Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2011

Το αγγελάκι της φουντωτής γιρλάντας

- Έρχονται τα Χριστούγεννα! φώναξε χαρούμενα ένα χειμωνιάτικο πρωινό ο μικρός άγγελος. Η Χριστουγεννιάτικη φουντωτή γιρλάντα με τους εφτά αγγέλους που κρέμονταν από πάνω της, τινάχτηκε ολόκληρη.

- Μας ξύπνησες! διαμαρτυρήθηκαν οι άγγελοι με μια φωνή. Τι σε έπιασε και φωνάζεις ξαφνικά;


- Έρχονται! Έρχονται τα Χριστούγεννα! φώναξε και πάλι ο μικρός άγγελος. Οι άλλοι άγγελοι χασμουρήθηκαν. Ίσιωσαν τα χάρτινα φτερά τους που ήταν σκεπασμένα με λείο και μαλακό ύφασμα και ρώτησαν το μικρό τους αδερφό.

- Και εσύ που το ξέρεις; Μέσα σε αυτό το κουτί που είμαστε κλεισμένοι, δεν έχουμε ούτε ημερολόγια, ούτε ρολόγια. Πως μπορούμε να ξέρουμε τι εποχή είναι, αν πλησιάζουν τα Χριστούγεννα ή το Πάσχα; Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε τη στιγμή που κάποιος θα ανοίξει το καπάκι από το κουτί και θα μας τοποθετήσει με τα άλλα στολίδια πάνω στο δέντρο.

decoupage με χαρτοπετσέτα
- Κι όμως εγώ ξέρω πως έρχονται τα Χριστούγεννα! Τα μυρίζω! Οι άγγελοι της φουντωτής γιρλάντας έξυσαν συγχρονισμένοι σαν χορευτές μπαλέτου, το φτιαγμένο από γουνίτσα φωτοστέφανο στο κεφάλι τους.

- Τα μυρίζεις; απόρησαν! Α, εσύ είσαι τελείως χαζούλης!

- Μα ναι! επέμενε ο μικρός άγγελος. Τα μυρίζω στον αέρα που έχει γίνει υγρός και βαρύς. Στη μυρωδιά από τα ξύλα που καίγονται στο τζάκι. Στα γλυκά με κανέλα και μέλι που φτιάχνουν στην κουζίνα του σπιτιού. Έρχονται Χριστούγεννα σας λέω!


- Εμείς το μόνο που μυρίζουμε εδώ μέσα είναι κλεισούρα και σκόνη. Κοιμήσου μικρέ. Έχουμε καιρό ακόμα μέχρι τα Χριστούγεννα του είπαν οι άγγελοι και ξάπλωσαν πάνω στο βαμβάκι που είχαν για στρώμα για να μη τσαλακωθούν και σκιστούν.
Όμως ο μικρός άγγελος, ο τελευταίος στη φουντωτή γιρλάντα με τους αγγέλους, δεν μπορούσε να κοιμηθεί από την χαρά και την προσμονή. Έφταναν τα Χριστούγεννα και επιτέλους θα βρισκότανε και πάλι πάνω στο στολισμένο δέντρο. Εκεί μπορούσε να βλέπει όλο το σπίτι, στολισμένο με γκι και κορδέλες. Να λιγουρεύεται το γιορτινό τραπέζι με τα γλυκά και τα φαγητά που μοσχοβολούσαν. Να λικνίζεται στο ρυθμό των όμορφων τραγουδιών που ηχούσαν παντού και να χαίρεται με τα γέλια, τα παιχνίδια και τις κλεφτές ανυπόμονες ματιές των παιδιών στα κουτιά με τα δώρα κάτω από τα κλαδιά του έλατου. Και να που πραγματικά είχε δίκιο.


Τα Χριστούγεννα πλησίαζαν με γοργούς ρυθμούς και κάποια μαγική στιγμή, το καπάκι του κουτιού που κρατούσε κλειστή την φουντωτή χριστουγεννιάτικη γιρλάντα με τους εφτά αγγέλους άνοιξε. Το φως ξεχύθηκε λαμπρό και ζεστό μέσα στο κουτί και ξύπνησε τα αγγελάκια που χαρούμενα φώναξαν όλα μαζί πια:

- Ήρθαν τα Χριστούγεννα! Ήρθαν τα Χριστούγεννα!


Μαζί με αυτό, άνοιξαν και άλλα κουτιά. Το μεγάλο κουτί με τις γυάλινες μπάλες που τσούλησαν γρήγορα στο χαλί. Το κουτί με τους βελούδινους φιόγκους που τεντώθηκαν νυσταγμένοι. Το κουτί με τις καμπάνες που με μιας άρχισαν να χτυπάνε. Τον ξύλινο καρυοθραύστη που ακόνισε την μασέλα του. Τα Άγιο-βασιλάκια που κρατούσαν κιθάρες και βιολιά στα χέρια τους. Και στη γλώσσα των παιχνιδιών που κανείς δεν γνωρίζει και δεν ακούει, άρχισαν όλα τα στολίδια να πανηγυρίζουν, να γελάνε και να τραγουδάνε χαρούμενα που μετά από μεγάλη αναμονή οι γιορτές έφτασαν και το φως της μέρας ανέδειξε τα όμορφα χρώματα τους.


Μα πιο πολύ χαρούμενος ήταν ο μικρός άγγελος της φουντωτής γιρλάντας. Γιατί αυτός ήξερε πιο μπροστά από τα άλλα στολίδια πως τα Χριστούγεννα είχαν φτάσει. Το μύριζε και το ένιωθε μέσα στην καρδιά του και δεν έβλεπε την ώρα να σταθεί πάνω στο δέντρο και πάλι. Και η στιγμή αυτή είχε φτάσει.

Τα λεπτά χέρια μιας όμορφης γυναίκας με μακριά μπουκλωτά μαλλιά μπήκαν μέσα στο κουτί και έπιασαν την γιρλάντα με τους αγγέλους. Η καρδιά του μικρού αγγέλου πήγε να σπάσει.

- Τώρα θα πετάξω ψηλά στο έλατο, σκέφτηκε. Θα δω το στολισμένο σπίτι, τα παιδάκια που τρέχουν γύρω από τα σκορπισμένα στο σαλόνι στολίδια και δώρα, τα χαμόγελα στα πρόσωπα όλων να ζεσταίνουν το κρύο που ένιωθα τόσο καιρό μέσα στο κουτί.
Μα καθώς σκεφτόταν όλα αυτά χρατς! Το χάρτινο φτερό του πιάστηκε στο καπάκι από το κουτί που δεν είχε καλά ανοίξει και κόπηκε στη μέση.


- Αχ τι κρίμα! Έσκισα το φτερό του τελευταίου στη σειρά αγγέλου. Δεν πειράζει.
Τώρα η γιρλάντα θα έχει μόνο έξι αγγέλους, είπε η γυναίκα με τα μπουκλωτά μαλλιά και παίρνοντας στα χέρια της ένα ψαλίδι έκοψε το σκοινί που συγκρατούσε τον άγγελο στην φουντωτή γιρλάντα και τον έβαλε και πάλι μέσα στο κουτί. Όλα τότε ησύχασαν.
Τα στολίδια έπαψαν να γελάνε και να φωνάζουνε στη γλώσσα των παιχνιδιών. Το φως που έλουζε τα κουτιά χλόμιασε και το κρύο σκέπασε τον μικρό άγγελο με το σκισμένο φτερό, που έμεινε ξαπλωμένος στον πάτο του κουτιού.

decoupage με ριζόχαρτο

- Δεν θα γνωρίσω τα φετινά Χριστούγεννα. Δεν θα μυρίσω τα φρεσκοψημένα γλυκά στο φούρνο. Δε θα τραγουδήσω μαζί με τα παιδιά, που θα στέκονται στην πόρτα χτυπώντας τριγωνάκια τα κάλαντα για τον Χριστούλη, είπε πολύ λυπημένος ο μικρός άγγελος και χάρτινα δάκρυα άρχισαν να πέφτουν από τα ζωγραφισμένα μάτια του.

decoupage με χαρτοπετσέτα
 Μα πριν προλάβει να κρυώσει η καρδούλα του, άλλο ένα χέρι μπήκε μέσα στο κουτί. Ήταν μικρό και στρουμπουλό και άρχισε να ψαχουλεύει το κουτί ανακατεύοντας το μπαμπάκι του πάτου τόσο, που ο άγγελος έκανε τούμπες. Ύστερα, έπιασε τον μικρό άγγελο που έστεκε, χωρίς την γιρλάντα, μόνος με το σκισμένο φτερό του. Κι όταν το χέρι τον σήκωσε, ο άγγελος, έστω και με ένα φτερό, πέταξε ψηλά κι αντίκρισε ένα μικρό παιδάκι, που ίσα ίσα στεκόταν στα ποδαράκια του και περπατούσε άτσαλα. Το μικρό παιδάκι με τον άγγελο στο τεντωμένο του χέρι έφτασε στραβοπατώντας τη γυναίκα με τα μπουκλωτά μαλλιά και της έδωσε τον άγγελο.

decoupage με ριζόχαρτο
 - Θέλεις να τον βάλουμε κι αυτόν στο δέντρο; ρώτησε η γυναίκα.κέρινα αγγελάκια
Η γυναίκα πήρε τον μικρό άγγελο από το χεράκι του παιδιού, του τίναξε από πάνω του τα ανακατεμένα μπαμπάκια και με προσοχή κόλλησε το μισό φτερό που του έλειπε. Ύστερα, ανεβαίνοντας σε μια μεγάλη σκάλα τον έβαλε πιο ψηλά από τα άλλα στολίδια, πιο ψηλά ακόμα και από την γιρλάντα των έξι αγγέλων. Στην κορυφή του δέντρου! Και καθώς το μικρό παιδάκι είδε τον άγγελο τόσο λαμπερό και όμορφο άρχισε να χτυπάει παλαμάκια και για μια στιγμή φάνηκε σε όλους πως ο μικρός άγγελος ζωντάνεψε κι έγινε ένας αληθινός άγγελος που είχε κατέβει από τον ουρανό για να αναγγείλει τη γέννηση του Χριστού.
σοκολατένια αγγελάκια
Κι εκεί απάνω ο μικρός άγγελος έζησε τα πιο όμορφα Χριστούγεννα που είχε ζήσει ποτέ του. Με μυρωδιές, με τραγούδια, με γέλια και παιχνίδια, μα και με κάτι ακόμα που έκανε τις γιορτινές μέρες πιο πλούσιες και πιο ζεστές. Με αγάπη!

αφιερωμένο


Πηγή:www.christmasinathens.g

30 σχόλια:

 1. Καλές γιορτές αγαπημένη αλχημίστρια...το έκανες πάλι το θαύμα σου!@!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Υπέροχες δημιουργίες!!! Καλές γιορτές!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. OMOΡΦΑ ΟΛΑ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑ ΧΘΕΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Χαρούμενες γιορτές!!!!
  Υπέροχα έργα!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Τι όμορφο παραμύθι!!!!! Παρακελσος μου και τί διδακτικό!!!!!καλές γιορτές σίγουρα θα ξαναπούμε ευχές κι άααλλες μεχρι τα Χριστούγεννα οι μέρες αυτές ειναι για όμορφες σκέψεις ...να ξορκίζουμε ότι μας χαλάει...φιλακια πολλά...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Μας ταξίδεψες.... νάξερες πόσο πίσω με πήγες....
  Πόσα χρόνια είχα ν' ακούσω παραμύθι!
  Και τα έργα σου, πάντα τέλεια...
  Φιλιά πολλά

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΑ ΕΓΙΝΑΝ ΤΑ ΚΟΥΒΑΔΑΚΙΑ!!!!
  ΤΑ ΑΓΓΕΛΑΚΙΑ ΓΙΑ ΦΑΓΩΜΑ...ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΤΗΡΙΑ ΠΑΝΕΜΟΡΦΑ! ΑΝΤΕ ΕΤΟΙΜΑΖΕΣΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ....
  ΦΙΛΑΚΙΑ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Mαρία,όλα είναι θαυμάσια-μα πότε τα έφτιαξες!
  Το παραμύθι αγγίζει τις ψυχές και των μεγάλων παιδιών.Αφήνουμε πίσω τις έγνοιες και χαιρόμαστε μέσα σ΄αυτή τη ζεστή,χαρούμενη ατμόσφαιρα.
  Και του χρόνου με το ίδιο κέφι!
  Φιλιά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Πολύ συγκινητικό το παραμύθι,πολύ τρυφερό και με αλήθεια!Νάξερες πόσο το ήθελα τούτη τη στιγμή...
  Νάσαι καλά και πάντα να φτιάχνεις όμορφα πράγματα
  σαν τούτα εδώ,που φωνάζουν απο μακρυά την ΑΓΑΠΗ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Ευτυχώς που υπάρχουν τα μικρά παιδιά και μας δείχνουν τον δρόμο...γιατί αν περιμένεις από τους μεγάλους χαθήκαμε....πολύ όμορφες δημιουργίες!!!τα φιλιά μου!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. ΜΕ ΤΡΟΜΑΞΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ!!!!!!!
  ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΟΛΑ ΚΑΛΑ!!!!!!!!!!
  ΤΙ ΩΡΑΙΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ!!!!!
  ΚΑΙ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΚΑΝΕΣ ΥΠΕΡΟΧΑ!!!!!!!!!
  ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Μπράβο!! Δε χορταίνω να βλέπω τις δημιουργίες σου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Και ένα μεγάλο κουτί για σένα γεμάτο φιλιά!

  Με αγαπή από μας!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Σωσωωωωωω ολεεεε!!!
  Εισαι master στα κουτια και τωρα και στα κουβαδακια!!!!!Ειναι πααααρα πολυ ομορφα φτιαγμενα.Εχεις επιλεξει τελεια μοτιβα και φυσικα τα εχεις ενσωματωσει εξαιρετικα.
  Τα υπολοιπα....θα τα πουμε απο σκαιπ....χαχαχα
  φιλακια πολλα Χ2 MISIRLOU K MARIA

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Είναι όλα πολύ όμορφα!! γεια στα χεράκια σου.
  Καλές γιορτές.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Σωσώ μου τα εργα σου είναι υπέροχα. Οσο για το παραμύθι το είχα ενσωματώσει στην χριστουγεννιάτικη κάρτα μας και είχε κλάψει πολύς κόσμος. Σου εύχομαι Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένη-τυχερή Πρωτοχρονιά!! Φιλάκια!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Πανέμορφα τα διακοσμητικά σου, μ' αρέσουν πολύ οι συγκεκριμένες χαρτοπετσέτες και, όπως πάντα, η άψογη δουλειά σου!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. To παραμύθι σου υπέροχο αγαπητή μου Σωσώ.
  Ένα παραμύθι που γεμίζει τούτες τις όμορφες γιορτινές μέρες.
  Και οι φωτογραφίες σου - κατασκευές σου - υπέροχες γεμάτες από τα γιορταστικά χρώματα.
  Χρόνια σου πολλά, καλές γιορτές σε σένα και την οικογένειά σου.
  Ντένης Κονταρίνης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Ax, γλυκύτατα όλα. Σου εύχομαι χαρούμενες γιορτές.
  Φιλάκια
  to alataki

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. ΣΩΣΩ ΜΕΣ ΤΗ ΜΑΥΡΗ ΝΥΧΤΑ ΠΙΝΩ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΓΥΡΝΩ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ...ΟΛΑ ΣΟΥ ΤΑ ΣΤΟΛΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙ ΣΟΥ ΜΕ ΖΕΣΤΑΝΕ ΠΟΛΥ ...ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΟΣΟ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΜΟΡΦΙΑ...ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. ΥΠΕΡΟΧΑ...!!!
  Ταξίδεψα στον κόσμο σου...και μου άρεσε πολύ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Πολύ ωραία γιορτινή ανάρτηση! Όλα είναι πανέμορφα! Μου έφτιαξες το κέφι:)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Δεν ξέρω τι να θαυμάσω.. τα έργα σου ή τον τρόπο που τα παρουσιαζεις με τις υπέροχες ιστορίες? Καλό σου βράδυ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. Παλι θαυματα εκαναν τα χερακια σου.Καλη εβδομαδα να εχεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. Με το δημιουργικο σου χερι εδωσες πνοη στο ταπεινο κουβαδακι!Το αερακι που φυσηξε, ταξιδεψε μακρια στο δικο μου τοπο και μ΄εκανε να μυρισω το αρωμα των γιορτων που ερχονται!Συνηλθα απο το ληθαργο της καθημερινοτητας κι αρχισα να ζω σε ρυθμους..Χριστουγεννιατικους!Να εισαι καλα.!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. Καλησπέρα...εμφανίστηκα μετά από καιρό...όλα όμορφα και τα έργα σου υπέροχα...μπράβο...να είσαι καλά...και να περάσεις όμορφα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. Καλές γιορτές να έχουμε και μακάρι να υπάρξει αγάπη, σύνεση και φώτιση σε όλους τους ανθρώπους του πλανήτη Γη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή