Κυριακή, 21 Νοεμβρίου 2010

Χριστουγεννιάτικα γλειφιτζούρια

Για να φτιάξουμε τα καλούπια για τα γλειφιτζούρια χρειαζόμαστε χάρτινες θήκες για muffins και καλαμάκια για σουβλάκια.
Παίρνουμε ένα καλαμάκι και τρυπάμε την θήκη χαμηλά, λίγο πάνω από τον πάτο. Με ένα ψαλίδι ή ένα νυχοκόπτη κόβουμε την μύτη από το καλαμάκι.


Επαναλαμβάνουμε, μέχρι να έχουμε καλούπια για όσα γλειφιτζούρια θέλουμε να φτιάξουμε.Τα αραδιάζουμε σε ταψί ή μεγάλο δίσκο.

Σε μπαιν- μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων λιώνουμε σοκολάτα γάλακτος και γεμίζουμε τις θήκες. Τρία κουταλάκια του γλυκού λιωμένη σοκολάτα είναι ότι πρέπει για  κάθε θήκη. Κουνάμε λίγο την κάθε θήκη για να ισιώσει η επιφάνεια της σοκολάτας.
Με κουπ- πατ κόβουμε  σχήματα από πράσινη ζαχαρόπαστα, όπως έλατο, αστέρι, μπότα, τάρανδο ή ότι άλλο κουπ- πατ με σχέδιο χριστουγεννιάτικο έχουμε, αρκεί να χωράει μέσα στην θήκη και τα τοποθετούμε πάνω στην σοκολάτα.

Αφού φτιάξουμε όλα τα γλειφιτζούρια, βάζουμε το ταψί ή τον δίσκο στο ψυγείο, μέχρι να πήξει η σοκολάτα. Χρειάζεται περίπου μισή ώρα.
Αφαιρούμε προσεκτικά τις χάρτινες θήκες.
Παίρνουμε μικρά σακουλάκια από σελοφάν και κορδέλες και ... να το αποτέλεσμα.


Τις χάρτινες θήκες και τα καλαμάκια για τα σουβλάκια τα προμηθευόμαστε από τα μεγάλα super- markets.
Τα σακουλάκια από σελοφάν και τις κορδέλες από τα μαγαζιά που έχουν είδη συσκευασίας.
Επίσης αντί για σοκολάτα γάλακτος μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κουβερτούρα ή άσπρη σοκολάτα ή ακόμα να τα κάνουμε και δίχρωμα.