Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου 2011

Αυτό το ξέρετε;

Για να κρατήσει το βούτυρο περισσότερο καιρό,
βάζουμε στο δοχείο που το φυλάμε,
ένα κομμάτι καρότο.



Για να ωριμάσουν τα ακτινίδια,
τα κλείνουμε σε χαρτοσακούλα,
μαζί με ένα μήλο.



Τα λαχανικά ξαναβρίσκουν την φρεσκάδα τους,
αν τα αφήσετε για μια ώρα σε κρύο νερό
με τον χυμό ενός λεμονιού, ή ,
μερικές κουταλιές ξίδι.



Για να συντηρηθούν τα όσπρια
στο δοχείο που τα φυλάμε,
βάζουμε μια σκελίδα σκόρδο
και λίγους κόκκους πιπέρι.



Για να μην μαυρίζουν οι μπανάνες,
τις βάζουμε πρώτα σε νάυλον
και μετά σε χάρτινη καλά κλεισμενη σακούλα,
στο ψυγείο.
Κρατάνε πάρα πολύ καιρο.
Και δεν μαυρίζουν.
Θα με θυμηθείτε.



Και μην ξεχνάτε να αφήσετε σχόλιο
στην ανάρτηση της  8ης Φεβρουαρίου
για να λάβετε μέρος στην κλήρωση.