Σάββατο, 20 Νοεμβρίου 2010

Ζελέ κυδώνι

Τις προάλλες που έφτιαξα το κυδώνι, ξέχασα να σας πω ότι όταν φτιάχνουμε γλυκό κυδώνι, δεν πετάμε τις φλούδες και τα κουκούτσια.
Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό και τα αφήνουμε να βράσουν σε σιγανή φωτιά για 2 ώρες.
Σουρώνουμε  και για κάθε 1/2 λίτρο ζωμού κυδωνιού βάζουμε 250 γρ. ζάχαρη. Προσθέτουμε ένα ξύλο κανέλας και  βράζουμε μέχρι ο ζωμός κυδωνιού να δέσει.
Για να δούμε αν έχει δέσει κάνουμε το τέστ του κόμπου. Δηλαδή, έχουμε ένα ποτήρι με νερό και ρίχνουμε μέσα  δυό σταγόνες από τον ζωμό κυδωνιού που βράζει. Αν αυτές πάνε στον πάτο σχηματίζοντας κόμπο, τότε το ζελέ είναι έτοιμο. Αν διαλυθούν στο νερό, τότε ο ζωμός θέλει ακόμη βράσιμο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου