Σάββατο, 20 Νοεμβρίου 2010

Μουσταλευριά

Άντε να  φτιάξουμε στα γρήγορα και μια μουσταλευριά.
Όταν είναι η εποχή του μούστου, αφού τον ΄΄κόψω΄΄, τον μοιράζω σε πλαστικά μπουκάλια και τον βάζω στην κατάψυξη. Έτσι κατά την διάρκεια του χειμώνα, όποτε η όρεξή μας τραβήξει μουσταλευριά, ξεπαγώνω ένα μπουκάλι  και στα γρήγορα... έτοιμη η μουσταλευριά.
Για κάθε κούπα μούστο, χρειαζόμαστε  μια κουταλιά της σούπας κορν- φλάουρ.

π.χ. 4 κούπες μούστο
       4 κουτ. σούπας κορν- φλάουρ
        καρύδια χοντροκομμένα και κανέλα για γαρνίρισμα

Διαλύουμε σε μισή κούπα μούστο τις 4 κουταλιές κορν- φλάουρ.
Σε κατσαρόλα, βάζουμε τον υπόλοιπο μούστο να πάρει βράση. Ρίχνουμε το διαλυμένο κορν- φλάουρ και ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι ο μούστος να διαυγάσει και να γίνει παχύρρευστος.
Μοιράζουμε σε μπολάκια και πασπαλίζουμε με την κανέλα και τα καρύδια.




Η μουσταλευριά πήζει αφού κρυώσει τελείως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου