Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου 2012

Ένα δέντρο , μια φορά........

Χρόνια τώρα  -τέτοιες ημέρες - " Το κοριτσάκι με τα σπίρτα " του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν και  " Το πνεύμα των Χριστουγέννων " του Κάρολου Ντίκενς έχουν την τιμητική τους.

Τον δικό μας παραμυθά  Ευγένιο Τριβιζά σίγουρα τον ξέρετε.

Εδώ και τριάντα χρόνια, ασχολείται με όλα σχεδόν τα είδη του λόγου, παραμύθι, ποίηση, θέατρο για παιδιά, διήγημα, κόμικς, παραμυθική και χιουμοριστική ιστορία .

 Αυτό που ίσως δεν ξέρετε  είναι ότι - σύμφωνα με την Wikipedia ο  Ευγένιος Τριβιζάς είναι δικηγόρος, πτυχιούχος της Νομικής και των Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος του πτυχίου Master of Laws (University College), διδάκτωρ Νομικής του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (London School of Economics and Political Science)και Senior Research Fellow του Πανεπιστημίου Λονδίνου.
Διδάσκει Εγκληματολογία και Συγκριτικό Ποινικό Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο του Reading και διευθύνει το Τμήμα Εγκληματολογικών Μελετών του ίδιου Πανεπιστημίου (Director fo Cominal Justice Studies). Έχει διδάξει επίσης στο Bramshill Police College, τo Central London Polytechnic και το London School of Economics. Από το 1993-1998 ήταν επισκέπτης καθηγητής Εγκληματολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών.  

Ο δικός μας παραμυθάς λοιπόν έγραψε ένα διήγημα το : " Ένα δέντρο , μια φορά "  που  δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα  ΤΑ ΝΈΑ , τον Ιούλιο του 2007 , μετά τις μεγάλες πυρκαϊές της Πάρνηθας και του Υμηττού .

Το βιβλίο , έγινε ταινία υψηλής ποιότητας τρισδιάστατων κινουμένων σχεδίων , κρατά 30 λεπτά και είναι μια συμπαραγωγή της ΕΡΤ και  της Time Lapse Pictures .

Μην το προσπεράσετε , δείτε το .Τα μηνύματα που μεταδίδει είναι επίκαιρα .

 

 Έτυχε με τον   Ονειρόκοσμο  να έχουμε το ίδιο σημείο ......πλεύσης . Δεν άλλαξα την ρότα της ανάρτησης μου , απλά πλέουμε παράλληλα.

Καλά Χριστούγεννα να έχουμε με υγεία πάνω και πρώτα απ΄όλα .