Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Ψωμί....γλυκό...καφές...θερμίδες και...decoupage, ή, η Οδύσσεια μιάς ...ανάρτησης




Η ανάρτηση αυτή είναι σαν τις εκθέσεις. Έχει προλογο , κυριώς θέμα και επίλογο.
Ο επίλογος είναι γραμμένος σε δυο δόσεις. Το πρώτο μέρος γράφτηκε χθές αργά το βράδυ και το δεύτερο σήμερα το πρωί. Διαβάστε, φτάστε μέχρι το τέλος και θα δείτε το γιατί.




 
Ο blogger είναι γνωστό ότι παίζει. Και παιζει συχνά και εις βάρος μας.
Θα μου πείτε ότι μηχάνημα είναι και αυτό , δικαιούται κάποια στιγμή να τα μπερδεύει.

Να τα μπερδεύει δεν λέω , εμάς να μην μπερδεύει και παιδεύει.

Γιατί τα λέω αυτά;

Γιατί δεν μου έφτανε που δεν μπορώ να μπαίνω να σχολιάζω όποτε, όσο και όπου θέλω,  ταλαιπώρησα και σας.

Σας έκανα να ψάχνετε για ανάρτηση και ανάρτηση να μην βλέπετε.

Προγραμμάτισα λοιπόν, την συγκεκριμένη ανάρτηση για τις 16/11 και μου έβγαλε ότι η ημερομηνία έχει περάσει και η ανάρτηση έχει ήδη γίνει.

Την ακυρώνω και προσπαθώ να την ξανπρογραμματίσω και  ... την δημοσιεύει.

Την ακυρώνω , για να την αναρτήσω ...χειροκίνητα και έτσι κατέληξε να την βλέπετε, χωρίς να μπορείτε να την ανοίξετε. 

Μέχρι να γίνει - επιτέλους - η ανάρτηση, ήρθε και ένα βραβείο από την Σοφία Ζ.

Δείτε τα και τα δύο μαζί, πάρτε το βραβείο, όσες δεν το έχετε ήδη πάρει.

Και επειδή ο blogger ,συν τοις άλλοις είναι και αγενής, ζητώ εγώ - εκ μέρους του - συγγνώμη......... για την ταλαιπωρία.

Άλλωστε πέστε ότι σας άφησα να πάρετε  ένα δείγμα , για να σας κινήσω την περιέγεια, για το τι πρόκειται να δείτε ...σήμερα.

Βέβαια, κάποια - όνοματα δεν λέω , ως συνήθως καρφώνεται από μόνη της- μου έστειλε το εξής μήνυμα :



Τελειωνεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε‏
Πως θα μάθω για τις θερμίδες αν δεν τ ανεβάσεις;;;;;
Θέλω να φάω και δε μπορώ.
Τι έκανες πάλι;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

 Πάμε , λοιπόν.......... 


Όπως περιγράφει ο Ηρόδοτος, στην Αίγυπτο το ψωμί έλαβε για πρώτη φορά οικονομική και κοινωνική υπόσταση, αφού χρησιμοποιήθηκε ως νόμισμα, και μάλιστα για την κάλυψη των μισθών όχι μόνο απλών χωρικών αλλά και υψηλόβαθμων κρατικών αξιωματούχων. Βέβαια, υπήρχε ταξική ειδοποιός διαφορά. Η κοινωνική πλέμπα έπαιρνε ψωμί από κριθάρι ενώ οι ευγενείς απολάμβαναν ψωμί από σιτάλευρο. Οι Αιγύπτιοι έθαβαν τους νεκρούς τους μαζί με ψωμί, ώστε να συμβάλουν στη μεταθανάτια…σίτιση του αγαπημένου τους προσώπου. Στο Βρετανικό Μουσείο φυλάσσεται μια φραντζόλα, η ηλικία της οποίας ξεπερνάει τα 4.000 χρόνια.







Μικρός ή μεγάλος δύσκολα αντιστέκεται κανείς σε ένα γλυκό ή μια σοκολάτα. Για πολλούς ανθρώπους η ζάχαρη αποτελεί βασικό συστατικό της καθημερινής τους διατροφής.Η ζάχαρη έχει αποδειχθεί όμως ότι ευθύνεται για πληθώρα προβλημάτων: Οστεοπόρωση, αϋπνία, νεφρόλιθοι, φθορά δοντιών, παχυσαρκία.




Η πιο γνωστή επίδραση του καφέ αφορά στο νευρικό σύστημα.Σε λογικές ποσότητες, ο καφές βελτιώνει τις πνευματικές ικανότητες, καθώς προκαλεί εγρήγορση και μείωση της ανίας. Ο βασικός λόγος είναι ότι καφές περιέχει καφεΐνη, ένα αλκαλοειδές που δρα ως τονωτικό.


Στον ανθρώπινο εγκέφαλο, η καφεΐνη προκαλεί αγγειοσυστολή, ενώ στα περιφερειακά αγγεία, διαστολή. Δεν είναι λοιπόν τυχαία η χρήση της σε αρκετά φάρμακα για την καταπολέμηση της ημικρανίας.



 Η στέβια, χαρακτηρίζεται από πολλούς ως "το φυτό της νέας χιλιετίας" και η ζάχαρη που περιέχει ως "η ζάχαρη του μέλλοντος".
Ένα κουταλάκι του τσαγιού τυποποιημένο εκχύλισμα στέβιας έχει την ίδια γλυκαντική ικανότητα με περίπου 1 φλιτζάνι ζάχαρη! Το καλύτερο; Έχει μηδέν θερμίδες.
 



Υπερβολική κατανάλωση καφέ είναι δυνατό να προκαλέσει νευρικότητα, άγχος και αϋπνία. Έρευνες έχουν δείξει ότι ο καφές μπορεί σε υψηλές ποσότητες (άνω των 5 γραμμαρίων καφεΐνης) να προκαλέσει δηλητηρίαση, γνωστή με την ονομασία καφεϊνισμός, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε θανατηφόρο κώμα. Τέλος, πρέπει να σημειωθεί ότι μπορεί να παρατηρηθεί εθισμός στον καφέ, όχι όμως λόγω της καφεΐνης, αλλά εξαιτίας ενός άλλου συστατικού του, της μεθυλοξανίνης.




Μία φέτα ψωμί περίπου 30 γραμμαρίων αποδίδει περίπου 80 θερμίδες με 15 γραμμάρια υδατάνθρακες, από τους οποίους οι περισσότεροι είναι σύνθετοι. Αποτελεί ακόμα σημαντική πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β καθώς και σιδήρου Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το ψωμί ως τρόφιμο περιέχει συνήθως ελάχιστα λιπαρά.


Βάλατε μία κουταλιά ζάχαρη στον καφέ σας, φάγατε δύο φρούτα και μία φρυγανιά με μέλι. Προτού πείτε με βεβαιότητα ότι τα ζάχαρα που καταναλώσατε δεν υπερβαίνουν το 10% των συνολικών θερμίδων της ημέρας, όπως συστήνουν οι διαιτολόγοι, σκεφτείτε: μήπως ήπιατε και ένα αναψυκτικό τύπου κόλα; Επίσης, μήπως φάγατε και επεξεργασμένα δημητριακά στο πρωινό σας ή ένα επιδόρπιο γιαουρτιού;





Πίνοντας ένα αναψυκτικό τύπου κόλα, μονομιάς καταναλώνετε οκτώ κουταλάκια ζάχαρη! Γι’ αυτό είναι απαραίτητο να διαβάζετε τις ετικέτες των επεξεργασμένων τροφίμων, έτσι ώστε να εντοπίζετε τα τρόφιμα που περιέχουν ζάχαρη και να περιορίζετε την κατανάλωσή τους.


Decoupage σε ξύλο και με κάποια τρισδιάστατα στοιχεία, πατίνα  και πάστα για καλύτερη ενσωμάτωση.




Υστερόγραφο

Ο blogger το έκανε πάλι το θαύμα του. 
Λίγο μετά τις 12 κάνω την ανάρτηση  με σημερινή ημερομηνία -βέβαια- και δεν την βλέπω δημοσιευμένη. Ψάχνοντας την βρίσκω να έχει δημοσιευτεί- πριν 2 μέρες- τότε που έγινε η ακύρωση, με σημερινή ημερομηνία  όμως. Μετά από κάποιες άκαρπες προσπάθειες, στέλνω μύνημα στην Μισιρλού- διανυκτέρευε ευτυχώς -και με την βοηθειά της και μετά από αντιγραφή της  ανάρτησης- ξανά και ξανά- διαγραφή ξανά και πάλι ξανά της παλιάς ανάρτησης και τέλος με αλλαγή του τίτλου, γίνεται η ανάρτηση,....ελπίζω.

Εγώ ήλπιζα, ο blogger....γελούσε.


Την λύση μου την έδωσε  σήμερα, η Νίκη- μάλλον μου έφερε γούρι με τα γούρια της. Μου είπε ότι  έφταιγε η ανάρτηση του βραβείου. Το διέγραψα, έκανα την ανάρτηση, πέτυχε, πάτησα επεξεργασία και ξανα ανέβασα το βραβείο. Η ανάρτηση.....πέτυχε.


Όσο ζω , μαθαίνω.



35 σχόλια:

  1. Πολλά προβλήματα με το ίντερνετ και δεν μπορείς να τα ξέρεις όλα. Εμένα πάντως μου λύθηκαν πολλά όταν άρχισα να χρησιμοποιώ τον chrome. Με τον explorer είχα πολλά μπερδέματα. Όσο για τις πληροφορίες σου τις διατροφικές, πολύ χρήσιμες και κατατοπιστικές. Την καλημέρα μου και τα φιλιά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα, καλημέρα. Κι εγώ μέρες ψάχνω για την ανάρτησή σου που έλεγε ότι είχε δημοσιευτεί και δεν την εμφάνιζε. Νόμιζα ότι εδώ έχουμε πρόβλημα που είναι αργό το internet.
    Όμως σήμερα που τη διάβαζα, λέω, άξιζε τον κόπο να την ψάχνω, γιατί είναι εξαιρετική! Μπράβο σου, "το τερπνόν μετά του ωφελίμου". Οι πληροφορίες εξαιρετικές και οι δημιουργίες σου ακόμα περισσότερο. Ζηλεύω που δεν ξέρω να φτιάχνω κι εγώ.
    Πολλά φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!!!!!!!!!ΠΟΛΥ ΜΠΕΡΔΕΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΛ ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΕΡΑΣΕΙΣ ΚΑΡΥΔΑΚΙΑ!!!!!!!!!!!!ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΟΥ ΚΑΙ Η ΠΛΗΡΟΦ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ .ΚΑΛΗ ΓΛΥΚΙΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΕΝΑΝ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΓΛΥΚΟ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτα διαβαζω,τα τεχνικα προβληματα δ.λ.δ,και απομακρυνομαι απο τη προσπαθεια δημιουργιας ιστολογιου!Εδω, δε ξερω να βαζω τονους!Παραμενω λοιπον μια ταπεινη σχολιαστρια!Οταν ελθει η κορη μου τα Χριστουγεννα,θα προσπαθησω να ανεβασω προφιλ,να δωσω το στιγμα μου!
    Τωρα οσον αφορα στη στεβια,δε ξερω τι οικονομικες
    δυναμεις εμποδιζουν τη χρηση της στην Ελλαδα και αλλαχου,παρολο που αλλες χωρες την
    επιτρεπουν επισημα.Εχω βαρεθει τοσα χρονια να ακουω ερευνες που την υιοθετουν πληρως,η αλλες που της προσαπτουν παρενεργειες!Δυστυχως οι πιο πολλες ερευνες, λογω κοστους, δε γινονται απο ανεξαρτητους φορεις αλλα ειναι χρηματοδοτουμενες και συνεπως κατευθυνομενες!Αυτο, ισχυει παντου σε ολους τους τομεις!.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μου φαίνεται πως οι «μάγειρες» που κυκλοφορούν στην γειτονιά τις τελευταίες ημέρες τρέλαναν για τα καλά με τις μυρωδιές τους τον μπλόκερ και αυτός με την σειρά του εμάς!!! Ο επίλογος της «έκθεσης» θα έπρεπε να είναι … { κρατάτε κάθε βράδυ αντίγραφο του Blog – αύριο μπορεί να μην υπάρχει}…
    Φυσικά η δημιουργία σου όπως πάντα πολύ όμορφη… και οι πληροφορίες χρησιμότατες !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι έπαθες πουλάκι μου;
    Εγώ έχω τον τεχνικό στο σπίτι μου...χα!
    Κάθε τόσο παίρνω το "γλυκό" ύφος της μανούλας και αρχίζω.....
    Είμαι άσχετη εντελώς με τις προγραμματισμένες αναρτήσεις...

    Οι πληροφορίες και το έργο σου άριστα!
    Και έμαθα μα και απόλαυσα.....
    Να είσαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Διάβασα αυτά που είπες για το καφέ... ελπίζω να μην έχει το ελληνικό μου καθημερινό τα 5 γραμμάρια...

    Φιλιά πολλά, πολλά, πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΣΩΣΩ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΕΜΦΑΝΙΖΟΤΑΝ Η ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΕΡΧΟΜΟΥΝ ΕΒΛΕΠΑ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ. ΟΜΟΡΦΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΛΙ!
    ΚΑΛΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανάρτηση μετά άρτου και θεάματος στην κυριολεξία!!!!Αψογη όπως πάντα ,τόσο λεκτικά όσο και δημιουργικά!!!!Την δε decoupage την έχεις εξελίξει κατά πολύ!!!
    Τώρα όσο για τον καφέ τι να πω!!Μόνιμα έχω μια κούπα -γαβάθα (ελληνικό πάντα) δίπλα μου ,αλλά συμπτώματα δηλητηρίασης δεν παρουσίασα!!χαχα(ας όψεται το τσιγάρο)Εε δεν μπορώ να πώ και τη ζαχαρίτσα μου την παίρνω ημερησίως!!Το μόνο που διαπίστωσα ηταν λίγα κιλάκια παραπάνω.Αλλά το απέδωσα στο προχωρημένο της ηλικίας!!χιχι
    Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εις ένδειξη διαμαρτυρίας (ξέρεις...τα εν οίκω μη εν δήμω) ΚΑΙ για την ψυχική οδύνη (μέχρι το κινητό μου μπλοκαρε εξ αιτίας σου...οχι η ανάρτηση...) ΔΕ ΣΧΟΛΙΑΖΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Όταν λέω εγώ "Βαγγελίστρα μου, τι αμαρτίες πληρώνω", δε μ' ακούτε!!!! Τι ταλαιπωρία και τούτη με τον blogger! Μας αποζημίωσες όμως με την τέλεια ανάρτηση σου. Οι πληροφορίες χρησιμότατες και τα έργα σου τέλεια, όπως πάντα άλλωστε.
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Maria Villioti,
    o explorer σέρνεται έγω χρησιμοποιώ τον mozilla αλλά και αυτός κάνει τα δικά του ...κόλπα.
    Helen gr,
    ξέρεις κάποια στιγμή νόμιζα ότι είχα κάνει το μπλογκ μου αόρατο στα μάτια των άλλων, πλην των δικών μου, αλλά ήξερα ότι ήμουν...αθώα.
    βάσω,
    ίσως και να έχεις δίκιο, μπορεί να θέλει να γλυκαθεί και αυτός , γιατί καρυδάκια βλέπει , καρυδάκια ακούει, αλλά καρυδάκια δεν....τρώει.
    Afra,
    μην σε πτοούν τα όσα κατά καιρούς διαβάζεις στα διάφορα μπλογκς.Τόλμησέ το. Όσο για την στέβια ξέρω ότι ήδη καλλιεργείται στην Βόρειο Ελλάδα, όπως και η σπιρουλίνη.
    Ποδηλάτισσα,
    έχεις δίκιο για τον επίλογο, αλλά επειδή εγώ το κάνω μετά από κάθε άνάρτηση, μετά από τα παθήματα και τις προειδοποιήσεις κάποιων άλλων, το θεώρησα περιττό να το γράψω.
    Γιαγιά Αντιγόνη,
    είσαι τυχερή που έχεις τον τεχνικό μέσα στο σπίτι σου, όπως λες και που είναι και πρόθυμος να ανταποκριθεί στο κάλεσμά σου.
    Veronica,
    εσύ πίνεις αραιά και που ελληνικό , οπότε μην ανησυχείς, δεν θα πάθεις τίποτα.
    Έφη,
    δεν ήσουν η μόνη που δεν την έβλεπες. Φαίνεται ότι τα προβλήματα πέσανε μαζεμένα στην γειτονιά.
    Χρυσάνθη,
    δεν ήξερα ότι το αντίδοτο στο δηλητήριο του καφέ είναι το τσιγάρο. Έτσι το λέμε τώρα;
    Χαρά,
    που πήγε η φωτογραφία σου κοπέλα μου;Όσο για τα.... εν οίκω, κοίτα ποιά μιλάει. Και που ήσουν χθες όταν σε χρειαζόμουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τα καταφερες τελικά; Ε, ο επιμένων νικά!
    Κρίμα ΄ηταν να χάναμε την ανάρτηση, έχει τόσες χρησιμες πληροφορίες, αλλά και όμορφα έργα!
    Τωρα βέβαια δε διευκρίνισες στα ποσα... καρυδάκια καλύπτουμε την ημερίσια προσληψη ζακχάρων, αλλά δεν πειράζει...
    Φιλιά πολλά από μεγάλους και μικρούς!
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!

