Κυριακή, 7 Νοεμβρίου 2010

Ισλί

                      Υλικά
 ζύμη:    2 φλιτζάνια βούτυρο ή λάδι
              1 φλιτζάνι πορτοκάλι
              1 φλιτζάνι του καφέ ζάχαρη
              αλεύρι όσο πάρει (μέχρι να έχουμε ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια).

γέμιση:  300γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
               1 φλιτζάνι του καφέ ζάχαρη
               κανέλα
               μέλι όσο να υγρανθούν τα υλικά

σιρόπι:   4 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
                4      //               //      //        ζάχαρη
                λίγο λεμόνι

               Φτιάχνουμε την γέμιση.  

Χτυπάμε καλά το βούτυρο ή το λάδι. Προσθέτουμε το πορτοκάλι την ζάχαρη και όσο αλεύρι πάρει, μέχρι η ζύμη να πλάθεται και να μην κολλάει στα χέρια.
Παίρνουμε κομματάκια ζύμης, τα πλάθουμε μπαλίτσες....


ανοίγουμε την κάθε μπαλίτσα σε πιτούλα,
βάζουμε λίγη γέμιση...



και κλείνουμε την πιτούλα δίνοντας σχήμα τριγωνικό.



Στην επάνω πλευρά κάνουμε τρυπούλες με το πιρούνι.
Αραδιάζουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα.


Ψήνουμε στους 180 έως ότου πάρουν χρώμα.
Βράζουμε τα υλικά του σιροπιού για 3-4 λεπτά και περιχύνουμε  τα  ισλί μόλις βγουν από τον φούρνο.