Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Προσπάθεια ... decoupage

Βλέπω  τις κατασκευές σας και ζηλεύω καλοπροαίρετα. Η μια είναι καλύτερη από την άλλη. Τι τα δεντράκια και στολίδια της Lourdi, τι οι κατασκευές της Χρυσάνθης, τι τα decoupage της Χαράς, της Σοφίας ή της Μαρίας και τόσων άλλων.
Τολμώ να δείξω και τα δικά μου χειροτεχνήματα έρασιτεχνικά μεν, που εμένα μου αρέσουν δε.
Είχα βρει την τεχνική του decoupage σε ένα  περιοδικό. Μόνο που ήταν ιταλικό και επειδή δεν ήξερα ιταλικά, το είχα δώσει στην κόρη μιας φίλης μου, που σπούδαζε ιταλική φιλολογία, να μου το μεταφράσει.
Υπ΄ όψιν ότι τα...αριστουργήματα αυτά έγιναν πριν από 7- 8 χρόνια, τότε που δεν ασχολιόμουν με τον υπολογιστή όπως τώρα. Ήξερα μόνο να τον ανοίγω, να τον κλείνω και να παίζω κανενα παιχνίδι. Μέχρι εκεί έφταναν οι γνώσεις μου και πάντα με φόβο γιατί είχα από πάνω και τα παιδιά να μου φωνάζουν ότι εγώ έφταιγα για ότι πάθαινε ο υπολογιστής, ασχετα αν αυτά τον ξετίναζαν.
Τώρα λοιπόν που με ξεσηκώσατε με τιςδικές σας κατασκευές και δεν έχω ανάγκη από μετάφραση, βάζω μπρος με τις δικές σας οδηγίες και υποδείξεις για πιό επαγγελματικά χειροτεχνήματα.


Το γουδί της προγιαγιάς


και...η άλλη του πλευρά.


Το σίδερο της προγιαγιάς


και ..η αλλή του πλευρά.


Είναι πραγματικά της προγιαγιάς μου και όχι αγορασμένα από παλιατζίδικα. Πως λέμε ...οικογενειακά κειμήλια, κάπως έτσι.
Αυτά είναι όντως αγορασμένα.

Κάποια άλλη φορά θα σας δείξω και τα κεντήματά μου, γιατί .....είμαι κορίτσι από σπίτι και από μικρή η μαμά μου με έβαζε να κεντάω. Το τι έχω κεντήσει στις καλοκαιρινές διακοπές δεν λέγεται. Και επειδη η κακιά συνήθεια δύσκολα κόβεται.....έτσι και εγώ εθίστηκα και άργησα να την κόψω. Άσε δε, εμπιστευτικά σας το λέω, που μου αρέσει μέχρι σήμερα, αλλά ευτυχώς ή δυστυχώς τα χέρια δεν βοηθουν πλέον.

11 σχόλια:

  1. Α! καλως σε βρηκα!!! πραγματικα ειναι υπεροχα μπραβο σου!!!!και σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια!!!!
    Καλο σου βραδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. lourdi, χαίρομαι που γίναμε γειτόνισσες. Είσαι μια αστείρευτη πηγή φαντασίας και ανεξάντλητων ιδεών!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλή μου Παράκελσε(!) το πόσο μου αρέσει το γουδί σου, όχι μόνο το ζωγραφικό του μέρος, αλλά όλο μαζί, δεν περιγράφεται. Απλά τέλειο...Αυτά τα δυο "αυτάκια" - χερουλάκια είναι πανέμορφα!

    Ήθελα από μέρες να σου πω ότι το nickname σου είναι φανταστικό.
    Όνομα ενός μεγάλου Αλχημιστή και όχι μόνο.

    xxx
    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ Ζ
    Αλχημίστρια της κουζίνας και όχι μόνο.Όλοι καιόλες κρύβουμε έναν αλχημιστή μέσα μας Σκέψου πόσες φορές έκανες αλχημείες στην κουζίνα και πόσες φορές ''μαγείρεψες'' καταστάσεις. Όλοι κρύβουμε έναν Παράκελσο μέσα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ουάου!!!!!! Τι όμορφα αυτά τα αντικείμενα της γιαγιάς!!!! Είμαι λάτρης των παλιών ! Αλλά και η μεταμόρφωσή τους τέλεια! Μπράβο χρυσοχέρα μου!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σ΄ευχαριστώ Χρυσάνθη.Και έμένα μου αρέσουν τα παλιά. ΄Εχω και έναν καθρέπτη της προγιαγιάς. Αν καταφέρω να τον φωτογραφίσω χωρις να γυαλίζει, θα σου τον δείξω.Είναι καλός, αν και του λείπουν κάποια κομματάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χαίρομαι που ήρθες στη σελίδα μου κι έτσι έμαθα κι εγώ για τη δική σου.
    Έχω μια μεγάλη αδυναμία στα παλιά αντικείμενα, έχω κάτι λίγα στην κατοχή μου, αλλά δυστυχώς δεν έχω τη χάρη να τα διακοσμώ τόσο όμορφα.
    Καλή συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλώς σε βρήκα και με βρήκες. Πολύ ωραία η μαρμελάδα σου. Την επόμενη φορά, σου συνιστώ να προσθέσεις και περγαμόντο. Μόλις βρω περγαμόντο θα φτιάξω και εγώ μαρμελάδα, όπως και λικέρ περγαμόντο που είναι καταπληκτικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Να μας τον δείξεις τον παλιό καθρέφτη.Ισως βρούμε και τρόπους να θεραπεύσεις τα τραύματα του πολέμου (χαχαχα)!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η προσπάθεια σου είναι πολύ καλή! ΄Οτι χρειαστείς για να ασχοληθείς περισσότερο με το decoupage μην διστάσεις να περάσεις απο το Blogoσπιτάκι να τα πούμε. Υπάρχουν πολλές κορασίδες εδώ που μπορούν να σε βοηθήσουν ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σοφία,
    συγνώμη που άργησα να σου απαντήσω.Σ΄ευχαριστώ για την προσφορά σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή