Παίρνουμε ένα καλαμάκι και τρυπάμε την θήκη χαμηλά, λίγο πάνω από τον πάτο. Με ένα ψαλίδι ή ένα νυχοκόπτη κόβουμε την μύτη από το καλαμάκι.
Σε μπαιν- μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων λιώνουμε σοκολάτα γάλακτος και γεμίζουμε τις θήκες. Τρία κουταλάκια του γλυκού λιωμένη σοκολάτα είναι ότι πρέπει για κάθε θήκη. Κουνάμε λίγο την κάθε θήκη για να ισιώσει η επιφάνεια της σοκολάτας.
Με κουπ- πατ κόβουμε σχήματα από πράσινη ζαχαρόπαστα, όπως έλατο, αστέρι, μπότα, τάρανδο ή ότι άλλο κουπ- πατ με σχέδιο χριστουγεννιάτικο έχουμε, αρκεί να χωράει μέσα στην θήκη και τα τοποθετούμε πάνω στην σοκολάτα.
Αφού φτιάξουμε όλα τα γλειφιτζούρια, βάζουμε το ταψί ή τον δίσκο στο ψυγείο, μέχρι να πήξει η σοκολάτα. Χρειάζεται περίπου μισή ώρα.
Αφαιρούμε προσεκτικά τις χάρτινες θήκες.
Παίρνουμε μικρά σακουλάκια από σελοφάν και κορδέλες και ... να το αποτέλεσμα.
Τις χάρτινες θήκες και τα καλαμάκια για τα σουβλάκια τα προμηθευόμαστε από τα μεγάλα super- markets.
Τα σακουλάκια από σελοφάν και τις κορδέλες από τα μαγαζιά που έχουν είδη συσκευασίας.
Επίσης αντί για σοκολάτα γάλακτος μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κουβερτούρα ή άσπρη σοκολάτα ή ακόμα να τα κάνουμε και δίχρωμα.
Χαίρομαι αφάνταστα που σε βρήκα, πανέμορφες ιδέες τι κρίμα που δεν την είδα πριν το πάρτυ εγώ η..χαζογιαγιά! Πάντως έχω κάνει μηλαράκια ζαχαρωμένα κι εγώ!Καλώς σε βρήκα καλή μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή αρχή! Καλώς ήρθες στη μεγάλη παρέα των food bloggers!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή και δημιουργική εβδομάδα
Ζ.
Σας ευχαριστώ για την υποδοχή που μου κάνατε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣαν αρχάρια κάνω λάθη και παραλήψεις.
που θα πάει όμως... θα μου στρώσω!
Μόλις ανακάλυψα αυτήν την ανάρτηση και έχω ΚΑΤΕΝΘΟΥΣΙΑΣΤΕΙ!!!! Μετά από αυτό πότε ξανά τα γλυφιτζούρια μου δεν θα είναι ίδια!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα δηλαδή λιώνουμε την σοκολάτα όμως η σοκολάτα δε 9α κολήσει με το χαρτί ?
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα! Που μπορώ να βρω ζαχαρόπαστα για να φτιάξω τα γλειφιτζούρια???
ΑπάντησηΔιαγραφή