Κυριακή, 18 Μαρτίου 2012

καμβαδάκια

Η Μισιρλού ανέβασε "napkin decoupage tutorial" απο............. την μικρή της εμπειρία ( έτσι λέει, είναι μετριόφρων το μικρό και αθώο μας παιδί)
Εγώ είπα να σας κάνω επανάληψη και να σας δείξω τα καμβαδάκια, που κατά καιρούς έχω φτιάξει με napkin decoupage.


Την  κάθε χαρτοπετσέτα, όταν την ξεδιπλώσουμε, βλέπουμε ότι χωρίζεται σε  4 τετράγωνα .
Υπάρχουν χαρτοπετσέτες που έχουν το ίδιο θέμα και στα 4 τετράγωνα . Υπάρχουν χαρτοπετσέτες που το θέμα πιάνει τα δυο τετράγωνα (δηλ. την μισή χαρτοπετσέτα)


Και υπάρχουν  χαρτοπετσέτες , που ολόκληρες  αποτελούν ένα θέμα.
Αυτές είναι που θέλουν και την μεγαλύτερη προσοχή στο στρώσιμο, επειδή η επιφάνεια είναι μεγάλη και είναι πολύ - πολύ εύκολο να δημιουργηθούν ζάρες.
 
Εμείς δεν θέλουμε....ζάρες.  Σε αυτό μας βοηθάει η κόλλα σπρέι , που μας δίνει την δυνατότητα, να "σηκώνουμε" την χαρτοπετσέτα όπου κάνει ζάρες και να την στρώνουμε ξανά και ξανά.


Στα συγκεκριμένου μεγέθους καμβαδάκια, χρησιμοποιούμε το 1/4 της χαρτοπετσέτας , αφού της αφαιρέσουμε βέβαια τα δυο φύλλα και κρατήσουμε το φύλλο με το σχέδιο.


Τα καμβαδάκια , όπως και τις άλλες επιφάνειες  που έχουν πόρους , πριν  κολλήσουμε την χαρτοπετσέτα τα περνάμε με gesso .


Αφού στρώσει η χαρτοπετσέτα, περνάμε ένα χέρι κόλλα σε όλη την επιφάνεια.


 Και φυσικά , στο τέλος,αφού στεγνώσει τελείως η κόλλα, περνάμε 3-4 χέρια βερνίκι.
 Και επειδή αποφάσισα ( και εγώ) , να εκτεθώ διαδικτυακά, είπα να σας δείξω κάτι που είχα φτιάξει πριν πολλά πολλά χρόνια.Καλή εβδομάδα να έχουμε.