Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Φοβίες............


Η φοβία , τις περισσότερες φορές , είναι μια γενικευμένη μορφή άγχους .
Με τον όρο φοβία δηλώνεται ο φόβος ενός ατόμου, ο οποίος συνεχίζει να υφίσταται, παρ' όλο που στην πραγματικότητα δεν υπάρχει αληθινός κίνδυνος.
Υπάρχουν πολλά είδη φοβίας όπως η αγοροφοβία, δηλαδή ο φόβος πολυσύχναστων χώρων , η κοινωνική φοβία δηλαδή ο φόβος της επίκρισης από τους άλλους , η ξενοφοβία , η  ακροφοβία  δηλαδή ο φόβος του  να βρίσκεσαι σε ψηλά σημεία , η φοβία για τα ζώα , η φοβία για τα μέσα μαζικής μεταφοράς , η κλειστοφοβία , η νοσοφοβία, φοβία για το αίμα , τις ενέσεις ,την άσπρη μπλούζα και..... και ...... και.....
Σε κάθε είδος φοβίας το άτομο μπορεί να πάθει κρίση και να μην καταλαβαίνει τι γίνεται γύρω του.

Η δική μου φοβία - σε σχέση  με το μπλογκ - ήταν να κάνω ανάρτηση και να μην μου ανεβάζει ο blogger άλλες φωτογραφίες.
Γελάτε;
Πόσες από εσάς το έχετε ήδη πάθει;
Ήδη γράφοντας την ανάρτηση αυτή , έμαθα ότι το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και τρεις άλλες μπλογκογειτόνισσες.
Θυμάμαι - πριν από λίγο καιρό - εκείνο το  mail της   Marie Anne που ζητούσε βοήθεια...........θυμάμαι ακόμη την απάντηση που της είχα δώσει ότι : " πολύ φοβάμαι ότι κάποια ημέρα θα είμαι και εγώ στην θέση σου "
Γιατί ανέβαζα τις φωτογραφίες χωρίς να τους αλλάξω μέγεθος και να τις μικρύνω.
Και επειδή ο σοφός λαός μας πολύ σωστά λέει ότι : " παθαίνουμε ότι φοβόμαστε "..........
ήρθε και μένα η ώρα μου.

Θέλησα να κάνω ανάρτηση και να σας δείξω τους υπόλοιπους φλοιούς ευκαλύπτου που τους έφτιαξα με Χριστουγεννιάτικα θέματα . αλλά  δεν μπορούσα να ανεβάσω φωτογραφίες.
Επειδή δεν είχα χρόνο να κάτσω να μικρύνω και να αντικαταστήσω τις φωτογραφίες , έφτασα στο σημείο να σκεφτώ να κάνω ανάρτηση και να σας αποχαιρετήσω γι αυτόν τον χρόνο , μέχρι να μου δοθεί η ευκαιρία να αποκαταστήσω την ....βλάβη.
Ψάχνοντας και προσπαθώντας , στάθηκα τυχερή - δεν ξέρω μέχρι πότε θα κρατήσει η τύχη του ατζαμή - κατάφερα να μικρύνω τις φωτογραφίες μέσα από το windows live χωρίς να χρειαστεί να αντικαταστήσω τις φωτογραφίες της  κάθε ανάρτησης .

Να λοιπόν τα πρώτα μου Χριστουγεννιάτικα :
Decoupage  σε φλοιούς ευκαλύπτου με χαρτοπετσέτα .







Και μια συμβουλή σε όσες θελήσουν του χρόνου να ...... μαδήσουν ευκαλύπτους :
Ιούλιος και Αύγουστος είναι οι πιο κατάλληλοι μήνες , γιατί αργότερα ο φλοιός σκληραίνει , στρίβει , αλλά και χωρίζεται σε λωρίδες και είναι δύσκολο να βρεις μεγάλα κομμάτια.

43 σχόλια:

  1. ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΗ ΙΔΕΑ,,,,ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!!!ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπέροχοι και γιορτινοί έγιναν!

    Φοβίες;Εμένα περιγράφεις;χιχι...:-)ξέρω να σου πω πώς αισθάνεσαι.Ελπίζω να μη με εύρει το "κακό" με τις φωτογραφίες.
    Καλό ξημέρωμα-φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. χαχαχα...φοβερηηη!!!!!!!!!!γελαω ακομα με τη φοβια σου!!!
    συγγνωμη κιολας!!!
    τα εργα σου ειναι ανεπαναληπτα!!!!!!!
    φιλακια!!!!!!1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάρα πολύ καλή δουλειά Σωσώ μου!! Τους έκανες μοναδικούς... μέχρι που θα καθίσω να μάθω ντεκουπάζ τα Χριστούγεννα που δεν θα δουλεύω!!! Όσο για το πρόβλημα των φωτό, το είχα κι εγώ. Γράψου και στο Google+... και θα έχεις κι άλλο χώρο!!!
    Πολλά πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λοιπον Σωσω μου επεσα στην περιπτωση...Το ιδιο επαθα κι εγω σημερα...Γυρισα η ασωτη με χαρα να κανω αναρτηση για τους κουμπαραδες κι εναν δεν τον πηρε γιατι λεει δεν εχω αποθηκευτικο χωρο....SOS λοιπον αν μπορεις δωσε μου λεπτομερεις γιατι θα τον αποχαιρετησω οριστικα μου φαινεται...Οσο αφορα τις φοβιες εχω κι απο αυτες υψοβοβια και μολις απεκτησα blogerοφοβια χαχαχα...Τελεια η δουλεια οπως παντα αλλα σε φλοιους ε???Τελεια ιδεα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλη αρχή με τα χριστουγεννιάτικα Σωσώ μου! Πολύ όμορφοι έγιναν οι φλοιοί! (στο πιάτο της σημερινής μου ανάρτησης έχω και το ίδιο μοτίφ με το χωριό!).
    Ωστε την έπαθες κι εσύ με τις φωτό, έ!
    Λοιπόν, αφού δεινοπάθησα να αλλάξω και να μικρύνω τις φωτογραφίες, μου είπαν, εντελώς τυχαία σε κάποια κουβέντα, ότι το πιό απλό είναι να ρυθμίσω το μέγεθος της φωτογραφίας πριν την τραβήξω ακόμα.
    Μία λοιπόν ρύθμιση έκανα στο κινητό μου (γιατί η μηχανή μου πάπαλα...)και οι φωτό μου βγαίνουν εξ αρχής μικρές σε μέγεθος. Ελπίζω αυτό να σε βοηθήσει όπως και πολλές από τις φίλες που έχουν πρόβλημα.
    Φιλάκια πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σωσώ μου αγαπητή μου να αρχίσω άπό την φοβία την οποία δεν έχω γνωρίσει στη ζωή μου χωρίς φυσικά να καταβάλω κάποια ιδιαίτερη προσπάθεια.
    Και να φτάσω στις χριστουγεννιάτικες κατασκεύες σου οι οποίες είναι υπέροχες
    Και του χρόνου να είσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Για τα τεχνικά θέματα, δεν έχω ιδέα....
    Ο γιόκας μου που είναι μόνο 14 ετών σπεύδει κάθε
    λίγο για βοήθεια....
    Οι κατασκευές σου πολύ όμορφες, κυρίως αυτή με τα
    μικρά σπιτάκια !
    Την καλημέρα μου σου στέλνω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μα να μαδήσεις τους ευκάλυπτους;;; Ντροπή Σωσώ! Κι όχι μόνο αυτό, αλλά μας δίνεις και οδηγίες πώς να το κάνουμε κι εμείς! Τς, τς, τς! Φανταστικό το αποτέλεσμα, κι όσο για τις φωτογραφίες και το μέγεθός τους, νομίζω πως ξέρουμε πώς θα περάσεις τον ελεύθερό σου χρόνο στη διάρκεια των γιορτών, χεχεχε!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλημέρα, υπάρχουν προγράμματα με τα οποία μικραίνεις τις φωτό γρήγορα κι απλά, είναι τα ίδια που μπορείς ταυτόχρονα να προσθέτεις και το υδατογραφημα σου. Κάποια από αυτά είναι free τα κατεβάζεις.
    Επιπλέον έχω ακούσει ότι αγοράζεις χώρο ή ανεβάζεις εκτός picasa τις φωτογραφίες σου κι από εκεί τις μεταφορτώνεις στο blog
    Ελπίζω να σε βοήθησα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σωσώ μου
    Καλημέρα
    πολύ όμορφη ιδέα!!!!και σου έγιναν τέλεια.
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τι ωραία ιδέα αυτή με τους ευκάλυπτους! Πραγματικά πρωτότυπο και πολύ ιδιαίτερο!
    Όσο για τον blogger, ελπίζω να πάψει να σου κάνει τη ζωή δύσκολη...
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σωσωκα μου,για να σε απαλλαξω απο το αγχος της φοβιας,θα σου πω οτι αυτο που βιωσες ηταν απλος φοβος γιατι υπηρχε συγκεκριμενος,αντικειμενικος κινδυνος να μη μπορεις να ανεβασεις φωτο.Στη φοβια, υπαρχει φοβος υπερβολικος και παραλογος,που διαρκει στο χρονο, ακομα κιαν δεν υπαρχει ερεθισμα.Τωρα, γιατι σου ταγραψα, αφου ειμαι σιγουρη οτι το κατεχεις το θεμα καλυτερα απο μενα!!Απλα για να σε παραδεχτω για τα ..σκηνοθετικα γραπτα προλογικα σου ευρηματα, της παρουσιασης των πανεμορφων εργων σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μου αρέσει που της τα εξήγησες επιστημονικα....Αφρα μου..χι..χι..

      Διαγραφή
  14. Αμάν Σωσώκα και έχουμε την ίδια ηλικία (ιντερνετικά εννοώ)Αρα περιμένω την σειρά μου!!!Κρατά καλές σημειώσεις φιλενάδα!!Αρχίζουν τα σεμινάρια!!!Φοβίες μπορεί να μην έχω , αλλά μια σχετική τρομάρα με τα μπλογκοθέματα την έχω!!!Και με πιάνει ένα τρέμουλο και στην ηλικία μου δεν κάνει!!!
    Σωσώκα οι ευκάλυπτοί σου ευωδίασαν μέχρις εδώ!!!Πανέμορφα τα έκανες!!!Φλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Σωσω μου οι ευκάλυπτοι σου έγιναν φανταστικοί!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Βασικά δεν κατάλαβα τίποτα για το πρόβλημα με τις φωτο καθότι μικρή και άπειρη αλλά οι φλοιοί είναι υπεροχη ιδέα!!
    Φιλια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Χαχαχαχαχαχαχα... Μακάρι αυτή να είναι η μεγαλύτερη φοβία καλή μου!! Ελπίζω να μην σου εμφανιστεί ξανά το πρόβλημα αυτό πάντως... Όσο για τους ευκαλύπτους... είναι άκρως χριστουγεννιάτικοι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Οι ευκάλυπτοι έγιναν φανταστικοί!!!!! Για τις φωτό τι να πω... το μόνο που ξέρω είναι ότι μπορείς να κάνεις σμίκρυνση των φωτογραφιών από τον picasa.... θέλει πολύ δουλειά βέβαι και αρκετό χρόνο!!!!!! Φιλάκια Σωσώκα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Εγώ δεν είμαι και πολύ καλή με τα τεχνολογικά, οπότε άσε να σού δώσουν συμβουλές οι έμπειρες. Αλλά βλέπω πως οι χριστουγεννιάτικες δημιουργίες σου είναι πολύ όμορφες! Καλή σου μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Τι πάθαμε χριστουγεννιάτικα, τέτοιες μέρες βρηκε ο στριμμένος μπλογκερ να μη μας αφηνει να βαλουμε τις φωτογραφίες μας! Τελος πάντων ,δε θα το βάλουμε κάτω εμείς, θα βρούμε λύση.
    Τα έργα σου είναι εξαιρετικά! Μ'αρεσουν πολύ τα μοτίβα τους!
    Φιλιά, κι αλλο να μη μας βρει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλημέρα Σωσώ!
    Αυτό με τις φωτογραφίες το έπαθα κι εγώ μέσα στο ΣΚ που μας πέρασε… Η λύση που βρήκα ήταν μόνο προσωρινή, καθώς πήγα στο λεύκωμα Picasa στο οποίο αν έχω καταλάβει καλά αποθηκεύονται οι φωτογραφίες που ανεβάζουμε μέσω blogger, έσβησα κάποιες που δεν χρειάζονταν και έκτοτε ορκίστηκα ότι θα μικραίνω το μέγεθος των φωτογραφιών που ανεβάζω στις αναρτήσεις μου…
    Πρέπει βέβαια να βρω και μια πιο μόνιμη λύση και να καταλάβω ακριβώς τι γίνεται…
    Πολύ όμορφες οι δημιουργίες σου!
    Πολύ ιδιαίτερες και μας βάζουν για τα καλά στο κλίμα!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Δέν μου λές Παρακελσο μου;;;και την φοβία που μας επιασε οτι δεν θα ξανακάνεις ανάρτηση μερι του χρόνου..χι..χι.. ποιός θα μας την σβύσει;;;δηλαδή χωρίς φωτό δεν έχει ανάρτηση;;;; δεν θα μαθενουμε...τίποτα να μορφωνόμαστε;;;και χωρίς φωτό γίνεται το μαθημα..να το ξερεις..χι..χι.. οσο για τους ευκαλύπτους με τα χριστουγενιατικά τους...που να το φανταζότανε...οτι θα στολιζότανε τόσο γιορτινα...!!!!!χι..χι.. εννοείται οτι θα τους κλεψω....μαθαινε εσύ τα κολπα για τις φωτό ...γιατί μπορεί να χρειαστουν....φιλακια αμετρητα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Πάρα πολύ όμορφες δημιουργίες !!
    Στριφτές φλούδες ευκάλυπτου (μοιάζουν σαν τεράστια ξυλάκια κανέλας) έχω μαζέψει και μέσα σε πήλινη κανάτα διακοσμούν υπέροχα μια όμορφη γωνιά του σπιτιού !! Επίσης έχω γράψει ευχές με χρυσά γράμματα και με ένα πλατανόφυλλο χρυσό διακοσμούν το χριστουγεννιάτικο τραπέζι !!
    Αυτά τα πολύ όμορφα ντεκουπάζ που έχεις φτιάξει κάντα μια σύνθεση με στριφτές φλούδες ευκάλυπτου , είμαι σίγουρη ότι θα ταιριάσουν υπέροχα !!
    Να σαι καλά , με τις ωραίες δημιουργικές ιδέες σου , σαμιώτικα χαιρετίσματα (η αεροπλανοφοβία μου μέσα στον παραπάνω κατάλογο είναι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Πραγματικά υπέροχοι οι φλοιοί! Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Υπάρχουν πολλές νέες φοβίες...όπως η φοβία της μη δημοσίευσης της ανάρτησης ή της πρόωρης(από λάθος) δημοσίευσης, του κλειδώματος του μπλογκ, της αντιγραφής(που μερικοί καραδοκούν για να σε πάνε στο εκτελεστικό απόσπασμα...) κι άλλες πολλές που η επιστήμη ακόμη δεν μπορεί να αντιμετωπίσει...Μέχρι να βγουν τα φάρμακα (και τα γενόσημα τους για να μας τα χορηγεί κι ο ΕΟΠΥΥ!)...Θα περνάμε δύσκολα εμείς οι μπλόγκερς!χαχαχα...
    Σωσώκα τα φλοιουδάκια σου είναι υπέροχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ολα μάς τα είπες, που θα συναντηθούμε όμως για να μαδήσουμε αξιοπρεπώς ευκαλύπτους;; Ας είναι, θα περιμένω! Οσο για τη φοβία σου, εμένα μου το'χει βγάλει εδώ και 2 μήνες!! Αλλά ως τεμπέλα , επί του παρόντος αγόρασα χώρο με 2.5 Ευρώ το μήνα! Αισιοδοξώ οτι τα Χριστούγεννα θα έχω τελειώσει με τη σμίκρυνση των φωτογραφιών μου και θα αποκατασταθεί η ..τάξη!!
    Οι δικοί σου ευκάλυπτοι, πάντως, είναι εξαιρετικοί και με φαντασταστικά σχέδια!
    Καλό Σαββατοκύριακο να'χεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Aαααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααα.......(για τους ευκάλυπτους)
    και
    Εγώ μόνο τα ποντίκια φοβάμαι τρελά όμως....πάω Δαφνί κατ'ευθείαν.
    Και να κοιμάμαι μόνη μου τα βράδυα (περιμένω ξύπνια να ξημερώσει για να κοιμηθώ...χα χα χα)
    Φιλιά πολλά Σωσώ μου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. πολύ χάρηκα που μπόρεσες να ξεπεράσεις τη φοβία σου και τα έβαλες με το τέρας της τεχνολογίας....
    έτσι πήραμε κι εμείς τη χαρά να δούμε την εξαιρετική δουλειά σου! Πραγματικά έγιναν υπέροχοι οι φλοιοι του ευκάλυπτου, και ομολογώ πως είναι μια θαυμάσια ιδέα για decoupage!
    να είσαι πάντα καλά, καλή συνέχεια στις δημιουργίες σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Εγώ να δεις τι έπαθα όταν γέμισε ο Picasa (γιατί εκεί κρύβει τις φωτογραφίες που ανεβαζουμε στις αναρτήσεις μας ο κος Blogger) κι έτσι αναγκάστηκα και μετέτρεψα σε pdf αρχειο (για να μη τις χασω κι ολας) τις αναρτήσεις προηγουμενων ετών και έσβησα τις αντίστοιχες φωτογραφίες τους απ το Picasa για να κερδίσω χώρο χωρίς να πληρώσω.

    Τωρα ερωτηση επι του προκειμένου. Αν χρησιμοποιήσω άλλα φύλλα πιό...ντόπια πειράζει? Φαντάζομαι όχι. Ομως χρειάζομαι την συμβουλή σου επειδη δεν μπορεις να μου πεις εποχη, πες μου τουλαχιστον ποσο χλωρα πρεπει να ειναι τα φυλλα κι αν θα χαλασει το decoupage οταν ξεραθουν. Κατι που εχω κανει εγω ειναι πως μεσα σε κολλα του ντεκουπαζ εχω φυλακισει φρέσκα φιλαράκια και μουμιοποιήθηκαν. Δηλαδή δεν έχασαν το χρώμα τους. Ελπίζω να δεις το σχόλιό μου έτσι που είναι κάτω κάτω από τόσα πολλά (είσαι και διάσημη βλέπεις και δικαιολογημένα). Καλό Σαββατοκύριακο σου εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωσω μου σου ειπα γιατι περνα σπανια απ το χωρο σου? Γιατι μονο απ το γραφειο μπορω να σε διαβασω. Το ταμπλετ μου με αντροιντ στο σπιτι δεν διαβαζει τα γραματα με τονους της γραμματοσειρας που εχεις διαλεξει. Ετσι μονο οταν εχω χρονο να μπω απ το γραφειο το κανω. Φιλια και συγνώμη

      Διαγραφή
  30. Σιγά μη δεν έβρισκες άκρη ! Ποιός μπορεί να τα βάλει με τη Σωσώ ;;; Θα χάσει κατά κράτος ! Ε, έτσι έγινε και με τον blogger.
    Καλά, για το ντεκουπάζ, τί λόγια να βρω ; Αυτό που κάνεις είναι ΤΕΧΝΗ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Όταν έχεις φαντασία και μεράκι, κάνεις αριστουργήματα!!! Σαν τους φλοιούς σου Σωσώκα μου! Και άντε τώρα εγώ να βρω ευκάλυπτο στο βουνό!!!! Με τι "προσόντα" να σε αντιγράψω που μόνο πεύκα έχουμε; Μου λες;
    Να έχεις ένα υπέροχο μήνα
    Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. δύσκολες οι φοβίες... τώρα που έμαθα για τις φώτο... άρχισα να φοβάμαι κι εγώ!! πολύ ωραία τα έργα σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Σωσώ μου πέρνα μια βόλτα από την Andria, εχει βρει λύση και νομίζω ότι είναι αυτό που προσπαθούσες να μου εξηγήσεις από το τηλέφωνο και δεν καταλάβαινα!
    Τωρα καταλαβα τι πρεπει να κάνω, ε, η επανάληψη είναι μητηρ της μαθησεως!
    Φιλιά, καλό μηνα, χωρίς άλλες σκοτουρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Σωσώ μου μη φοβάσαι τιποτα. Ειδικά ο Δεκέμβρης θα σου πάει θαυμάσια. Δε με πιστεύεις? Πήγαινε στο μπλογκ μου και διάβασε κάτω απ'το σχόλιό σου γιά να πεισθείς.

    Καλό σου μήνα και πάλι γλυκειά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Σωσώκα μου
    χέρι χέρι θ αντιμετωπίσουμε τις φοβίες μας.Ολες έχουμε,αλλά γι αυτό ενωνόμαστε...
    Οι ντεκουπαρισμενοι ευκάλυπτοι είναι εξόχως γιορτινοί κι έτσι σου εύχομαι νάναι όλος ετούτος ο μήνας!
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Υπάρχει κάτι που σε φοβίζει;;;; Με τρομάζεις Σωσώκα μου!!!! Οι Χριστουγεννιάτικοι φλοιοί σου έγιναν απίθανοι!!! Είμαι σίγουρη ότι του χρόνου θα κάνεις πιο ουσιαστική εξόρμηση για να μαζέψεις ακόμα περισσότερους!!! Καλό μήνα σου εύχομαι, φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Πόσο όμορφα τα έκανες Σωσώ Με τίποτα δεν μπορούσα να το φανταστώ οτι οι φλοιοί θα ήταν κατάλληλοι για δημιουργία!!Καλό χριστουγεννιάτικο και δημιουργικό μήνα!!!!Σου στέλνω τα φιλιά μου και την αγάπη μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή