Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

20 ημέρες πριν τα Χριστούγεννα

Άλλες χρονιές άρχιζα το στόλισμα του σπιτιού πιο νωρίς.
Φέτος καθυστέρησα λίγο.
Φταίτε και σεις λίγο που με ξεσηκώσατε με τα χειροτεχνήματά σας και καταπιάστηκα με αυτά και πήγε το στόλισμα πίσω.Ας είναι.Άρχισα και συνεχίζω ακάθεκτη.
Είπα να δηλώσω συμμετοχή στο διαγωνισμό του ιστολογίου της El &Kal  και πιστεύω να έκανα τα σωστά βήματα.









Καλά Χριστούγεννα να έχουμε,με υγεία.

Πάστα καραμέλας

Τις προάλλες, ψωνίζοντας στο super-market και χαζεύοντας,ως συνήθως, στο τμήμα με τα είδη ζαχαροπλαστικής, ανακάλυψα ότι είχε βγει κρέμα στιγμής με γεύση καραμέλα.
Πήρα ένα φακελάκι για ώρα ανάγκης,ή ,υπογλυκαιμίας.
Σήμερα λοιπόν είπα να το δοκιμάσω.
Έφτιαξα την κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες.Η κρέμα καραμέλας είχε πολύ ωραία γεύση.
Θυμήθηκα ότι μου είχαν περισσέψει και λίγα μπισκότα σαβαγιάρ από άλλη περίπτωση και στα γρήγορα σκάρωσα αυτό το εύκολο γλυκάκι.
Το έκανα ατομικό αλλά μπορούμε να το κάνουμε και σε μορφή τούρτας.
Χρειαζόμαστε :
Μπισκότα σαβαγιάρ
Ένα φακελάκι κρέμα στιγμής με γεύση καραμέλα
Γάλα όσο γράφει η συσκευασία για την παρασκευή της κρέμας και λίγο ακόμα για να  μαλακώσουμε τα σαβαγιάρ.
Βουτάμε τα σαβαγιάρ στο γάλα και  στρώνουμε μια σειρά  ...


Καλύπτουμε τα μπισκότα με κρέμα.....



Βάζουμε άλλη μια στρώση μπισκότα και καλύπτουμε με τη κρέμα.

Γαρνίρουμε με καραμελωμένα αμύγδαλα.
Επειδή, δεν είχα έτοιμα αμύγδαλα και επειδή ο δείκτης της υπογλυκαιμίας είχε πέσει επικίνδυνα και επειδή η κατανάλωση του γλυκού  έπρεπε να ήταν άμεση, το γαρνίρισα πρόχειρα με λίγη μαρμελάδα γάλακτος και το ..........δοκίμασα.



Η φωτογραφία είναι πριν την δοκιμή.