Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Λικέρ καρυδάκι

Σήμερα θα σας κεράσω λικέρ καρύδι.
Θα μου πείτε ότι τα λικέρ είναι για τον χειμώνα.
Κι όμως, αν στο ποτήρι που το σερβίρουμε προσθέσουμε ένα παγάκι, το λικέρ πίνεται ευχάριστα και το καλοκαίρι.
Αυτό ισχύει για όλα τα λικέρ.
Τα καρυδάκια που χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε το λικέρ, είναι φρέσκα και τα κόβουμε πριν αρχίσει να σκληραίνει το τσόφλι τους

          Υλικά

           5 καρυδάκια φρέσκα
           1 λίτρο ούζο
           1 κιλό ζάχαρη
           1 ποτήρι του νερού κονιάκ
           γαρίφαλα
  



                  Καρφώνουμε από 4-5 γαρίφαλα σε κάθε καρυδάκι. 
Σε γυάλα που κλείνει , αδειάζουμε το ούζο, ρίχνουμε τα καρυδάκια και αφήνουμε για 4-5 ημέρες την γυάλα στον ήλιο. 
 



Προσθέτουμε την ζάχαρη και αφήνουμε το βάζο πάλι στον ήλιο, ανακατεύοντας που και που έως ότου λιώσει τελείως η ζάχαρη.
Τότε προσθέτουμε το κονιάκ, σουρώνουμε και σε 10 ημέρες το ποτό είναι έτοιμο.
 
Το καρυδάκι πριν και μετά το βάπτισμά του στο ούζο.


Πετάχτηκα μια βόλτα στην Ζάκυνθο και μέχρι να γυρίσω.......... το λικέρ ήταν έτοιμο. 





  Στην υγειά μας