Σάββατο, 4 Αυγούστου 2012

Το παραμύθι της Αύρας.

Η σημερινή ανάρτηση, είναι μια συμπαραγωγή  και ....αναμετάδοση του παραμυθιού της  Αύρας . 


"Tο παραμύθι της ΑΥΡΑΣ"

 Συγγραφέας -παραμυθού : Η Μπέττυ

Ήταν μια κρύα νύχτα του Φλεβάρη.  Έξω το χιόνι έπεφτε πυκνό και αγκάλιαζε κάθε τι που έβρισκε μπροστά του. Εκεί σε μια μικρή και όμορφη πόλη του Βορρά, εκείνη τη χιονισμένη νύχτα,  ήλθε στον κόσμο ένα κοριτσάκι. Ήλθε και γέμισε χαρά όλη την οικογένεια.  Ήταν το τέταρτο στη σειρά παιδί τους και το τρίτο κορίτσι.  Η μανούλα του το κρατούσε απαλά στην αγκαλιά της και  του έδινε με όλη της την ψυχή την αγάπη της. Ήταν το στερνοπούλι της όπως το έλεγε. Ευχόταν γι΄αυτό το μικρό σπλάχνο της  τόσα πολλά. Να ΄ναι  προ πάντων γερό, να ΄χει στη ζωή του τύχη και να ΄ναι γεμάτο χάρες κι αρετές. Έκλεισε τα μάτια της και παρακάλεσε την Παναγιά να΄ναι πάντα κοντά του, να του δίνει δύναμη και υπομονή και να το προστατεύει από κάθε τι κακό στη ζωή του. Να μπορεί να φανεί χρήσιμο στον κόσμο που ήλθε και να προσφέρει με όποιον τρόπο αυτό μπορεί στον διπλανό του. Κι  ύστερα του έδωσε ένα ζεστό φιλί, το ακούμπησε στην κούνια του να κοιμηθεί κι έγειρε κι αυτή κουρασμένη στο μαξιλάρι της.


Ξαφνικά το μικρό δωμάτιο του Νοσοκομείου γέμισε φως.  Ένα φως που την έκανε να σαστίσει.  Κατά βάθος όμως ένιωθε μια γλυκιά ανατριχίλα, ένα όμορφο και γλυκό συναίσθημα.  Στράφηκε αμέσως στην κούνια που είχε αφήσει το βρέφος της. Ένα μικρό αγγελούδι χόρευε και τραγουδούσε πάνω από την κούνια.  Το μωρό ήταν ήρεμο και κοιμόταν. Ένα ανεπαίσθητο χαμόγελο στόλιζε το μικρό προσωπάκι του.   Κάπου κάπου το μικρό αγγελάκι πλησίαζε πιο κοντά στο βρέφος και κάτι ψιθύριζε στο αυτάκι του.  Ναι ναι, του ΄δινε μία μία τις χάρες που τόσο πολύ λαχταρούσε η μανούλα του.  Καλοσύνη, Σύνεση, Εντιμότητα, Φιλευσπλαχνία, Δικαιοσύνη, Δύναμη, Υπομονή, Καρτερικότητα.  Αυτά τα μεγάλα δώρα ήταν τα πρώτα δώρα που πήρε η μικρούλα, ύστερα από την αγάπη των γονιών της.  Τέλος, το μικρό αγγελάκι πετώντας χαμογελαστό δίπλα στο μαξιλάρι της μανούλας, της ζήτησε να φροντίσει ώστε το μικρό της κοριτσάκι να αξιοποιήσει όλες αυτές τις αρετές που δέχθηκε.


Και η μανούλα χαρούμενη αλλά και σαστισμένη ακόμη, του  έδωσε την υπόσχεση : «Θα φροντίσω να μεγαλώσει αυτό το παιδί έχοντας σαν οδηγό όλα αυτά που τόσο απλόχερα του χάρισες!!  Όσο ζω και αναπνέω θα είμαι κοντά του και θα το φροντίζω».  Το μικρό αγγελούδι τότε άρχισε να σιγοτραγουδά ένα τραγούδι που η μελωδία του γέμισε το μικρό δωμάτιο με χρώματα απαλά που έδιναν φως σε κάθε γωνιά του.  Άνοιξε τα φτερά του και πήρε στην αγκαλιά του το μωρό λέγοντάς του :  «Η αγκαλιά μου αυτή είναι το μεγαλύτερο δώρο μου.  Είναι η καλή μου ΑΎΡΑ.  Θα την έχεις πάντα μαζί σου και θα φροντίζεις να την χαρίζεις  όπου βρεθείς».  Μ΄αυτά τα λόγια ο μικρός άγγελος έφυγε αφήνοντας στο δωμάτιο μια γλυκιά ΑΎΡΑ που έκανε την μανούλα να ξυπνήσει ήρεμη και γαλήνια.  Κοίταξε δίπλα της το μωρό της που κοιμόταν και ευχήθηκε το όνειρό της να βγει αληθινό.  Πίστευε βαθιά μέσα της πως το κοριτσάκι της θα ΄χει σ΄όλη της τη ζωή αυτή την καλή αύρα που θα την νιώθει κάθε ένας που θα είναι κοντά της και θα την αγαπά.  Πίστευε επίσης πως θα ΄χει τη δύναμη και  την υπομονή να μεγαλώσει την κορούλα της μ΄όλες αυτές τις αρετές που ο μικρός άγγελος της χάρισε.


Τα χρόνια περνούσαν και  το κοριτσάκι μεγάλωνε κάτω από το αυστηρό αλλά γεμάτο αγάπη βλέμμα των γονιών της.  Η μανούλα της φρόντιζε να κρατά πάντα την υπόσχεσή της.  Της  δίδασκε με τις δικές της πράξεις την καλοσύνη, τη δικαιοσύνη, την υπομονή, την εντιμότητα,  και την αγάπη για τον συνάνθρωπο.  Και περνώντας τα χρόνια το μικρό κοριτσάκι έγινε μια κοπέλα γεμάτη χαμόγελο, χαρά και αισιοδοξία!!!  Ήταν η χαρά μέσα στο σπιτικό τους.
 

Η καλή της ΑΎΡΑ υπήρχε παντού, σε ότι κι αν έκανε, όπου κι αν βρισκόταν. Οι άνθρωποι που την αγαπούσαν το ένιωθαν και μάλιστα επεδίωκαν τη συντροφιά της.   Όμως ήλθαν και δύσκολα χρόνια.  Ο γεμάτος δύναμη και περηφάνια πατέρας τους αρρώστησε και πέθανε.  Άφησε αυτήν την μανούλα μόνη με τα τέσσερα ορφανά της.   Οι ευθύνες που της άφησε όμως την δυνάμωσαν ακόμη πιο πολύ.  Πήρε τη ζωή στα χέρια της και αγωνίστηκε σκληρά.   Η μικρή της κόρη, το στερνοπούλι της, ήταν πάντα κοντά της.  Κολλημένη κυριολεκτικά στο φουστάνι της.  Η μανούλα ήταν γι΄αυτήν το ΠΑΝ.  Χωρίς αυτήν ένιωθε ότι δεν θα υπήρχε ο κόσμος. 


Πέρασαν πολλά χρόνια.  Όλα τα παιδιά της μανούλας μεγάλωσαν, σπούδασαν, αποκαταστάθηκαν, έκαναν τις δικές τους οικογένειες.  Το στερνοπούλι της μεγάλωσε κι αυτό.  Την  είδε να μεγαλώνει να γίνεται, κοπέλα, γυναίκα, σύζυγος, μητέρα.  Ζούσε κοντά της, την  χαιρόταν και την καμάρωνε.  Σ΄όλες τις δυσκολίες έπαιρνε δύναμη απ΄αυτήν.  Βαθιά μέσα της πίστευε ότι αυτό το κορίτσι ήταν ευλογημένο.  Είχε πάρει τόσα δώρα με τη γέννησή του ώστε τίποτα δεν θα μπορούσε να είναι ικανό να την γονατίσει.  Γιατί η ζωή πραγματικά προσπάθησε να την γονατίσει πολλές φορές.  Όμως πάντα κατάφερνε να στέκεται όρθια, δυνατή, χαμογελαστή και αισιόδοξη!!!  Και αυτήν την χαρά, την αισιοδοξία και την αγάπη της για τη ζωή προσπαθεί συνεχώς να την μεταδίδει στους γύρω της.  Με την γλυκιά ΑΎΡΑ που έχει,  νιώθει ότι ξεπερνά πολλά, δυσκολίες, αδυναμίες, χιλιάδες καθημερινά προβλήματα.


Η Μπέττυ έβαλε το κουτί ( ξύλινο κουτί για κορδέλες)  και το χαρτί .
Εγώ τής το έφτιαξα με decoupage, πολύ αγάπη και με την ευχή , η Αύρα να είναι πάντα δίπλα της  και να την βοηθάει να ξεπερνάει τα χιλιάδες καθημερινά προβλήματα που τυχόν θα της προκύψουν .

49 σχόλια:

 1. Πολύ όμορφη συμπαραγωγή!
  Τίποτα λιγότερο δεν αξίζει το Μπεττουλίνι μας.
  Τώρα Σωσώκα μου ανέβασες τον πήχυ κι έχω κι εγω να παραδώσω,ευτυχώς δε με δεσμεύει παραμύθι, έχει όμως θέμα...θα το παλέψω νάναι αντάξιο αυτού.
  Ευχομαι κι εγω με τη σειρά μου να έχει πάντα κοντά της την αύρα της δικής της δημιουργίας!!!
  Φιλιά και στις δυό!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Για να το καθυστερείς εσύ το κουτί, " κεντημένο " θα μας το παρουσιάσεις.

   Διαγραφή
  2. Δεν παίζει η πιθανότητα να μην τόχω πιάσει ακόμα;;;

   Διαγραφή
 2. Παραμυθένια κατασκευή που κρύβει αγάπη και φροντίδα...
  Καλό βράδυ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Είναι και αυτό ....παιδί μου, άσχετα αν το αποχωριστώ , γι αυτό το έφτιαξα με αγάπη.

   Διαγραφή
 3. Hello, and welcome to Casa de Retalhos.

  Your blog is very pretty, I like it.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Σωσώκαααααα μου, με συγκίνησησες νυχτιάτικα και άντε να κοιμηθώ τώρα!!!! Τι να πρωτοπώ......το deqoupage σου σα τέχνη είναι άπαιχτο και το ξέρεις νομίζω!!! Όσο για το θέμα, το ταίριαξες τόσο τέτεια που δεν έχω λόγια για να το χαρακτηρίσω!!! Τοποθέτησες την ΑΥΡΑ μου με τόσο όμορφο τρόπο πάνω στο κουτί......ούτε να αντέγραφες αυτό που είχα στο μυαλό μου, ταίριαξες τόσο όμορφα το δικό μου παραμύθι με το δικό σου καλλιτέχνημα......πραγματικά αυτό το κουτί θα βρίσκεται πάντα πάνω στο πάγκο εργασίας μου και θα μου θυμίζει πολλά.....κυρίως θα με γεμίζει συναισθήματα.....άντε και με πιάνουν τα ζουμιά βραδιάτικα!!!
  Τέλος, θέλω να σου πω ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί μπόρεσες να ενισχύσεις με περισσότερη ΑΥΡΑ την δική μου και κυρίως γέμισες ΑΥΡΑ κι αγάπη τη γειτονιά μας!!
  Σε φιλώ και σ΄ευχαριστώ πολύ πολύ!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μπέττυ, χαίρομαι που η Αύρα σου ήταν για λίγο και δική μου Αύρα.

   Διαγραφή
  2. Ε... τώρα πως να μην πώ...τί χημείαααα!!!!!! κορίτσια;;;;και για να μην χαλασω το καινούργιο μου όνομα ..ΣΦΗΝΑ..ρισα... εν ταξει θα πάω στην θέση μου....

   Διαγραφή
  3. ΖΟΥΜΕΡΗ
   άσε τα ζουμιά και χαίρου το ΑΥΡΟκουτί σου! Η μελένια μας κεντήστρα έβαλε όλη της την τέχνη για χάρη σου και το αξίζεις με το παραπάνω.
   Ευχομαι νάναι το μαγικό κουτί που θα τ ανοίγεις και θα ξεχύνεται έμπνευση για νέες δημιουργίες που θα μας καταπλήξουν ακόμα μία φορά και θα μας μεταφέρουν τη δική σου αύρα!!!
   ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ...είστε μοναδικές!

   Διαγραφή
 5. Παραμυθενια παρουσιαση του ταλεντου και της ευαισθησιας δυο μεγαλων Κυριών!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Δυο γυναίκες με με συναισθήματα τόσο δυνατά.. τα δένουν και φτιάχνουν παραμυθένιο κόσμο για ..μεγάλους!
  Διαβάζοντας το παραμύθι εκείνο που έπλαθα ήταν η Μπέττυ η μικρή γεννημένη και ευλογημένη!
  Κάπως έτσι την έχω στο μυαλό μου από την αρχή που την συνάντησα στο "σπιτικό" της.
  Μα και τη Σωσώ μου θύμιζε!
  Που γνώρισα! Που ακούω την ήρεμη και μελένια φωνή της!
  Αυτό το σμίξιμο των δυο τους μου έφερε συγκίνηση....

  Κορίτσια να είστε καλά!
  Απεριόριστος θαυμασμός!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αντιγόνη, όταν ο άνθρωπος μεγαλώνει αποκτά ευαισθησίες. Έτσι και εσύ, σαν ......γιαγιά που είσαι, είναι φυσιολογικό να είσαι ευσυγκίνητη.
   Φιλιά μελένια.

   Διαγραφή
 7. Καταπληκτική η συμπαραγωγή, οσκαρική θα έλεγα!!!!Φιλάκια και καλημέρα!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ευγενία,
   φιλιά και από μένα. Καλή εβδομάδα να έχεις.

   Διαγραφή
 8. Ωραίες μου κυρίες η συνεργασία σας είχε ως αποτέλεσμα ένα άψογο σύνολο κειμένου και εικονογράφησης.
  Όμορφα περιπεπλεγμένα ο γραπτός λόγος, τα όμορφα κοσμήματα της Μπέττυ και τα δικά σου καλλιτεχνήματα Παράκελσε!
  * Μα μέχρι και "γαζάκια" στα περιθώρια, γύρω από τις καρδιές και στις τρυπούλες?! Τςτςτς!

  Εύχομαι η Αύρα της να βρίσκεται ανά πάσα στιγμή κοντά της και να τη μοιράζεται με όσους αγαπά!

  Σας φιλώ
  Ζ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ζαμπία γιατί σου φαίνονται παράξενα τα ....γαζιά;
   Όπως εσύ "κεντάς" τις συνταγές σου, έτσι και εγώ κεντώ τα κουτιά μου.χα χα χα
   Φιλιά.

   Διαγραφή
 9. Τη δουλειά σας πάντα τη θαυμάζω και οι δυο άξιες!!
  Υπέροχο δέσιμο γραφής και τέχνης.
  Καλημέρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Υπέροχη γραφή!!! Υπέροχη κατασκευή!!!
  Μπράβο και στις δυο σας!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλή και δημιουργική εβδομάδα να έχεις.

   Διαγραφή
 11. Καλημέρα Σωσώ!!Ομορφη γραφή,πολύ ωραίες οι κατασκευές τη΄Μπετυς,αλλά και υπέροχα φτιαγμένες καί οι δικές σου κοριτσάκι μου!!Καλή εβδομάδα εύχομαι!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το είπα ότι η συγκεκριμένη ανάρτηση είναι ....συμπαραγωγή.
   Καλή εβδομάδα και σε σένα Δήμητρα.

   Διαγραφή
 12. Υπέροχο παραμύθι! Πολύ συγκινητικό! Το κουτάκι σου για τη συγγραφέα του παραμυθιού απίθανο!! Γεμάτο αγάπη!!
  Καλή εβδομάδα να έχεις, Σωσώ!
  Φιλιά!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τι κι αν μεγαλώσαμε, έχουμε ακόμη ανάγκη από παραμύθια.Φιλιά και σε σένα.

   Διαγραφή
 13. Ενα μοναδικό σμίξιμο των δυων σας που έδωσε μια υπέροχη ανάρτηση, με τις πανέμορφες δημιουργίες σας!
  Μπράβο κορίτσια!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κάτι σαν τους ....Χιώτες και εμείς.
   Να είσαι και να περνάς καλά, Έλενα.

   Διαγραφή
 14. Σωσώ μου
  Υπέροχη γραφή υπέροχη κατασκευή!!!!Δεν πήγες ακόμη διακοπές;Πολλά φιλιά

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αλεξάνδρα , πρωτοτυπώ. Κάνω διακοπές στην πόλη.
   Φιλιά.

   Διαγραφή
 15. Σωσώ μου, σας βρίσκω εξαιρετικές και τις δύο!
  Οπτικοποίησες πάρα πολύ όμορφα το κείμενο και οι κατασκευές σε οδήγησαν θαυμάσια.
  Να πω ότι ζηλεύω το αποτέλεσμα;;; Θα είναι λίγο!
  Καλό βράδυ και καλή εβδομάδα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλέ γιατί να ζηλέψεις;Σου έχω πει ότι θέλεις να στο φτιάξω.
   Φιλιά και καλή εβδομάδα να έχεις και εσύ.

   Διαγραφή
 16. Ενα παραμυθένιο παραμύθι...μας δώσατε κορίτσια...και τα παραμύθια τα έχουμε ανάγκη ειναι αυτά που μας κάνουν να νιώθουμε πολύ όμορφα..γιατί όλα σχεδόν έχουν ένα όμορφο τέλος .. οπως και αυτή η αναρτηση.. που μας άφησε μια γλυκιά γευση απο Αυρα..αυτή η Αυρα να συνοδευει πάντα οτι κανεται στην ζωή σας.. Σωσώ μου και Μπέττη μου....φιλακια πολλα και στις δύο...... στα μαγουλακια ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σφηνο-Ρούλα, όμορφη η ευχή σου.Οι μεγάλοι έχουν περισσότερη ανάγκη από τους μικρούς , τα παραμύθια.
   Τα φιλάκια σου παρελήφθησαν.
   Καλή σου εβδομάδα.

   Διαγραφή
 17. Και μου έλεγες ότι εγώ έκανα μεγάλη ανάρτηση ??!!!
  Υπέροχο το παραμύθι, υπέροχες οι αύρες της Μπέττυς, καταπληκτικό το ντεκουπάζ σου στο κουτί. Πραγματικά, μιά πολύ όμορφη και συγκινητική συμπαραγωγή!! Φιλάκια και στις δύο σας !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τα 3/4 της ανάρτησης είναι από αντιγραφή . Το 1/4 είναι δικό μου. Και η....συρραφή έγινε με δόσεις.Που θα πάει, δεν θα δροσίσει;
   Φιλιά.

   Διαγραφή
 18. Olá amiga bom dia
  Lindas as bonequinhas e as caixinhas!! Adorei!!
  Parabéns pela criatividade!!
  Bjs e uma linda semana
  Dulcineia

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Χαίρομαι που σου άρεσαν.
  Καλή εβδομάδα να έχεις και εσύ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Ομορφη κατασκευή Σωσώκα μου!! Δείχνει ότι είσαι χρυσοχέρα αλλά και γεμάτη αγάπη!! Με κάνατε και συγκινήθηκα βραδυάτικα!! Καλή εβδομάδα να έχετε και καλή συνέχεια διακοπών!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μαρίνα, καλά να περνάς.
   Οι ημέρες ....ζυγώνουν.Μετράμε αντίστροφα.
   Φιλιά.

   Διαγραφή
 21. Σωσώ μου όταν.... μεγαλώσω θέλω να γίνω μαστόρισσα σαν εσένα στο ντεκουπάζ!
  Λες να τα καταφέρω;θα δείξει.
  Εύγε στη Μπέτυ για την αύρα της!
  Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλώς την Βιολέτα. Κοίτα να μην μεγαλώσεις αλλά να γίνεις μια ...μικρή-σε ηλικία εννοώ - μαστόρισσα.
   Φιλιά.

   Διαγραφή
 22. Κορίτσια, τί όμορφη συνεργασία. Το παραμύθι της Αύρας ρομαντικό, γεμάτο ευαισθησίες. Αλλά και οι εικόνες που στόλισαν το κουτάκι δια χειρός Σωσούς, τέλειες. Μπράβο σας, να είστε πάντα γερές, με πολλές εμπνεύσεις για δημιουργίες......Φιλιά και στις δυο σας.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Σωσώκα μου και Μπετούλα μου, τί τέλεια και συγκινητική συμπαραγωγή!!! Μπράβο σας, άξια η δημιουργικότητά σας μα πιο δυνατά οι ευαισθησίες, τα συναισθήματα και η υπέροχα θετική αύρα που γεμίσατε τη γειτονιά μας κι έφτασε ως εδώ!!! Και την είχα τόσο ανάγκη!!!
  Είστε υπέροχες και οι δύο!!!! Να είστε πάντα γερές κι ευαίσθητες!!!! Πολλά πολλά φιλιά!
  *** Πού θα πάει, θα έρθω στην Αθήνα και θα γνωριστούμε!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. βρε βρε τα κοριτσια μου αλωνιζουν καλοκαιριατικα!!!μπραβο και στις δυο σας!!!!καλα για την Μπεττυ μας γνωστο πια ειναι ταλενταρα!!!η Αυρα της εχει κατακτησει τις καρδιες μας!!!αλλα και εσυ Σωσω μου δεν πας πισω!!τελειο το κουτι σου!!!πολλα φιλια και στις δυο σας απο Ζακυνθο απο ιντενετ καφε βεβαια ετσι για να μη ξεχνιομαστε!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αυτό θα πει...εθισμός στην μπλογκογειτονιά. Να συχνάζεις σε ίντερνετ καφέ.
   Φιλιά. Να περνάς καλά.

   Διαγραφή