Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Εξωτερικός σκληρός δίσκος και εφημεριδοθήκη

Αυτές τις μέρες παρουσιάστηκε ένα πρόβλημα.
Είχα έναν εξωτερικό δίσκο και αποθήκευα αρχεία για να μην επιβαρύνω τον υπολογιστή.
Φωτογραφίες που κατέβαζα από το internet για να τις εκτυπώσω και να τις χρησιμοποιήσω στο decoupage, τα βιβλία μου, τα τραγούδια μου, τις συνταγές μου, φωτογραφίες από εκδρομές, φωτογραφίες των κομματιών που έφτιαξα από την αρχή που ασχολήθηκα με το decoupage και πολλά άλλα.




Την Παρασκευή τελείως ξαφνικά, κάποια στιγμή που χρειάστηκε  να αποθηκεύσω μια εικόνα στον εξωτερικό σκληρό , μου βγήκε μια ένδειξη στην οθόνη του υπολογιστή, ότι δεν τον αναγνώριζε  και ζητούσε διαμόρφωση. Αν έκανα διαμόρφωση του δίσκου , θα έχανα τα δεδομένα που ήταν αποθηκευμένα σε αυτόν.



Το Σαββατοκύριακο έγινε οικογενειακό συμβούλιο ( για να μην πάρω μόνη μου την απόφαση και μετά έχω κρίσεις και επικρίσεις) και  Δευτέρα πρωί - πρωί ο εξωτερικός δίσκος πήγε στον...γιατρό, για ανάκτηση δεδομένων.
Ο γιατρός μου εξήγησε τις πιθανότητες...ίασης.
Γίνει δεν γίνει καλά ο ....ασθενής, θέλει για επίσκεψη 15 ευρώ.( Μόνο για να ανοίξει τον δίσκο και να κάνει διάγνωση.)
Αν αποφασίσω να κάνω ανάκτηση, θέλει 45 ευρώ. Και λέω αν αποφασίσω, γιατί το οξύμωρο της όλης υπόθεσης είναι ότι: Η εγγύηση με καλύπτει. Ως προς τι;




Να μου δώσουν έναν καινούργιο δίσκο εις αντικατάσταση του χαλασμένου. Αν όμως ανοιχτεί ο δίσκος για να ανακτηθούν τα δεδομένα, δεν ισχύει η εγγύηση. Είναι λέει τακτική της εταιρείας (που αντιπροσωπεύει τον δίσκο).

Και με έβαλε προ διλήμματος.
-Δύο λύσεις υπάρχουν και εσείς αποφασίζετε, μου λέει. Αν θέλετε καινούργιο δίσκο, ή, ανάκτηση δεδομένων.
Εγώ φυσικά ήθελα την κουρτίνα Νο 3 που περιελάμβανε και τον δίσκο και τα δεδομένα ,αλλά σιγά μην..





Φυσικά και διάλεξα την ανάκτηση δεδομένων. Που και σε αυτή την περίπτωση μου έδωσε πιθανότητες του 60% , για να ανακτηθούν τα χαμένα.
Σήμερα επικοινώνησα τηλεφωνικώς με τον... γιατρό, μου είπε ότι έφταιγε ο δίσκος και έχει  ξεκινήσει την ανάκτηση.Κάποια αρχεία δε, του βγάζουν μαύρο εικονίδιο, δηλαδή, ότι δεν ανακτώνται.
Να δω σε ποιά θα έχει πέσει ο κλήρος.




Γιατί σας ζάλισα με όλα αυτά;
Έκανα μια μεγάλη εισαγωγή, είναι αλήθεια, για να σας πω πως το αντικείμενο της ανάρτησης είναι ένα από τα τρία που έφτιαξα κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών. Η εφημεριδοθήκη, ήταν το πρώτο από τα τρία, με το οποίο ασχολήθηκα και τις φωτογραφίες της τις είχα περάσει στις ''πρόχειρες΄΄ αναρτήσεις. Οι φωτογραφίες των άλλων δυο κομματιών, μιάς πολυθρόνας και ενός μικρού τραπεζιού, βρίσκονται μέσα στον εξωτερικό δίσκο




Αν λοιπόν ανακτηθούν τα αρχεία και ο φάκελος με τις κατασκευές του decoupage, θα σας τα δείξω σε επόμενη ανάρτηση. Διαφορετικά  επειδή και τα τρία ΄΄κοσμούν΄΄ το εξοχικό, θα περιμένετε την επόμενη φορά που θα πάω, για να τα φωτογραφίσω και να τα αναρτήσω.




Η εφημεριδοθήκη ήταν το δοκιμαστικό για τα άλλα δυο κομμάτια. Στην αρχή την είχα κάνει όλη  με την τεχνική της παλαίωσης , καφέ με γαλάζιο. Βγήκε  ωραίο, αλλά ΄΄σκληρό΄΄ στο μάτι, αποτέλεσμα. Σκέφτηκα τότε να αφήσω τα καγκελάκια όπως είναι , να βάψω τα υπόλοιπα  μέρη με ένα σπαστό άσπρο και αν το αποτέλεσμα δεν με ικανοποιούσε, να έβαφα με το ίδιο χρώμα και τα καγκελάκια.
Η δεύτερη περίπτωση ικανοποίησε τους οφθαλμούς μου, οπότε συνέχισα με ριζόχαρτο και τελείωσα με βερνίκι.