Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2011

Αυτό το ξέρετε;

Για να γίνουν μαλακές  οι μπριζόλες,
λιώνουμε ένα ακτινίδιο και τις αλείφουμε.
Τις αφήνουμε για 1-2 ώρες  και μετά
 τις ψήνουμε όπως είναι.
Για να μην μυρίζει το σπίτι όταν βράζουμε κουνουπίδι,
βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα μαζί με το κουνουπίδι
ένα κομματάκι ψωμί.

Για να γίνουν αφράτα τα μπιφτέκια,
όταν τα ζυμώνουμε ρίχνουμε λίγο ξίδι.
(ή λίγο τσικουδιά).

Για να γίνει αφράτη η ζύμη όταν ανοίγουμε φύλλο για τις πίτες,
ρίχνουμε λίγο  τσίπουρο.

Για να μην μυρίζει το ψυγείο,
βάζουμε κάπου σε μια μεριά,
ένα μικρό ποτήρι- σφηνάκι- γεμάτο σόδα σκόνη
ή καφέ ελληνικό.

Για να είμαστε σίγουροι ότι,
δεν έχει μείνει κανένα ζωύφιο στα  λαχανικά,
στο τελευταίο χέρι πλυσίματος προσθέτουμε λίγο ξίδι,
αφήνουμε για 10΄ και στραγγίζουμε.

Υ.Γ Το κέρασμα που σας υποσχέθηκα,
θα το κάνω προς το τέλος της εβδομάδας.
Ετοιμάζομαι .
Κάντε και εσείς τις ετοιμασίες σας.
Ένδυμα επίσημο.