    ΥΓ:Το φτυαρι πέτυχε τελικα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΕΓΩ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΠΑΡΕΑ! ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΚΟΨΟΥΜΕ; ΕΣΥ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ! ΧΑ ΧΑ ΧΑ! ΚΑΛΑ ΕΓΩ ΤΑ ΠΕΤΑΩ ΚΑΙ ΜΙΣΑ Η ΟΛΟΚΛΗΡΑ! ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ!
    ΚΑΛΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Φιλία,
    τις ξέρει τις αμαρτίες σου ο... blogger και σε ταλαιπωρεί; Τάξε του κάτι να σε αφήσει ήσυχη. και εγώ το ίδιο θα κάνω , αν ξαναχτυπήσει, γιατί για την ώρα τον ξεγέλασα.
    Νίκη,
    σε φιλώ διαδικτυακά, για την βοήθειά σου.Τελικά η ανάρτηση του βραβείου έκανε την ζημιά. Εσείς, με το κρύο που έχετε, καίτε περισσότερες θερμίδες και έχετε το ελεύθερο να τρώτε όσα καρυδάκια θέλετε. Και, δεν υπήρχε περίπτωση να μην πετύχει το φτυάρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πάντα ενδιαφέρουσα, πάντα πολυμαθής, πάντα μυστηριώδης....Και πάντα ΠΟΛΥΜΉΧΑΝΗ!!!!!
    Χαίρομαι την συντροφιά σου και ας σε κοιτώ μόνο από το παράθυρο καμιά φορά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πάντως όλα καλά!!!! Πολύ πολύ όμορφη δημιουργία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλα σε λενε εγκυκλοπαιδεια, καθε αναρτηση συνοδευεται και με τις αναλογες πληροφοριες.Τα καδρακια σου υπεροχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αχ αυτός ο bloger που έχουμε μπλέξει...ότι θέλει μας κάνει αλλά κι εσύ του δίνεις και καταλαβαίνει...καλά του κάνεις...Υπέροχα αυτά που έφτιαξες...Καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Φτου φτου άλλο κακό να μη σε βρει!βρε τον άτιμο τον blogger!!!Να μη μας αφήνει να θαυμάσουμε τέτοια όμορφη ανάρτηση;Υπέροχες οι δηνιουργίες!μ'αρέσουν περισσότερο γιατί τα έχουν γραμμένα στα γαλλικά!!!Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΑΞΙΖΕ ΤΟΝ ΚΟΠΟ Η ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΤΟΣΟ Η ΔΙΚΗ ΟΣΟ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ!!!!! ΤΟ ΚΑΔΡΑΚΙ ΣΟΥ ΤΕΛΕΙΟ...
    ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Οι πληροφορίες πολύ χρήσιμες!! Τα έργα απίθανα!! Οσο για τα προβλήματα στο explorer σου σπάει τα νεύρα.....εγώ προσπαθώ να χρησιμοποιώ Mozilla. Καλό βράδυ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Έφη,
    προσπάθεια και θέληση άμα υπάρχει,όλα γίνονται. Όλα μέσα στο μυαλό μας είναι.
    Μαρίνα,
    όπως σου κρατάμε εμείς συντροφιά, έτσι μας κρατάς και εσύ με τις επισκέψεις σου.
    Μπλεγμένο κουβάρι,
    ευτυχώς για την ώρα , όλα πήγαν καλά, αργότερα κανείς δεν ξέρει πως θα αντιδράσει ο blogger.
