Πέμπτη, 4 Νοεμβρίου 2010

Τρουφάκια


 Υλικά
250 γρ. βούτυρο
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη άχνη
1 ποτήρι αμύγδαλα καβουρντισμένα και αλεσμένα
2-3 κουταλιές της σούπας κακάο
1 πλάκα κουβερτούρα (125 γρ.)
1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
1 αυγό
300 γρ μπισκότα Μιράντα  
500 γρ τρούφα γυαλιστερή

            Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη το αυγό και το κακάο και προσθέτουμε το κονιάκ. Λιώνουμε την κουβερτούρα, την προσθέτουμε στο μίγμα του βουτύρου ανακατεύοντας απαλά. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και μαζί με τα αμύγδαλα τα ενσωματώνουμε στο προηγούμενο μίγμα. Αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει το μίγμα. Πλάθουμε σε μπαλάκια στο μέγεθος που θέλουμε και τυλίγουμε στην τρούφα. Διατηρούμε τα τρουφάκια στο ψυγείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου