Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2011

Μετά το τσάι και τα κουτιά, σειρά έχει το....μελιτζανάκι

Καλό μήνα να έχουμε.
Έλειψα για λίγες μέρες, αν το πήρατε είδηση.
Γι αυτό και δεν απάντησα στα σχόλια σας και δεν επισκέφτηκα τα σπιτάκια σας.
Πήγα για μια φωτογράφηση.
Όχι, δική μου , καλέ.
Για κάποια ...μοντέλα , που όμως μου έβγαλαν το ....λάδι.
Τέλος πάντων, τελείωσε η φωτογράφηση, οι φωτογραφίες βρίσκονται στο ...εμφανιστήριο.
Θα σας αφήσω για λίγες ημέρες στην αγωνία και στην επόμενη ανάρτηση θα δείτε και θα μάθετε τα...μοντέλα.

Τώρα θα ήθελα να σας δείξω ένα τετράδιο συνταγών.

  



 Αυτό είναι το τετράδιο συνταγών της γιαγιάς μου, με τις κίτρινες σελίδες, λόγω πολυκαιρίας, τις οκάδες και τα δράμια, για το ζύγισμα  και τα ορθογραφικά του λάθη.

Η συνταγή για το μελιτζανάκι που αναρτώ, δεν είναι της γιαγιάς αλλά της πεθεράς.

Η πεθερά μου, κάθε χρόνο ανελλιπώς έφτιαχνε μελιτζανάκι, γλυκό του κουταλιού.
Είχε βοηθό  τον πεθερό μου, που της ξεφλούδιζε τα μελιτζανάκια, γιατί η σωστή συνταγή θέλει τα μελιτζανάκια ξεφλουδισμένα, επειδή καμιά φορά μπορεί να είναι χοντρόφλουδα.
Αυτό γίνεται,  όταν μεστώνουν.
Επειδή τον δικό μου βοηθό τον έχω καλομαθημένο - μέχρι πριν λίγα χρόνια του καθάριζα και το ψάρι- και επειδή τα χέρια μου δεν αντέχουν συν όλα τα άλλα και  το ξεφλούδισμα, τα μελιτζανάκια απλά τα πλένω και  κόβω τα κοτσάνια.

Χρειαζόμαστε λοιπόν:

1 κιλό μελιτζανάκια
1 κιλό ζάχαρη
1 κούπα νερό
χυμό από ένα λεμόνι
γαρίφαλα και αμύγδαλα  ξεφλουδισμένα και καβουρντισμένα , όσα τα μελιτζανάκια



 
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα μελιτζανάκια και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με  νερό,  να βράσουν για 2-3 λεπτά και τα σουρώνουμε.
Αυτό το κάνουμε για να φύγει η  πικρίλα.


Τα στύβουμε απαλά, για να μην λιώσουν,  ένα - ένα με το χέρι και τα απλώνουμε πάνω σε καθαρή πετσέτα. Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να μείνουν για μια νύχτα, να τραβήξουν τα υγρά.
Την επόμενη μέρα τα βάζουμε στην κατσαρόλα με το νερό και την ζάχαρη και τα βράζουμε πάλι, για 2-3 λεπτά
Τα αφήνουμε πάλι, για μια νύχτα, να αφήσουν ότι υγρά έχουν κρατήσει μέσα τους και την επόμενη μέρα τα βράζουμε έως ότου δέσει το σιρόπι. Πριν κλείσουμε την φωτιά, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.



 Πριν κρυώσουν τελείως, τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε να ταψί, ή , ένα μεγάλο πιάτο και καρφώνουμε στο κάθε ένα , από ένα αμύγδαλο και ένα γαρίφαλο.




Μέχρι πριν λίγα χρόνια, αφού καθάριζα και έπλενα τα μελιτζανάκια, τους έκανα μιά σχισμή κατά μήκος και  εκεί κάρφωνα  το αμύγδαλο και το γαρίφαλο,  όταν τα έβαζα στην κατσαρόλα με την ζάχαρη και το νερό. Επειδή όμως με το βράσιμο έφευγαν και τα γαρίφαλα και τα αμύγδαλα , τώρα τα βάζω στο τέλος.
Και επειδή  το savoir vivre λέει ότι, είναι αγένεια να προσφέρουμε το γλυκό στο...χέρι.


Η ονομασία ανεμώνη προέρχεται....

.........από τη λέξη άνεμος.
...επειδή οι αρχαίοι Έλληνες υπέθεταν ότι.........
.......... άνθιζε μόνον όταν φυσούσε άνεμος.


53 σχόλια:

  1. Η σοφία των παλιών βρήκε πρόσφορο έδαφος...!
    Η ομορφιά του δίσκου σου αδιαμφισβήτητη!!!
    Τα χεράκια σου είναι χρυσά!
    Καλό μήνα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολυ ωραίο γλυκό, και εγω στο τέλος τα βάζω τα αμύγδαλα και τα γαρύφαλλα.Να εισαι καλά καλο μηνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτές οι παλιές συνταγές με τη σοφία και τη νοικοκυροσύνη των γιαγιάδων και των μαμάδων αποδεικνύονται θησαυρός.
    Καλοφάγωτο!

    Για το δισκάκι σου θα πω ότι είναι από τα πιο όμορφα,"αέρινα"-αυτή την εντύπωση μου έβγαλε-έργα σου!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. το γλυκό μελτζανακι δεν το έχω φάει ποτέ ΠΡΑΚΕΛΣΑΚΙ μου...φαίνεται δύσκολο γλυκό...αν το βρώ έτοιμο πουθενά θα το πάρω να το δοκιμάσω...όσο για τον δίσκο...τί να πώ!!!! πανέμορφος....μου αρέσει πολύ.. ότι έχει επάνω του χρώματα....φιλακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νά σαι καλώ για την ανάρτηση. Έφτιαχνε η γιαγιά μου όταν ήμουν μικρή. Τέλειες οι οδηγίες. Ακόμη πιο τέλειος ο δίσκος.
    Φιλια πολλά και καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πάω να αγοράσω μελιτζανάκια.... μ' αρέσει πολύ αυτό το γλυκό. Και οι οδηγίες σου, κατατοπιστικότατες.
    Για τον δίσκο, τι να πω... ποια χρυσά χεράκια τον φτιάξανε;;;;;;;;
    Πολλά πολλά φιλιά και Καλό μήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. επιτεεεεελους!!!!!!!βρηκες το δρομο της επιστροφης!!!ειμαι με περιεργη να δω παλι τι ετοιμαζεις!!!!!!Το μελιτζανακι φαινεται γλυκα!!!!ευχαριστουμε για το κερασμα και την συνταγη...Ομορφος ο δισκος σου,εχουμε πει...εισαι ειδικη πλεον!!φιλια πολλα απο μισιρλου και μαρια.
    (φανταζομαι(απαιτω) οτι θα τα πουμε στην εκθεσηηηηηηη!!!!!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Λατρεύω το μελιτζανάκι! Ευχαριστούμε για το κέρασμα.Λατρεύω και τις ανεμώνες όμως.Δεν είναι υπέροχα άγρια λουλούδια...όπως υπέροχος είναι κι ο δίσκος σου!Καλό μήνα και τα φιλιά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. αχ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ΟΜΟΡΦΟΣ Ο ΔΙΣΚΟΣ ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΣΑΝ ΓΛΥΚΑΤΖΟΥ ΚΟΛ ΣΤΟ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΚΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ΚΑΛΗ ΤΕΤΕΙΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!!!!!!
    ΣΩΣΩ ΜΟΥ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ!!!!!!
    ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΚΟ ΔΕΝ ΤΟ ΤΡΩΩ. ΟΜΩΣ ΘΑ ΠΑΡΩ ΕΝΑ ΜΗΝ ΣΕ ΠΡΟΣΒΑΛΛΩ!
    ΓΕΛΑΩ ΜΕ ΤΑ ΨΑΡΙΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ...ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΑ ΙΔΙΑ...
    Ο ΔΙΣΚΟΣ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΕΣ ΥΠΕΡΟΧΟΣ , ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΠΟΛΥ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ!!!!!!!!!
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΠΟΤΕ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ.ΤΑ ΘΕΩΡΩ ΔΥΣΚΟΛΑ.......................
    ΕΙΣΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλημέρααα!!! Καλό μήνα!!! Καλώς ορίσατε!!!
    ΤΙ καλά μας φερατε; μελιτζανάκι;
    Μμμμ, ωραίο φαίνεται , αλλά να σου πω δεν το' χω φτιάξει ποτε και κάτι αγοραστα, είναι σαν ..αγοραστα, δεν μπορεί κανείς να κρίνει!
    θΑ ΤΟ ΈΧΩ ΣΤΑ ΥΠΌΨΙΝ!
    Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλώς ήρθες, ελπίζω να περάσατε ωραία!!
    Για το μελιτζανάκι τα είπαμε, ο δίσκος υπέροχος!!!
    Καλό μήνα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Φιλενάδα μου! καλό σου μήνα και πολλά, πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αχ η σελιδα από το τετράδιο της γιαγιάκας σου θα μου μείνει! Μ'αρέσουν τόσο τα αληθινά παλιά πράγματα..! Τέλεια η συνταγούλα της πεθεράς και όσο για τον δίσκο τί να πω..!
    Φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλημέρα..ο δίσκος πανέμορφος..το μελιτζανάκι δεν το είχα σε εκτίμηση αλλά κάπου το δικίμασα και μου άρεσε τελικά..θα δώσω τη συνταγή στη μαμά..εκείνη είναι επί των γλυκών..φιλιά και καλό μήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. KAΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!!
    ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΘΑ ΤΗΝ ΚΛΕΨΩ ΣΙΓΟΥΡΑ...
    ΤΟ ΔΙΣΚΟ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ...ΥΠΕΡΟΧΟΣ!!!!
    ΦΙΛΙΑ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΣ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. αχ !!! τι μας εκανες τωρα !! μας αναψες φωτιες για γλυκο και τι γλυκο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΓΛΥΚΑ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ!!!ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΔΙΑΙΤΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλό μήνα εύχομαι, γεμάτο ζεστασιά και δημιουργικότητα, όπως είναι τούτο το ιστολόγιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Όποτε περνάω παίρνω και το κερασματάκι μου!!! Χι χι χι!!! Καλό μήνα σου εύχομαι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Το πιο αγαπημένο μου γλυκό του κουταλιού αλλά δεν το έχω φτιάξει ποτέ. Μπελαλίδικο και φοβάμαι να το ξεκινήσω.
    Θαύμασα αρχικά τα κιτρινισμένα φύλλα από το τετράδιο της γιαγιάς, που αν και με κάποια λάθη το σίγουρο είναι ότι ήταν άνθρωπος που ήξερε γράμματα, καλλιγραφικά και καλαίσθητα...

    Ο δίσκος σου είναι με όμορφα χρώματα και, όπως πάντα, αξιοζήλευτη επαγγελματική δουλειά.

    Καλό μήνα Παράκελσε
    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Μαρίνα,
    κάτι παραπάνω ήξεραν από εμάς οι προηγούμενες γενιές, αλλά και εμείς μαθαίνουμε.
    elenfly,
    χαίρομαι που δεν είμαι η μόνη που άλλαξα την σειρά της εκτέλεσης.
    eleni,
    πιστεύω ότι όλες έχουμε παρόμοιους θησαυρούς κρυμμένους , που πολλές φορές, δεν ξέρουμε την αξία τους.
    Ρούλα,
    και εγώ δεν το έτρωγα, μέχρι που το ...δοκίμασα.
    Σοφία Ζ,
    αχ αυτές οι γιαγιάδες, πόσα πράγματα έφτιαχναν, φαγώσιμα, ή μη.
    Φιλία,
    τρέξε να προλάβεις, γιατί είναι στο τέλος τους τα μελιτζανάκια.
    χ2,
    λιχούδες και οι δυό , πως να μην ταιριάξετε;
    Μαρία,
    και εμένα μου αρέσουν οι ανεμώνες, όπως και τα κυκλάμινα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Βάσω,
    δεν είσαι η μόνη γλυκατζού, να είσαι σίγουρη, πως υπάρχουν και άλλες πολλές .
    Έφη,
    δεν πιστεύω να το έφαγες επίτηδες, για να μου υποδείξεις το σφάλμα μου, που εγώ ομολόγησα διαδικτυακά ότι δεν θα πάρω από το δικό σου γλυκό;Φιλιά.
    meanan,
    εγώ θεωρώ δύσκολο να είσαι καλός φωτογράφος, σαν και εσένα.
    tocolubie,
    Σε ευχαριστώ για την επίσκεψή σου, καλό μήνα να έχεις.
    Νίκη,
    συμφωνούμε στο ότι τα αγοραστά διαφέρουν κατά πολύ σε γεύση και ποιότητα.
    Ξανθή,
    ωραία ήταν, αλλά τα καλά τελειώνουν και γρήγορα.
    Βερονικά,
    καλό μήνα και σε σένα, με πολλά φιλιά σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. butterfly,
    και εγώ είμαι λάτρης των παλαιών πραγμάτων.
    Μαρία,
    άμα η μαμά τα καταφέρνει, γιατί όχι;
    lourdi,
    κλέψε την συνταγή, κλέψε και τον δίσκο. Εγώ δεν θα βλέπω.
    xadimas,
    γλυκατζού και εσύ;Ένα ποτήρι νερό και γρήγορα να σβήσουν οι φωτιές και οι....λιγούρες.
    feysjewel,
    συγγνώμη που σε έβαλα σε...πειρασμό, δεν το ήξερα.
    Εσύ κοίτα μόνο τον δίσκο.
    woman in...,
    καλό μήνα και σε σένα, με υγεία.
    Kiki,
    πέρνα να κεραστείς και αφού δεν ντρέπεσαι να το παραδεχτείς, ότι σου αρέσουν τα γλυκά, θα πάρεις και δεύτερο.
    Ζαμπία,
    εσύ που έχεις ασχοληθεί με πολύ δυσκολότερα, φοβάσαι; Τι να πούμε εμείς για τα δικά σου σκευάσματα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Το μελιτζανάκι είναι το γλυκό που λατρεύω και φτιάχνω κάθε χρόνο, ως τσακώνισσα που είμαι!
    Πάντα με ξεφλουδισμένο το μελιτζανάκι, πολύ σωστά κάνεις και το ξεφλουδίζεις.
    Δυο μελιτζανάκια και ένα κρύο νεράκι, σερβιρισμένα στον υπέροχο δίσκο σου, τι πιο όμορφο για να ξεκινήσει ο μήνας??
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΟΧΙ ! ΔΕΝ ΕΦΤΑΣΕ ΕΚΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ! ΕΙΜΑΙ ΛΙΓΟ ΜΠΟΥΜΠΟΥΝΑΣ! ΤΟΦΑΓΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΜΥΓΔΑΛΑΚΙ ΒΡΕ! ΧΑ ΧΑ ΧΑ! ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΟ!
    ΦΤΙΑΞΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΜΠΑΚΛΑΒΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ! Η ΣΑΙΡΑΓΛΙ ΝΑ ΠΩ! ΑΑΑ! ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΤΟΥΛΟΥΜΠΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Αγαπητή μου Σωσώ καλωσόρισες.
    Να σου πω ότι περιμένω κι΄εγώ τις φωτογραφίες και πιστεύω ότι θα είναι από το ταξιδάκι σου.
    Τελικά είμαι τακτικός σου επισκέπτης αφού ξέρω ότι όλο και κάτι καλό θα βρω.
    Αναμνηστικό γλυκό των παιδικών μου χρόνων το μελιτζανάκι αφού η συχωρεμένη η μάνα μου το έφτιαχνε τακτικά προσπαθώντας να τα προστατέψει από τις αρπακτικές επιθέσεις μας.
    Νάσαι καλά
    Ντένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Η μαμά μιας φίλης της κόρης μου κάνει μελιτζανάκι καθε χρόνο και μου στέλνει. Δεν μπορώ να την συναγωνιστώ!! Ο δίσκος τέλειοοοοοοοοςςςςς!!! Καλό σου βράδυ και καλό μήνα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. τί να πρωτοδαγκώσω πρώτα...???
    το μελιτζανάκι ή το δίσκο σου...
    μιά γλύκα και τα δύο...
    με φέρνεις σε δύσκολη θέση...
    καλό μήναααααα...-:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Το γλυκάκι κουταλιού που λατρεύω! Το δεύτερο που έμαθα να κάνω από μικρή...Το κάνω κάθε χρόνο ανελλειπώς και σε τεράστιες ποσότητες...χαχχααχ!! Να δεις κάτι κρίσεις υπογλυκαιμίας νυχτιάτικα....αμ πως????
    Που το βρήκες καλή μου τέτοιον καιρό????
    Καλό και γλυκό μήνα να έχεις! Εφη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Πόσο μ'αρέσουν αυτά τα κιτρινισμένα χαρτιά με τα καλλιγραφικά γράμματα και τα ορθογραφικά τους λάθη!!!Έχουν τόση αθωότητα και κρύβουν μέσα τους το μεράκι της παρασκευής κάθε γλυκού ή φαγητού!!!!Ωραία η συνταγή!!Ευχαριστούμε!!!Οι ανεμώνες στο δίσκο σου είναι ονειρεμένες!!!Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ΚΑ ΤΑ ΠΛΗ ΚΤΙ ΚΟΣ ο δίσκος σου !!!!! Το μόνο που χωράει να πω είναι ότι το μοτίβο με τις ανεμώνες είναι πανέμορφο!!!!
    Το κιτρινισμένο τετράδιο συνταγών με τις οκάδες με ξετρέλανε!!!
    Το γλυκό μελιτζανάκι είναι Νο 1 στη Λάρισα απ' όπου κατάγομαι.Το κάνουμε το καλοκαίρι και το μυγδαλάκι το βάζουμε αφού τελειώσει το γλυκάκι μέσα στη σχισμή!!!
    ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ χρυσοχέρα Σωσώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Τι να σχολιάσω τώρα :Τι τόσο γλυκιά συνταγή ή τον καταπληκτικό σου δίσκο!!!!!!!!!!Καλο μήνα χρυσοχέρα μου !!!Πολλά φιλάκια!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Υπέροχο το γλυκό αλλά ακόμη πιο υπέροχος ο δίσκος!! Έχω κι εγώ ένα τέτοιο τετράδιο από όταν ήμουν μικρή.
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Πολύτιμο το τετράδιο, αλλά και τα έργα των χειρών σου μοναδικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Έλενα,
    από ότι βλέπω, το...τιμάς το μελιτζανάκι.
    Έφη,
    γλυκατζού μου εσύ!!!! συγκρατήσου λίγο, γιορτές έρχονται.
    Ντένη,
    κάποτε τα γλυκά του κουταλιού, ήταν τα μόνα που υπήρχαν στα σπίτια και η αλήθεια είναι ότι δέχονταν συχνές και κρυφές επιθέσεις.
    mania,
    είσαι τυχερή που σε τροφοδοτεί μια έμπειρη.....παρασκευάστρια.
    Βιβή,
    δάγκωσέ τα και τα δύο. Ελεύθερα.
    Έφη,
    από μικρή στα βάσανα και στις ...υπογλυκαιμίες.
    Διασκέσις,
    τα τετράδια με συνταγές, ήταν θησαυρός για την εποχή τους , γιατί τότε ο κόσμος δεν αγόραζε, αλλά έφτιαχνε τα γλυκά.
    Χρυσάνθη,
    εγώ το μελιτζανάκι το βρίσκω από τον Οκτώβριο και ύστερα.
    Ρένα,
    και τα δύο χειροποίητα είναι.
    Mari,
    από μικρή ανακατεύσαι με την κουζίνα, από ότι φαίνεται.
    Vita,
    και τα δικά σου έργα είναι μοναδικά. Έκαστος στο είδος του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Και τα δυο με ξετρέλαναν και το μελιτζανάκι που είναι από τα αγαπημένα μου αλλά και ο δίσκος φανταστικός!!!Γεια στα χέρια σου χρυσοχέρα μου!!!!Φιλάκια και καλό Σαββατοκύριακο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Καλημέρα. Το μελιτζανάκι είναι το αγαπημένο μου γλυκό του λουταλιού...δεν το έκανα όμως ποτέ.
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. @
    μπράβο !
    μήτε ήξερα πώς γίνεται...

    πριν 15 μέρες, στην Κορινθία βρήκα τέλεια μικρά μελιτζανάκια γιά γλυκό, μα δεν ήξερα πώς γίνεται
    ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΠΗΡΑ ...

    μπράβο σου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. @
    στο τετράδιο που δείχνεις
    (κι αναφέρεις ορθογραφικά λάθη)
    ΑΞΙΟΘΑΥΜΑΣΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΛΙΓΡΑΦΙΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Mελιτζανακι αγαπημενο γλυκο!!!!Να εισαι καλα δεν ηξερα πως να το κανω!!!!!Φιλακια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Μμμμμμμμμμμ! Πεθαίνω για μεζιτζανάκι γλυκό! Και ο δίσκος τρέλα δε λέω αλλά αν ήμουν κοντά στα μελιτζανάκια θα τα τσάκιζα! Αχ! Τι μου κάνεις νυχτιάτικα! Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Υπέροχο γλυκό το μελιτζανάκι !!! Καταπληκτική η παρουσίαση αλλά και ο δίσκος πανέμορφος !!!! Σκέτη γλύκα και τα δύο ! Φιλάκια !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Πολύ γλύκα και πολύ ομορφιά έχει (και) αυτή σου η ανάρτηση!
    Καλό μήνα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Την ομορφια του δισκου και την γλυκα απο το μελιτζανακι να εχει ο μηνας αλλα και η εβδομαδα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Πολύ γλυκειά ανάρτηση και ο δίσκος μοναδικός...Καλή εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Μμμμ... έφτασε στον ουρανίσκο μου η θεϊκή γεύση από το μελιτζανάκι της μαμάς μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Θέλω βοήθειαααααααααααα...........
    Αγόρασα ένα ξύλινο σεντουκάκι, χαρτοπετσέτες, κόλλα ντεκουπάζ, πινέλο για την κόλλα!
    Κοίταζα τα χρώματα, τα ξανακοίταζα και αναρωτιόμουν πια είναι τα ειδικά για το ξύλο...
    Επίσης, πρέπει πρώτα να το βάψω και μετά να το ντεκουπάρω ή το ανάποδο; Που μπορώ να βρω πληροφορίες;;; Το youtube δε με φώτισε και πολύ...!
    Σκέφτομαι να το βάψω πράσινο έξω και κόκκινο μέσα. Θα το διακοσμήσω με Αη Βασίληδες έξω και δεντράκια μέσα...
    ΣΟΣ φιλενάδα!!! Δώσε μου τα φώτα σου ΑΜΕΣΑ γιατί θέλω να το κάνω δώρο στη δασκάλα των γαλλικών μου...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Δεν ήξερα οτι υπάρχει τέτοιο μελιτζανάκι!!!
    Καλό...και φυσικά θα μας το σερβίρεις κατάλληλα!!!
    Πολύ καλό...χιχι!!!!Φιλιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Καλό το μελιτζανάκι, ότι φάγατε , φάγατε, περάστε στην επόμενη ανάρτηση να δείτε την πολλά υποσχόμενη ...φωτογράφηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Με αυτό με πονάς, να το ξέρεις! Λατρεύω το μελιτζανάκι και εδώ δεν φέρνουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή