Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Μωσαικό






 Υλικά
·         1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
·         250 γρ. βούτυρο αγελάδας
·         1 κούπα κακάο
·         2 1/2 κούπες ζάχαρη άχνη
·         1/3 κούπας κονιάκ
·         1 κούπα καρύδια αλεσμένα

                Σπάμε τα μπισκότα σε κομμάτια  . Ανακατεύουμε το κακάο με τη ζάχαρη και τα κοσκινίζουμε, ώστε να μην υπάρχουν σβολάκια. Χτυπάμε το μίγμα της ζάχαρης – κακάου με το βούτυρο  και το κονιάκ καλά, ώστε να γίνουν ένα ομοιόμορφο μίγμα σοκολάτας. Ρίχνουμε  τα καρύδια με τα μπισκότα   στο μίγμα σοκολάτας ανακατεύοντας απαλά, μέχρι να ενσωματωθούν. Τυλίγουμε το μίγμα σε   αλουμινόχαρτο, δίνοντάς του το σχήμα  ρολού. Τέλος, βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο και το αφήνουμε να κρυώσει.

Tips

Μπορούμε να το βάλουμε και σε φόρμα παραλληλόγραμμη όπως φαίνεται  στην φωτογραφία  και να το γαρνίρουμε με λευκή σοκολάτα και ολόκληρα καρύδια.
Επίσης το καλοκαίρι μπορούμε να το βάλουμε στην κατάψυξη.

Τρουφάκια


 Υλικά
250 γρ. βούτυρο
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη άχνη
1 ποτήρι αμύγδαλα καβουρντισμένα και αλεσμένα
2-3 κουταλιές της σούπας κακάο
1 πλάκα κουβερτούρα (125 γρ.)
1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
1 αυγό
300 γρ μπισκότα Μιράντα  
500 γρ τρούφα γυαλιστερή

            Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη το αυγό και το κακάο και προσθέτουμε το κονιάκ. Λιώνουμε την κουβερτούρα, την προσθέτουμε στο μίγμα του βουτύρου ανακατεύοντας απαλά. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και μαζί με τα αμύγδαλα τα ενσωματώνουμε στο προηγούμενο μίγμα. Αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει το μίγμα. Πλάθουμε σε μπαλάκια στο μέγεθος που θέλουμε και τυλίγουμε στην τρούφα. Διατηρούμε τα τρουφάκια στο ψυγείο.