Για να γίνουν μαλακές οι μπριζόλες,
λιώνουμε ένα ακτινίδιο και τις αλείφουμε.
Τις αφήνουμε για 1-2 ώρες και μετά
τις ψήνουμε όπως είναι.
λιώνουμε ένα ακτινίδιο και τις αλείφουμε.
Τις αφήνουμε για 1-2 ώρες και μετά
τις ψήνουμε όπως είναι.
Για να μην μυρίζει το σπίτι όταν βράζουμε κουνουπίδι,
βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα μαζί με το κουνουπίδι
ένα κομματάκι ψωμί.
βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα μαζί με το κουνουπίδι
ένα κομματάκι ψωμί.
Για να γίνουν αφράτα τα μπιφτέκια,
όταν τα ζυμώνουμε ρίχνουμε λίγο ξίδι.
(ή λίγο τσικουδιά).
όταν τα ζυμώνουμε ρίχνουμε λίγο ξίδι.
(ή λίγο τσικουδιά).
Για να γίνει αφράτη η ζύμη όταν ανοίγουμε φύλλο για τις πίτες,
ρίχνουμε λίγο τσίπουρο.
ρίχνουμε λίγο τσίπουρο.
Για να μην μυρίζει το ψυγείο,
βάζουμε κάπου σε μια μεριά,
ένα μικρό ποτήρι- σφηνάκι- γεμάτο σόδα σκόνη
ή καφέ ελληνικό.
βάζουμε κάπου σε μια μεριά,
ένα μικρό ποτήρι- σφηνάκι- γεμάτο σόδα σκόνη
ή καφέ ελληνικό.
Για να είμαστε σίγουροι ότι,
δεν έχει μείνει κανένα ζωύφιο στα λαχανικά,
στο τελευταίο χέρι πλυσίματος προσθέτουμε λίγο ξίδι,
αφήνουμε για 10΄ και στραγγίζουμε.
Υ.Γ Το κέρασμα που σας υποσχέθηκα,
θα το κάνω προς το τέλος της εβδομάδας.
Ετοιμάζομαι .
Κάντε και εσείς τις ετοιμασίες σας.
Ένδυμα επίσημο.
δεν έχει μείνει κανένα ζωύφιο στα λαχανικά,
στο τελευταίο χέρι πλυσίματος προσθέτουμε λίγο ξίδι,
αφήνουμε για 10΄ και στραγγίζουμε.
Υ.Γ Το κέρασμα που σας υποσχέθηκα,
θα το κάνω προς το τέλος της εβδομάδας.
Ετοιμάζομαι .
Κάντε και εσείς τις ετοιμασίες σας.
Ένδυμα επίσημο.
Τρέχω να ραφτώ αφού πρέπει να έρθω με επίσημο ένδυμα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑύριο εκτός απροόπτου θα ταχυδρομηθεί το δώρο σου.
Καλό βράδυ
ευχαρηστουμε.....
ΑπάντησηΔιαγραφήτουαλετα μαυρη ή λαμε?????
αχά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήόσο ζεις και δεν πεθαίνεις...μαθαίνεις!!
βρε τι σου κάνει το ακτινίδιο!!
θα το δοκιμάσω φίλη μου!!
Καλό βράδυ!!
Ξάνθή, τρέχα προλαβαίνεις δεν προλαβαίνεις.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίρήνη,
ΑπάντησηΔιαγραφήπεριορισμός στα χρώματα δεν υπάρχει. Βάλε ότι σου πάει πιό πολύ.
Ρία,για το τραπέζι τσιμουδιά; Πας να ξεφύγεις; Δεν θα έρθεις;
ΑπάντησηΔιαγραφήΕνδοιαφέρον...κάτι μάθαμε κ απόψε!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠιάνω δουλειά επιτόπου!!!Κόβω το υφασμα, προβάρω, γαζώνω , ΕΤΟΙΜΗ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚάποια τα ξέρω και τα εφαρμόζω,πχ τον καφέ,στο κουνουπίδι βάζω ένα κλωναράκι σέλινο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό που με εντυπωσίασε είναι το ακτινίδιο στη μπριζόλα-τι λες;Θα της δίνει κι ωραία γεύση.
Φιλιά!
Ααα φιλενάδα , εγώ έχω έξοδα, δεν είμαι για τουαλέττες ...και δεν προφταίνω να ανοίξω την μηχανή μου!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΒλέπω το τσίπουρο εκτός από ευθυμία που δίνει στους εραστές του έχει και άλλους προορισμούς!!!
Μμμ οραία λύση ο καφές ή η σόδα για το ψυγείο!Ο άντρας μου βρήκε ευκαιρία τώρα που είμαι απασχολημένη και έβαλε ανοιχτό τάπερ με τζατζίκι και μου το καταβρώμησε!!!!Και είναι το χειροτερότερό μου!!!!(που λένε και οι νεοέλληνες)Φιλάκια
Αυτό με το ακτινίδιο δεν το ήξερα, πολύ χρήσιμες συμβουλές, ευχαριστούμε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ αν βάλω το τζηνάκι μου πειράζει;
ΦΙΛΙΑ
καλη σου μεραααααα!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστούμε για τις συμβουλές, πολύ ενδιαφέρουσες!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν δε βάλω τακούνια πειράζει??? Πονάει η μέση μου...
Καλό βράδυ
el mar,
ΑπάντησηΔιαγραφήεσύ θα έρθεις;
Χρυσάνθη,Μαρία και painter
ΑπάντησηΔιαγραφήελάτε όπως σας αρέσει. Μην σας βάλω και σε έξοδα.
misirlou,
ΑπάντησηΔιαγραφήάλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Είσαι εκτός θέματος.
eleni, δεν πιστεύω να αλλάζει η γεύση. Εσύ θα έρθεις;
ΑπάντησηΔιαγραφήΠου να έρθω?Βασικά δεν έχω καταλάβει για τι μιλάτε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχ, κουνελάκι
ΑπάντησηΔιαγραφήσου απάντησα πριν από ώρες, αλλά κάποιος....έφαγε την απάντηση. Όχι εσύ πιστεύω!
Η Ξανθή και η Λίνα,(http://asproylas.blogspot.com/)έκοψανδιαδικτυακή πίτα και μου έπεσε το φλουρί. Χρωστάω λοιπόν και εγώ με την σειρά μου κέρασμα
(με ανάρτηση ).Περιμένω όμως έναν καλικάντζαρο που ενώ έχουν περάσει τα Φώτα, δεν έχει μαζευτεί. Μόλις γυρίσει σήμερα - αύριο πιστεύω, θα κάνω την ανάρτηση.Για να μην χάσει και αυτός το πάρτυ.
κοριτσι μου τα γουδια και το κουβαδακι σου γραψανε... ειναι τελεια!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή