Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Φοβίες............


Η φοβία , τις περισσότερες φορές , είναι μια γενικευμένη μορφή άγχους .
Με τον όρο φοβία δηλώνεται ο φόβος ενός ατόμου, ο οποίος συνεχίζει να υφίσταται, παρ' όλο που στην πραγματικότητα δεν υπάρχει αληθινός κίνδυνος.
Υπάρχουν πολλά είδη φοβίας όπως η αγοροφοβία, δηλαδή ο φόβος πολυσύχναστων χώρων , η κοινωνική φοβία δηλαδή ο φόβος της επίκρισης από τους άλλους , η ξενοφοβία , η  ακροφοβία  δηλαδή ο φόβος του  να βρίσκεσαι σε ψηλά σημεία , η φοβία για τα ζώα , η φοβία για τα μέσα μαζικής μεταφοράς , η κλειστοφοβία , η νοσοφοβία, φοβία για το αίμα , τις ενέσεις ,την άσπρη μπλούζα και..... και ...... και.....
Σε κάθε είδος φοβίας το άτομο μπορεί να πάθει κρίση και να μην καταλαβαίνει τι γίνεται γύρω του.

Η δική μου φοβία - σε σχέση  με το μπλογκ - ήταν να κάνω ανάρτηση και να μην μου ανεβάζει ο blogger άλλες φωτογραφίες.
Γελάτε;
Πόσες από εσάς το έχετε ήδη πάθει;
Ήδη γράφοντας την ανάρτηση αυτή , έμαθα ότι το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και τρεις άλλες μπλογκογειτόνισσες.
Θυμάμαι - πριν από λίγο καιρό - εκείνο το  mail της   Marie Anne που ζητούσε βοήθεια...........θυμάμαι ακόμη την απάντηση που της είχα δώσει ότι : " πολύ φοβάμαι ότι κάποια ημέρα θα είμαι και εγώ στην θέση σου "
Γιατί ανέβαζα τις φωτογραφίες χωρίς να τους αλλάξω μέγεθος και να τις μικρύνω.
Και επειδή ο σοφός λαός μας πολύ σωστά λέει ότι : " παθαίνουμε ότι φοβόμαστε "..........
ήρθε και μένα η ώρα μου.

Θέλησα να κάνω ανάρτηση και να σας δείξω τους υπόλοιπους φλοιούς ευκαλύπτου που τους έφτιαξα με Χριστουγεννιάτικα θέματα . αλλά  δεν μπορούσα να ανεβάσω φωτογραφίες.
Επειδή δεν είχα χρόνο να κάτσω να μικρύνω και να αντικαταστήσω τις φωτογραφίες , έφτασα στο σημείο να σκεφτώ να κάνω ανάρτηση και να σας αποχαιρετήσω γι αυτόν τον χρόνο , μέχρι να μου δοθεί η ευκαιρία να αποκαταστήσω την ....βλάβη.
Ψάχνοντας και προσπαθώντας , στάθηκα τυχερή - δεν ξέρω μέχρι πότε θα κρατήσει η τύχη του ατζαμή - κατάφερα να μικρύνω τις φωτογραφίες μέσα από το windows live χωρίς να χρειαστεί να αντικαταστήσω τις φωτογραφίες της  κάθε ανάρτησης .

Να λοιπόν τα πρώτα μου Χριστουγεννιάτικα :
Decoupage  σε φλοιούς ευκαλύπτου με χαρτοπετσέτα .







Και μια συμβουλή σε όσες θελήσουν του χρόνου να ...... μαδήσουν ευκαλύπτους :
Ιούλιος και Αύγουστος είναι οι πιο κατάλληλοι μήνες , γιατί αργότερα ο φλοιός σκληραίνει , στρίβει , αλλά και χωρίζεται σε λωρίδες και είναι δύσκολο να βρεις μεγάλα κομμάτια.