Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2010

Τσιπούρες ψητές

Επειδή σας λίγωσα- με τα μέχρι σήμερα γλυκά πού έχω φτιάξει- είπα σήμερα να μαγειρέψω κάτι ελαφρύ, εύκολο και με λίγες θερμίδες, έτσι για...αντιστάθμισμα στην τόόόση ζάχαρη των προηγούμενων ημερών. Τσιπούρα ψητή λοιπόν,  δυστυχώς όχι στα κάρβουνα (σε πόλη βρισκόμαστε άλλωστε)...αλλά στο γκριλ της κουζίνας μας.
Βάζουμε στον φούρνο ένα ταψί  με νερό και από πάνω μια σχάρα.
Κόβουμε λεμόνια σε φέτες και  τοποθετούμε τις φέτες πάνω στην σχάρα.


Πλένουμε και καθαρίζουμε την τσιπούρα από τα λέπια και τα εντόσθια και την βάζουμε πάνω στις φέτες των λεμονιών.
Κάνουμε  2 χαρακιές σε κάθε  πλευρά της τσιπούρας.
Τέλος την αλείφουμε με λάδι και την ψήνουμε.


Όταν ψηθεί, την βάζουμε στο πιάτο,


την ανοίγουμε και την περιχύνουμε με λαδολέμονο εμπλουτισμένο με μουστάρδα και ρίγανη κοινώς ''σαλαμούρα''.
Καλή μας όρεξη...


Tips
Τις χαρακιές τις κάνουμε για να ψηθεί μέχρι μέσα το ψάρι, ιδιαίτερα αν είναι μεγαλούτσικο.
Τις φέτες λεμονιού τις βάζουμε για να μην κολλήσει το ψάρι στην σχάρα, αλλά, δίνουν και μια ανεπαίσθητη διαφορετική γεύση.
Αν θέλουμε στην κοιλιά του ψαριού μπορούμε να βάλουμε λίγο θρούμπι ή δενδρολίβανο.

Υ.Γ. Μην πιστεύετε το ρολόι  του blog. Ενώ όταν αποθηκεύει δείχνει την σωστή ώρα, όταν δημοσιεύει την αλλάζει. Αυτό τρελάθηκε, μην τρελάνει και εμάς. Δεν το έβλεπα στον ύπνο μου, ούτε ξενύχτησα για να ψήσω τις τσιπούρες.

1 σχόλιο:

  1. Τρελαίνομαι για ψάρι κάθε είδους.
    Α, και είμαι άσχετη μαγείρισσα (η μαμά μου ζούσε μέχρι πριν τρία χρόνια)!!!!!!
    Ε λοιπόν, τώρα έμαθα ΠΏΣ!!!
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή