Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Ένα παζάρι .....δύο καθρέπτες και ένας .....μπέμπης από τα παλιά.


Πόσες ημέρες έμειναν για τα Χριστούγεννα;
Εφτά και η σημερινή.

Τα παζάρια άρχισαν, άλλα τελείωσαν και άλλα θα γίνουν τις επόμενες ημέρες , όπως αυτό των ζωγράφων σε δράση για τα παιδιά , που την  Τρίτη 18/12 στις 6μμ  έχει εγκαίνια και θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 21/12 και το ωράριο του θα είναι  συνεχές από τις  10 το πρωί έως τις - 8 το βράδυ.

 

 Το Πειραιώτικο παζάρι , ήταν παζάρι της μιας ημέρας . Άρχισε και τελείωσε το Σάββατο.
Όταν η Ρένα μου έστελνε  mail και μου ζητούσε να βρω διεύθυνση και τηλέφωνα του 1ου δημοτικού σχολείου Πειραιά , ούτε που το φανταζόμουν ότι το παζάρι που θέλησε να πραγματοποιήσει - για πρώτη φορά - ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων θα είχε τέτοια επιτυχία.
Ούτε οι ίδιες οι μαμάδες που πρωτοστάτησαν στην διοργάνωση και το στήσιμο του παζαριού περίμεναν τόση μεγάλη ανταπόκριση στην πρόσκλησή τους από τις bloggers της Ελλάδας.
Η Κάτια Περιστεράκη , μέλος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων , που είχε επικοινωνήσει στην αρχή με την Ρένα - για να ζητήσει την βοήθεια των Ελληνίδων bloggers - και κατόπιν μαζί μου, με έπαιρνε τηλέφωνο - τις ημέρες πριν το παζάρι - να με ενημερώσει ενθουσιασμένη για τα δέματα που κατέφθαναν .
-Σήμερα ήρθε το πρώτο δέμα....
-Παραλάβαμε άλλα δέματα ......
-Έρχονται συνέχεια πακέτα.....
-Μέχρι από τον Έβρο ήρθε δέμα......











Μεγάλη η συμμετοχή και η προσφορά σας στο κάλεσμα αγάπης .
Μεγάλο και το ευχαριστώ που σας στέλνουν οι γονείς αλλά και τα παιδιά του 1ου ειδικού δημοτικού σχολείου Πειραιά.

Στο παζάρι πήγαν   και  " οι ζωγράφοι σε δράση για τα παιδιά  "  που  απασχόλησαν τα παρευρισκόμενα παιδιά με ζωγραφική , στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων που εναλλάσσοντο ανά μια ώρα.

οι ζωγράφοι ....εν δράσει

Για να μην σας αφήσω χωρίς decoupage , σας δείχνω δυο μικρούς καθρέπτες που έφτιαξα αυτές τις ημέρες.
Το θέμα τους δεν είναι Χριστουγεννιάτικο , είναι μάλλον ανοιξιάτικο .
Λουλουδιασμένο.
Για να λουλουδιάσει και η καρδιά μας , γιατί με όλα αυτά που ..............  ακούμε ..........βλέπουμε ............και συμβαίνουν γύρω μας........






Και κάτι τελευταίο.
Σίγουρα θα θυμόσαστε τον ηλικιωμένο ....μπέμπη που ήθελε επειγόντως νοσοκομείο , λόγω κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων.
Ο μπέμπης είχε θεραπευτεί και ρετουσαριστεί ταυτόχρονα.
Είχε λάβει όμως μερικές άσχημες κριτικές για το μακιγιάζ του και είχε .........  πληγωθεί άσχημα.
Επειδή λεφτά δεν υπήρχαν- τα είχε πάρει όλα ο ......... θεράπων ιατρός - δεν υπήρχε και περίπτωση περαιτέρω θεραπείας -διόρθωσης.
Επειδή όμως υπάρχουν και καλοί γιατροί- άνθρωποι- φίλοι  , η   ζωγράφος της παρέας  ανέλαβε - αμισθί -  την περαιτέρω θεραπεία του , με εξαιρετικά αποτελέσματα , όπως θα διαπιστώσετε και εσείς.