    Δημιουργία,
    τα έργα μου σας τα γαρνίρω με πληροφορίες ,ή, τις πληροφορίες τις γαρνίρω με έργα.
    Eva Z,
    αυτή την μάχη την κέρδισα. Πιστεύω, αν ακολουθήσουν και άλλες, να μην μπορέσει ο blogger να κάνει τα ....δικά του.
    Διασκέσις,
    εεεε, ένα ξεμάτιασμα, είναι ότι πρέπει.και μιά ευχή για την βασκανία αν ξέρεις , καλοδεχούμενη και αυτή.
    Nena,
    καλό θα ήταν να μην ξανασυμβεί, όχι μόνο στο δικό μου , αλλά σε κανένα άλλο μπλογκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Μα τι έχει πάθει ο bloger τελικά!!! ποιο είναι το πρόβλημά του;;;; το καδράκι σου ωστόσο μπορούμε και το θαυμάζουμε!!! Καλό βράδυ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΣΩΣΩ ΜΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΙ ΕΠΑΘΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΝΥΣΤΑΖΩ ΠΟΛΥ.ΕΓΩ ΕΙΧΑ ΕΧΠΛΟΡΕΡ ΚΟΛΛΑΓΕ ΒΑΖΩ ΜΟΤΖΙΛΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΠΩΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΜΠΛΟΓΚ ΕΙΝΑΙ ΤΟ GOOGLE CHROME KAI ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΛΑ ΜΟΥ ΕΓΕΙΝΑΝ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ.ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΒΓΑΛΕ ΤΟ ΑΛΛΟ.ΑΥΤΟ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ ΚΙ ΕΝΑ ΩΡΑΙΟ ΜΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΛΙΓΟ ΝΑ ΤΙΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΕΣΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ.ΜΕ ΤΙΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ .ΟΙ ΜΑΓΕΙΡΟΥΛΙΔΕΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΙ !!!!!!ΠΟΛΥ ΘΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΝΑ ΕΧΩ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΜΕ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑΚΙ. ΦΙΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΒΡΑΔΥ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Mania,
    και εγώ mozilla χρησιμοποιώ, τι νόμιζες ότι αυτός δεν θα έκανε τα...κόλπα του;
    Kiki,
    του αρέσει να μας παιδεύει, θέλει να κάνει την επικοινωνία, μεταξύ μας, δύσκολη. Αυτό είναι το πρόβλημά του.
    Νάσια,
    σωστές οι συμβουλές σου, θα δοκιμάσω και το google chrome. Φιλιά και σε σένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Γεια σου καλώς σε βρήκα και΄γω!!Ευχαριστώ για την επίσκεψη και τα καλά σου λόγια!!!Πολύ όμορφο και ενδιαφέρον το blog σου!!!Θα τα λέμε!Φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Και εμείς μαθαίνουμε μαζί σου...τι λαχταριστά που είναι..χιχι..πολλά φιλιά!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Kαλησπέρα αγαπητή μου φίλη
    Για μιά ακόμη φορά να πω ότι υποκλίνομαι μπροστά στις γνώσεις.
    Δικαίως σου απενεμήθει ο γνωστός τίτλος.
    Wikipedia σε αποκάλεσε η κοινή μας φίλη και ομολογώ πως έχει πολύ δίκιο.
    Ειλικρινά χαίρομαι και απαλαμβάνω τις αναρτήσεις σου και επί πλέον μαθαίνω.
    Την καλησπέρα μου από την ξενητιά καλή μου φίλη.
    Αλήθεια εκείνο το βιβλίο το διάβασες;
    Ντένης Κονταρίνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Μη μου μιλάς για το Blogger...μη μου μιλάς!!!
    Η ανάρτησή σου με εκφράζει, ειδικά τα περί καφέ!
    Οι δημιουργίες όπως πάντα μοναδικές!
    Σου εύχομαι ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Υπέροχες δημιουργίες όπως πάντα!!!Όσο για το blogger...όλους μας ταλαιπωρεί κατά περιόδους!!!ΥΠΟΜΟΝΗ!!!Πολλά φιλιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΗ ΒΑΣΙΛΗ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ , ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΜΕ ΤΟΝ BLOGGER ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΦΙΑΛΤΗΣ!!!!
    ΕΓΩ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΩ, ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ ΜΟΥ!
    ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΟΥ ΚΙΕΓΩ ΤΗΝ ΕΨΑΞΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ!!!!!!!!!!!
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ΄Αλλη μία υπέροχη ανάρτηση Σωσώ !!( Γράφω τ΄ονομά σου και θυμάμαι μιά καλή φίλη/συμμαθήτρια που είχα στις ....πρώτες τάξεις του δημοτικού, χαθήκαμε όμως - καλή της ώρα όπου κι αν είναι). Εύχομαι να μη σε ξαναταλαιπωτήσει ο Blogger.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Μαγδαληνιώ,
    Με βρήκες, σε βρήκα, βρεθήκαμε και θα λέμε, σίγουρα.
    elmar,
    αχ κουνελάκι σίγουρα, τα γλυκά θα λες λαχταριστά!
    Ντένη,
    τα χαιρετίσματά μου και ναι το βιβλίο, επιτέλους το διάβασα.
    Nadia,
    και συ παθούσα, είσαι; Θα μου πεις , υπάρχει έστω και ένας /μια blogger που να μην είχε, έστω και για μιά φορά , προβλήματα;
    Ρένα,
    υπομονή κάνουμε και επιμονή έχουμε και συνεχίζουμε.
    Ρένα Χριστ.
    Τυχερή ήσουν, είδες εσύ το όνειρο και εγώ τον εφιάλτη.
    Marie Anne,
    και εγώ το εύχομαι να μην πέσω ξανά στο μάτι του...blogger.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Εκτός από decoupage artist (χαχα, πως τον βρίσκεις τον τίτλο???) και κινητή εγκυκλοπαίδεια τώρα και διατροφολόγος η Σωσώ μας...
    Βρε να έχω τέτοιο θησαυρό μέσα στα πόδια μου και να μην το ξέρω, χαχαχα

    Χωρίς πλάκα τώρα, πολύ ωραία ανάρτηση, υπέροχη δουλειά στα ξύλα!!! ΆΞΙΑ φιλενάδα!!!

    Πολλά φιλιά, καλό Σαββατοκύριακο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή