Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2011

Αυτό το ξέρετε;

Για να γίνουν μαλακές  οι μπριζόλες,
λιώνουμε ένα ακτινίδιο και τις αλείφουμε.
Τις αφήνουμε για 1-2 ώρες  και μετά
 τις ψήνουμε όπως είναι.
Για να μην μυρίζει το σπίτι όταν βράζουμε κουνουπίδι,
βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα μαζί με το κουνουπίδι
ένα κομματάκι ψωμί.

Για να γίνουν αφράτα τα μπιφτέκια,
όταν τα ζυμώνουμε ρίχνουμε λίγο ξίδι.
(ή λίγο τσικουδιά).

Για να γίνει αφράτη η ζύμη όταν ανοίγουμε φύλλο για τις πίτες,
ρίχνουμε λίγο  τσίπουρο.

Για να μην μυρίζει το ψυγείο,
βάζουμε κάπου σε μια μεριά,
ένα μικρό ποτήρι- σφηνάκι- γεμάτο σόδα σκόνη
ή καφέ ελληνικό.

Για να είμαστε σίγουροι ότι,
δεν έχει μείνει κανένα ζωύφιο στα  λαχανικά,
στο τελευταίο χέρι πλυσίματος προσθέτουμε λίγο ξίδι,
αφήνουμε για 10΄ και στραγγίζουμε.

Υ.Γ Το κέρασμα που σας υποσχέθηκα,
θα το κάνω προς το τέλος της εβδομάδας.
Ετοιμάζομαι .
Κάντε και εσείς τις ετοιμασίες σας.
Ένδυμα επίσημο.

20 σχόλια:

  1. Τρέχω να ραφτώ αφού πρέπει να έρθω με επίσημο ένδυμα!!
    Αύριο εκτός απροόπτου θα ταχυδρομηθεί το δώρο σου.
    Καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ευχαρηστουμε.....
    τουαλετα μαυρη ή λαμε?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αχά!!!
    όσο ζεις και δεν πεθαίνεις...μαθαίνεις!!
    βρε τι σου κάνει το ακτινίδιο!!
    θα το δοκιμάσω φίλη μου!!
    Καλό βράδυ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ξάνθή, τρέχα προλαβαίνεις δεν προλαβαίνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είρήνη,
    περιορισμός στα χρώματα δεν υπάρχει. Βάλε ότι σου πάει πιό πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ρία,για το τραπέζι τσιμουδιά; Πας να ξεφύγεις; Δεν θα έρθεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ενδοιαφέρον...κάτι μάθαμε κ απόψε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πιάνω δουλειά επιτόπου!!!Κόβω το υφασμα, προβάρω, γαζώνω , ΕΤΟΙΜΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κάποια τα ξέρω και τα εφαρμόζω,πχ τον καφέ,στο κουνουπίδι βάζω ένα κλωναράκι σέλινο.
    Αυτό που με εντυπωσίασε είναι το ακτινίδιο στη μπριζόλα-τι λες;Θα της δίνει κι ωραία γεύση.
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ααα φιλενάδα , εγώ έχω έξοδα, δεν είμαι για τουαλέττες ...και δεν προφταίνω να ανοίξω την μηχανή μου!!!!
    Βλέπω το τσίπουρο εκτός από ευθυμία που δίνει στους εραστές του έχει και άλλους προορισμούς!!!
    Μμμ οραία λύση ο καφές ή η σόδα για το ψυγείο!Ο άντρας μου βρήκε ευκαιρία τώρα που είμαι απασχολημένη και έβαλε ανοιχτό τάπερ με τζατζίκι και μου το καταβρώμησε!!!!Και είναι το χειροτερότερό μου!!!!(που λένε και οι νεοέλληνες)Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτό με το ακτινίδιο δεν το ήξερα, πολύ χρήσιμες συμβουλές, ευχαριστούμε.
    Εγώ αν βάλω το τζηνάκι μου πειράζει;
    ΦΙΛΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ευχαριστούμε για τις συμβουλές, πολύ ενδιαφέρουσες!!!

    Αν δε βάλω τακούνια πειράζει??? Πονάει η μέση μου...
    Καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Χρυσάνθη,Μαρία και painter
    ελάτε όπως σας αρέσει. Μην σας βάλω και σε έξοδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. misirlou,
    άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Είσαι εκτός θέματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. eleni, δεν πιστεύω να αλλάζει η γεύση. Εσύ θα έρθεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Που να έρθω?Βασικά δεν έχω καταλάβει για τι μιλάτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αχ, κουνελάκι
    σου απάντησα πριν από ώρες, αλλά κάποιος....έφαγε την απάντηση. Όχι εσύ πιστεύω!
    Η Ξανθή και η Λίνα,(http://asproylas.blogspot.com/)έκοψανδιαδικτυακή πίτα και μου έπεσε το φλουρί. Χρωστάω λοιπόν και εγώ με την σειρά μου κέρασμα
    (με ανάρτηση ).Περιμένω όμως έναν καλικάντζαρο που ενώ έχουν περάσει τα Φώτα, δεν έχει μαζευτεί. Μόλις γυρίσει σήμερα - αύριο πιστεύω, θα κάνω την ανάρτηση.Για να μην χάσει και αυτός το πάρτυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. κοριτσι μου τα γουδια και το κουβαδακι σου γραψανε... ειναι τελεια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή