Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου 2010

Μαρμελάδα γάλακτος

Παίρνουμε ένα κουτί γάλα ζαχαρούχο και το βάζουμε σε κατσαρόλα-έτσι όπως είναι κλειστό-με νερό που να φτάνει μέχρι τα 3/4 του κουτιού.


Όταν πάρει βράση το νερό, χαμηλώνουμε την φωτιά, κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και βράζουμε το γάλα για δυο ώρες. Αφήνουμε το κουτί  να κρυώσει τελείως και το ανοίγουμε.Το ζαχαρούχο έχει αλλάξει χρώμα και έχει πήξει.


Προσέχουμε η κατσαρόλα να έχει πάντα νερό γιατί μπορεί να σκάσει και να τιναχτεί η κονσέρβα.
Η μαρμελάδα αυτή,διατηρείται αρκετό καιρό στο ψυγείο.
Χα..Χα..Χα..δεν προλαβαίνει να διατηρηθεί, γιατί καταναλώνεται γρήγορα.
Την συνταγή αυτή μου την είχε δώσει  πριν από αρκετά χρόνια η Ελβίρα.
Από την Οδησσό η ίδια, παντρεμένη με Αρμένη, έφυγαν από την Αρμενία για τον φόβο του πολέμου.Ηρθαν στην Ελλάδα, αυτή, ο αντρας της, τα δυο τους παιδιά και τα πεθερικά της.
Την ίδια  μαρμελάδα- κρέμα την είδα πέρσι στό αλφαβητάρι της Βέφας σαν γέμιση της banoffee-pie(ωραία τάρτα με βάση από μπισκότο, γέμιση μαρμελάδα γάλακτος μπανάνες και σαντιγύ). Η συνταγή είναι Εγγλέζικη και το όνομα, το οφείλει  στις μπανάνες (ban-anas) και την μαρμελάδα γάλακτος που την ονομάζει κρέμα-καραμέλα (t-offee). Το ζαχαρούχο στην συγκεκριμένη συνταγή αναφέρεται ως ''suicide can'', δηλαδή, ''κονσέρβα αυτοκτονίας''.

Tips
Μπορούμε να χτυπήσουμε στο μίξερ ένα πακέτο βούτυρο αγελάδος και να του προσθέσουμε κουταλιά- κουταλιά την μαρμελάδα γάλακτος και να έχουμε μια νόστιμη γέμιση τούρτας.
Ή για μια σοκολατένια γέμιση, να προσθέσουμε στην μαρμελάδα γάλακτος, μια κουβερτούρα λιωμένη και μια κούπα σαντιγύ.

9 σχόλια:

  1. Τι μου κάνεις νύχτα ώρα...
    Απωθημένο έχω να φτιάξω αυτή την κρέμα γάλακτος
    η όπως την λέει ο καθένας.ΑΜΑΡΤΙΑ!!!
    Και έχω και μία υπογλυκαιμίαααα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φιλενάδα δεν σε προλαβαίνουμε!!!Μας ξεσηκώνεις και σε λίγο θα είμαστε συνέχεια με μια κουτάλα στο χέρι , για να δοκιμάσουμε όλες τις γλυκονοστιμιές σου.Ασε που κινδυνεύουμε να σπάσουμε ζυγαριές!Καλέ τι είναι τούτο πάλι????Εθκολότατο και νοστιμότατο!!!!Σκέτη αμαρτία , που λέει και η Χαρά μας!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ω!ω!πρωι πρωι!!!νοστιμιες μπραβο!!! καλημερα και ευχαριστω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ αυτό το κάνω και φτιάχνω ..τούρτες. όταν γίνει έτσι προσθέτω φυτική κρέμα γάλακτος και καραμελωμένα αμύγδαλα που τα έχω καβουρντίσει πριν και μετά τα κάνω ..σκόνη στο μούλτι.Δοκίμασε το είναι υπεροχη τούρτα. Μπορείς να το κάνεις και με φουντούκια μα εγώ προτιμώ τα αμύγδαλα.Καλό ΣΚ γλυκιά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χαρά πρέπει να είσαι γλυκατζού ή εχω καταλάβει λάθος;
    lourdi και Maria Z σας άνοιξα την όρεξη. Φτιάξτε την δεν θα χάσετε.
    αχτίδα, τι χρησιμοποιεις για βάση της τούρτας; μήπως σαβαγιάρ ή παντεσπάνι;
    Τελευταία άφησα την Χρυσάνθη, αν και θα ήθελα να της δώσω απαντήση πρώτη- πρώτη.
    Με πιάσαν τα γέλια διαβάζοντας το μήνυμά σου Χρυσάνθη, γιατί αν και κατάλαβα ότι εκείνο το ''θ'' στο ευκολότατο ήταν από βιασύνη,εγώ σύμφωνα και με αυτά που έγραφες, σε φαντάστηκα να έχεις φτιάξει την μαρμελάδα, να κρατάς στο ένα χέρι την κουτάλα -να είσαι μπουκωμένη-και με το άλλο χέρι να γράφεις στον υπολογιστή.
    Να είστε καλά όλες και καλό ΣΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φαίνεται;;;;
    Γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε!
    Ευτυχώς τώρα με το ντεκουπαζ έχω αφήσει στην άκρη την ζαχαροπλαστική. Μιλάμε τα τρώω ΟΟΟΛΑ, αρκεί να έχουν ζάχαρη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ακριβώς έτσι είναι όπως τα λές.Απλά ξέχασες το πινέλο , που επειδή δεν εχω διαθέσιμο χέρι το έβαλα στο αυτί μου, όπως το μολυβι οι μαραγκοί!!χαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΠΙΘΑΝΟΟΟΟΟΟ!!!!
    ΣΛΟΥΡΠ!!!!!!
    ΘΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΩ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή