Καλό μήνα να έχουμε.
Έλειψα για λίγες μέρες, αν το πήρατε είδηση.
Γι αυτό και δεν απάντησα στα σχόλια σας και δεν επισκέφτηκα τα σπιτάκια σας.
Πήγα για μια φωτογράφηση.
Όχι, δική μου , καλέ.
Για κάποια ...μοντέλα , που όμως μου έβγαλαν το ....λάδι.
Τέλος πάντων, τελείωσε η φωτογράφηση, οι φωτογραφίες βρίσκονται στο ...εμφανιστήριο.
Θα σας αφήσω για λίγες ημέρες στην αγωνία και στην επόμενη ανάρτηση θα δείτε και θα μάθετε τα...μοντέλα.
Τώρα θα ήθελα να σας δείξω ένα τετράδιο συνταγών.
Αυτό είναι το τετράδιο συνταγών της γιαγιάς μου, με τις κίτρινες σελίδες, λόγω πολυκαιρίας, τις οκάδες και τα δράμια, για το ζύγισμα και τα ορθογραφικά του λάθη.
Η συνταγή για το μελιτζανάκι που αναρτώ, δεν είναι της γιαγιάς αλλά της πεθεράς.
Η πεθερά μου, κάθε χρόνο ανελλιπώς έφτιαχνε μελιτζανάκι, γλυκό του κουταλιού.
Είχε βοηθό τον πεθερό μου, που της ξεφλούδιζε τα μελιτζανάκια, γιατί η σωστή συνταγή θέλει τα μελιτζανάκια ξεφλουδισμένα, επειδή καμιά φορά μπορεί να είναι χοντρόφλουδα.
Αυτό γίνεται, όταν μεστώνουν.
Επειδή τον δικό μου βοηθό τον έχω καλομαθημένο - μέχρι πριν λίγα χρόνια του καθάριζα και το ψάρι- και επειδή τα χέρια μου δεν αντέχουν συν όλα τα άλλα και το ξεφλούδισμα, τα μελιτζανάκια απλά τα πλένω και κόβω τα κοτσάνια.
Χρειαζόμαστε λοιπόν:
1 κιλό μελιτζανάκια
1 κιλό ζάχαρη
1 κούπα νερό
χυμό από ένα λεμόνι
γαρίφαλα και αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και καβουρντισμένα , όσα τα μελιτζανάκια
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα μελιτζανάκια και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό, να βράσουν για 2-3 λεπτά και τα σουρώνουμε.
Αυτό το κάνουμε για να φύγει η πικρίλα.
Τα στύβουμε απαλά, για να μην λιώσουν, ένα - ένα με το χέρι και τα απλώνουμε πάνω σε καθαρή πετσέτα. Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να μείνουν για μια νύχτα, να τραβήξουν τα υγρά.
Την επόμενη μέρα τα βάζουμε στην κατσαρόλα με το νερό και την ζάχαρη και τα βράζουμε πάλι, για 2-3 λεπτά
Τα αφήνουμε πάλι, για μια νύχτα, να αφήσουν ότι υγρά έχουν κρατήσει μέσα τους και την επόμενη μέρα τα βράζουμε έως ότου δέσει το σιρόπι. Πριν κλείσουμε την φωτιά, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.
Πριν κρυώσουν τελείως, τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε να ταψί, ή , ένα μεγάλο πιάτο και καρφώνουμε στο κάθε ένα , από ένα αμύγδαλο και ένα γαρίφαλο.
Μέχρι πριν λίγα χρόνια, αφού καθάριζα και έπλενα τα μελιτζανάκια, τους έκανα μιά σχισμή κατά μήκος και εκεί κάρφωνα το αμύγδαλο και το γαρίφαλο, όταν τα έβαζα στην κατσαρόλα με την ζάχαρη και το νερό. Επειδή όμως με το βράσιμο έφευγαν και τα γαρίφαλα και τα αμύγδαλα , τώρα τα βάζω στο τέλος.
Και επειδή το savoir vivre λέει ότι, είναι αγένεια να προσφέρουμε το γλυκό στο...χέρι.
Έλειψα για λίγες μέρες, αν το πήρατε είδηση.
Γι αυτό και δεν απάντησα στα σχόλια σας και δεν επισκέφτηκα τα σπιτάκια σας.
Πήγα για μια φωτογράφηση.
Όχι, δική μου , καλέ.
Για κάποια ...μοντέλα , που όμως μου έβγαλαν το ....λάδι.
Τέλος πάντων, τελείωσε η φωτογράφηση, οι φωτογραφίες βρίσκονται στο ...εμφανιστήριο.
Θα σας αφήσω για λίγες ημέρες στην αγωνία και στην επόμενη ανάρτηση θα δείτε και θα μάθετε τα...μοντέλα.
Τώρα θα ήθελα να σας δείξω ένα τετράδιο συνταγών.
Η συνταγή για το μελιτζανάκι που αναρτώ, δεν είναι της γιαγιάς αλλά της πεθεράς.
Η πεθερά μου, κάθε χρόνο ανελλιπώς έφτιαχνε μελιτζανάκι, γλυκό του κουταλιού.
Είχε βοηθό τον πεθερό μου, που της ξεφλούδιζε τα μελιτζανάκια, γιατί η σωστή συνταγή θέλει τα μελιτζανάκια ξεφλουδισμένα, επειδή καμιά φορά μπορεί να είναι χοντρόφλουδα.
Αυτό γίνεται, όταν μεστώνουν.
Επειδή τον δικό μου βοηθό τον έχω καλομαθημένο - μέχρι πριν λίγα χρόνια του καθάριζα και το ψάρι- και επειδή τα χέρια μου δεν αντέχουν συν όλα τα άλλα και το ξεφλούδισμα, τα μελιτζανάκια απλά τα πλένω και κόβω τα κοτσάνια.
Χρειαζόμαστε λοιπόν:
1 κιλό μελιτζανάκια
1 κιλό ζάχαρη
1 κούπα νερό
χυμό από ένα λεμόνι
γαρίφαλα και αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και καβουρντισμένα , όσα τα μελιτζανάκια
Αυτό το κάνουμε για να φύγει η πικρίλα.
Την επόμενη μέρα τα βάζουμε στην κατσαρόλα με το νερό και την ζάχαρη και τα βράζουμε πάλι, για 2-3 λεπτά
Τα αφήνουμε πάλι, για μια νύχτα, να αφήσουν ότι υγρά έχουν κρατήσει μέσα τους και την επόμενη μέρα τα βράζουμε έως ότου δέσει το σιρόπι. Πριν κλείσουμε την φωτιά, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.
Πριν κρυώσουν τελείως, τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε να ταψί, ή , ένα μεγάλο πιάτο και καρφώνουμε στο κάθε ένα , από ένα αμύγδαλο και ένα γαρίφαλο.
Μέχρι πριν λίγα χρόνια, αφού καθάριζα και έπλενα τα μελιτζανάκια, τους έκανα μιά σχισμή κατά μήκος και εκεί κάρφωνα το αμύγδαλο και το γαρίφαλο, όταν τα έβαζα στην κατσαρόλα με την ζάχαρη και το νερό. Επειδή όμως με το βράσιμο έφευγαν και τα γαρίφαλα και τα αμύγδαλα , τώρα τα βάζω στο τέλος.
Και επειδή το savoir vivre λέει ότι, είναι αγένεια να προσφέρουμε το γλυκό στο...χέρι.
Η ονομασία ανεμώνη προέρχεται.... |
.........από τη λέξη άνεμος. |
...επειδή οι αρχαίοι Έλληνες υπέθεταν ότι......... |
.......... άνθιζε μόνον όταν φυσούσε άνεμος. |
Η σοφία των παλιών βρήκε πρόσφορο έδαφος...!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ ομορφιά του δίσκου σου αδιαμφισβήτητη!!!
Τα χεράκια σου είναι χρυσά!
Καλό μήνα!!!
Πολυ ωραίο γλυκό, και εγω στο τέλος τα βάζω τα αμύγδαλα και τα γαρύφαλλα.Να εισαι καλά καλο μηνα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτές οι παλιές συνταγές με τη σοφία και τη νοικοκυροσύνη των γιαγιάδων και των μαμάδων αποδεικνύονται θησαυρός.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλοφάγωτο!
Για το δισκάκι σου θα πω ότι είναι από τα πιο όμορφα,"αέρινα"-αυτή την εντύπωση μου έβγαλε-έργα σου!
Φιλιά!
το γλυκό μελτζανακι δεν το έχω φάει ποτέ ΠΡΑΚΕΛΣΑΚΙ μου...φαίνεται δύσκολο γλυκό...αν το βρώ έτοιμο πουθενά θα το πάρω να το δοκιμάσω...όσο για τον δίσκο...τί να πώ!!!! πανέμορφος....μου αρέσει πολύ.. ότι έχει επάνω του χρώματα....φιλακια
ΑπάντησηΔιαγραφήΝά σαι καλώ για την ανάρτηση. Έφτιαχνε η γιαγιά μου όταν ήμουν μικρή. Τέλειες οι οδηγίες. Ακόμη πιο τέλειος ο δίσκος.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλια πολλά και καλό μήνα!
Πάω να αγοράσω μελιτζανάκια.... μ' αρέσει πολύ αυτό το γλυκό. Και οι οδηγίες σου, κατατοπιστικότατες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια τον δίσκο, τι να πω... ποια χρυσά χεράκια τον φτιάξανε;;;;;;;;
Πολλά πολλά φιλιά και Καλό μήνα
επιτεεεεελους!!!!!!!βρηκες το δρομο της επιστροφης!!!ειμαι με περιεργη να δω παλι τι ετοιμαζεις!!!!!!Το μελιτζανακι φαινεται γλυκα!!!!ευχαριστουμε για το κερασμα και την συνταγη...Ομορφος ο δισκος σου,εχουμε πει...εισαι ειδικη πλεον!!φιλια πολλα απο μισιρλου και μαρια.
ΑπάντησηΔιαγραφή(φανταζομαι(απαιτω) οτι θα τα πουμε στην εκθεσηηηηηηη!!!!!!!)
Λατρεύω το μελιτζανάκι! Ευχαριστούμε για το κέρασμα.Λατρεύω και τις ανεμώνες όμως.Δεν είναι υπέροχα άγρια λουλούδια...όπως υπέροχος είναι κι ο δίσκος σου!Καλό μήνα και τα φιλιά μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήαχ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ΟΜΟΡΦΟΣ Ο ΔΙΣΚΟΣ ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΣΑΝ ΓΛΥΚΑΤΖΟΥ ΚΟΛ ΣΤΟ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΚΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ΚΑΛΗ ΤΕΤΕΙΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣΩΣΩ ΜΟΥ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ!!!!!!
ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΚΟ ΔΕΝ ΤΟ ΤΡΩΩ. ΟΜΩΣ ΘΑ ΠΑΡΩ ΕΝΑ ΜΗΝ ΣΕ ΠΡΟΣΒΑΛΛΩ!
ΓΕΛΑΩ ΜΕ ΤΑ ΨΑΡΙΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ...ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΑ ΙΔΙΑ...
Ο ΔΙΣΚΟΣ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΕΣ ΥΠΕΡΟΧΟΣ , ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΠΟΛΥ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ!!!!!!!!!
ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!!!!!!!!!
ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΠΟΤΕ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ.ΤΑ ΘΕΩΡΩ ΔΥΣΚΟΛΑ.......................
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΙΣΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ;;;;;
Taca jest piękna. Pozdrawiam serdecznie -Beata
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρααα!!! Καλό μήνα!!! Καλώς ορίσατε!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤΙ καλά μας φερατε; μελιτζανάκι;
Μμμμ, ωραίο φαίνεται , αλλά να σου πω δεν το' χω φτιάξει ποτε και κάτι αγοραστα, είναι σαν ..αγοραστα, δεν μπορεί κανείς να κρίνει!
θΑ ΤΟ ΈΧΩ ΣΤΑ ΥΠΌΨΙΝ!
Φιλάκια!!!
Καλώς ήρθες, ελπίζω να περάσατε ωραία!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια το μελιτζανάκι τα είπαμε, ο δίσκος υπέροχος!!!
Καλό μήνα!!!
Φιλενάδα μου! καλό σου μήνα και πολλά, πολλά φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχ η σελιδα από το τετράδιο της γιαγιάκας σου θα μου μείνει! Μ'αρέσουν τόσο τα αληθινά παλιά πράγματα..! Τέλεια η συνταγούλα της πεθεράς και όσο για τον δίσκο τί να πω..!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια πολλά!!!
Καλημέρα..ο δίσκος πανέμορφος..το μελιτζανάκι δεν το είχα σε εκτίμηση αλλά κάπου το δικίμασα και μου άρεσε τελικά..θα δώσω τη συνταγή στη μαμά..εκείνη είναι επί των γλυκών..φιλιά και καλό μήνα
ΑπάντησηΔιαγραφήKAΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΘΑ ΤΗΝ ΚΛΕΨΩ ΣΙΓΟΥΡΑ...
ΤΟ ΔΙΣΚΟ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ...ΥΠΕΡΟΧΟΣ!!!!
ΦΙΛΙΑ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΣ!!!!!
αχ !!! τι μας εκανες τωρα !! μας αναψες φωτιες για γλυκο και τι γλυκο!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΓΛΥΚΑ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ!!!ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΔΙΑΙΤΑ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα εύχομαι, γεμάτο ζεστασιά και δημιουργικότητα, όπως είναι τούτο το ιστολόγιο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌποτε περνάω παίρνω και το κερασματάκι μου!!! Χι χι χι!!! Καλό μήνα σου εύχομαι!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο πιο αγαπημένο μου γλυκό του κουταλιού αλλά δεν το έχω φτιάξει ποτέ. Μπελαλίδικο και φοβάμαι να το ξεκινήσω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΘαύμασα αρχικά τα κιτρινισμένα φύλλα από το τετράδιο της γιαγιάς, που αν και με κάποια λάθη το σίγουρο είναι ότι ήταν άνθρωπος που ήξερε γράμματα, καλλιγραφικά και καλαίσθητα...
Ο δίσκος σου είναι με όμορφα χρώματα και, όπως πάντα, αξιοζήλευτη επαγγελματική δουλειά.
Καλό μήνα Παράκελσε
Ζ.
Μαρίνα,
ΑπάντησηΔιαγραφήκάτι παραπάνω ήξεραν από εμάς οι προηγούμενες γενιές, αλλά και εμείς μαθαίνουμε.
elenfly,
χαίρομαι που δεν είμαι η μόνη που άλλαξα την σειρά της εκτέλεσης.
eleni,
πιστεύω ότι όλες έχουμε παρόμοιους θησαυρούς κρυμμένους , που πολλές φορές, δεν ξέρουμε την αξία τους.
Ρούλα,
και εγώ δεν το έτρωγα, μέχρι που το ...δοκίμασα.
Σοφία Ζ,
αχ αυτές οι γιαγιάδες, πόσα πράγματα έφτιαχναν, φαγώσιμα, ή μη.
Φιλία,
τρέξε να προλάβεις, γιατί είναι στο τέλος τους τα μελιτζανάκια.
χ2,
λιχούδες και οι δυό , πως να μην ταιριάξετε;
Μαρία,
και εμένα μου αρέσουν οι ανεμώνες, όπως και τα κυκλάμινα.
Βάσω,
ΑπάντησηΔιαγραφήδεν είσαι η μόνη γλυκατζού, να είσαι σίγουρη, πως υπάρχουν και άλλες πολλές .
Έφη,
δεν πιστεύω να το έφαγες επίτηδες, για να μου υποδείξεις το σφάλμα μου, που εγώ ομολόγησα διαδικτυακά ότι δεν θα πάρω από το δικό σου γλυκό;Φιλιά.
meanan,
εγώ θεωρώ δύσκολο να είσαι καλός φωτογράφος, σαν και εσένα.
tocolubie,
Σε ευχαριστώ για την επίσκεψή σου, καλό μήνα να έχεις.
Νίκη,
συμφωνούμε στο ότι τα αγοραστά διαφέρουν κατά πολύ σε γεύση και ποιότητα.
Ξανθή,
ωραία ήταν, αλλά τα καλά τελειώνουν και γρήγορα.
Βερονικά,
καλό μήνα και σε σένα, με πολλά φιλιά σε όλους.
butterfly,
ΑπάντησηΔιαγραφήκαι εγώ είμαι λάτρης των παλαιών πραγμάτων.
Μαρία,
άμα η μαμά τα καταφέρνει, γιατί όχι;
lourdi,
κλέψε την συνταγή, κλέψε και τον δίσκο. Εγώ δεν θα βλέπω.
xadimas,
γλυκατζού και εσύ;Ένα ποτήρι νερό και γρήγορα να σβήσουν οι φωτιές και οι....λιγούρες.
feysjewel,
συγγνώμη που σε έβαλα σε...πειρασμό, δεν το ήξερα.
Εσύ κοίτα μόνο τον δίσκο.
woman in...,
καλό μήνα και σε σένα, με υγεία.
Kiki,
πέρνα να κεραστείς και αφού δεν ντρέπεσαι να το παραδεχτείς, ότι σου αρέσουν τα γλυκά, θα πάρεις και δεύτερο.
Ζαμπία,
εσύ που έχεις ασχοληθεί με πολύ δυσκολότερα, φοβάσαι; Τι να πούμε εμείς για τα δικά σου σκευάσματα;
Το μελιτζανάκι είναι το γλυκό που λατρεύω και φτιάχνω κάθε χρόνο, ως τσακώνισσα που είμαι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάντα με ξεφλουδισμένο το μελιτζανάκι, πολύ σωστά κάνεις και το ξεφλουδίζεις.
Δυο μελιτζανάκια και ένα κρύο νεράκι, σερβιρισμένα στον υπέροχο δίσκο σου, τι πιο όμορφο για να ξεκινήσει ο μήνας??
Φιλιά!
ΟΧΙ ! ΔΕΝ ΕΦΤΑΣΕ ΕΚΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ! ΕΙΜΑΙ ΛΙΓΟ ΜΠΟΥΜΠΟΥΝΑΣ! ΤΟΦΑΓΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΜΥΓΔΑΛΑΚΙ ΒΡΕ! ΧΑ ΧΑ ΧΑ! ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΟ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦΤΙΑΞΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΜΠΑΚΛΑΒΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ! Η ΣΑΙΡΑΓΛΙ ΝΑ ΠΩ! ΑΑΑ! ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΤΟΥΛΟΥΜΠΑ!
Αγαπητή μου Σωσώ καλωσόρισες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα σου πω ότι περιμένω κι΄εγώ τις φωτογραφίες και πιστεύω ότι θα είναι από το ταξιδάκι σου.
Τελικά είμαι τακτικός σου επισκέπτης αφού ξέρω ότι όλο και κάτι καλό θα βρω.
Αναμνηστικό γλυκό των παιδικών μου χρόνων το μελιτζανάκι αφού η συχωρεμένη η μάνα μου το έφτιαχνε τακτικά προσπαθώντας να τα προστατέψει από τις αρπακτικές επιθέσεις μας.
Νάσαι καλά
Ντένης
Η μαμά μιας φίλης της κόρης μου κάνει μελιτζανάκι καθε χρόνο και μου στέλνει. Δεν μπορώ να την συναγωνιστώ!! Ο δίσκος τέλειοοοοοοοοςςςςς!!! Καλό σου βράδυ και καλό μήνα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήτί να πρωτοδαγκώσω πρώτα...???
ΑπάντησηΔιαγραφήτο μελιτζανάκι ή το δίσκο σου...
μιά γλύκα και τα δύο...
με φέρνεις σε δύσκολη θέση...
καλό μήναααααα...-:))
Το γλυκάκι κουταλιού που λατρεύω! Το δεύτερο που έμαθα να κάνω από μικρή...Το κάνω κάθε χρόνο ανελλειπώς και σε τεράστιες ποσότητες...χαχχααχ!! Να δεις κάτι κρίσεις υπογλυκαιμίας νυχτιάτικα....αμ πως????
ΑπάντησηΔιαγραφήΠου το βρήκες καλή μου τέτοιον καιρό????
Καλό και γλυκό μήνα να έχεις! Εφη
Πόσο μ'αρέσουν αυτά τα κιτρινισμένα χαρτιά με τα καλλιγραφικά γράμματα και τα ορθογραφικά τους λάθη!!!Έχουν τόση αθωότητα και κρύβουν μέσα τους το μεράκι της παρασκευής κάθε γλυκού ή φαγητού!!!!Ωραία η συνταγή!!Ευχαριστούμε!!!Οι ανεμώνες στο δίσκο σου είναι ονειρεμένες!!!Φιλιά
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΑ ΤΑ ΠΛΗ ΚΤΙ ΚΟΣ ο δίσκος σου !!!!! Το μόνο που χωράει να πω είναι ότι το μοτίβο με τις ανεμώνες είναι πανέμορφο!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο κιτρινισμένο τετράδιο συνταγών με τις οκάδες με ξετρέλανε!!!
Το γλυκό μελιτζανάκι είναι Νο 1 στη Λάρισα απ' όπου κατάγομαι.Το κάνουμε το καλοκαίρι και το μυγδαλάκι το βάζουμε αφού τελειώσει το γλυκάκι μέσα στη σχισμή!!!
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ χρυσοχέρα Σωσώ!!!
Τι να σχολιάσω τώρα :Τι τόσο γλυκιά συνταγή ή τον καταπληκτικό σου δίσκο!!!!!!!!!!Καλο μήνα χρυσοχέρα μου !!!Πολλά φιλάκια!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχο το γλυκό αλλά ακόμη πιο υπέροχος ο δίσκος!! Έχω κι εγώ ένα τέτοιο τετράδιο από όταν ήμουν μικρή.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
Πολύτιμο το τετράδιο, αλλά και τα έργα των χειρών σου μοναδικά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈλενα,
ΑπάντησηΔιαγραφήαπό ότι βλέπω, το...τιμάς το μελιτζανάκι.
Έφη,
γλυκατζού μου εσύ!!!! συγκρατήσου λίγο, γιορτές έρχονται.
Ντένη,
κάποτε τα γλυκά του κουταλιού, ήταν τα μόνα που υπήρχαν στα σπίτια και η αλήθεια είναι ότι δέχονταν συχνές και κρυφές επιθέσεις.
mania,
είσαι τυχερή που σε τροφοδοτεί μια έμπειρη.....παρασκευάστρια.
Βιβή,
δάγκωσέ τα και τα δύο. Ελεύθερα.
Έφη,
από μικρή στα βάσανα και στις ...υπογλυκαιμίες.
Διασκέσις,
τα τετράδια με συνταγές, ήταν θησαυρός για την εποχή τους , γιατί τότε ο κόσμος δεν αγόραζε, αλλά έφτιαχνε τα γλυκά.
Χρυσάνθη,
εγώ το μελιτζανάκι το βρίσκω από τον Οκτώβριο και ύστερα.
Ρένα,
και τα δύο χειροποίητα είναι.
Mari,
από μικρή ανακατεύσαι με την κουζίνα, από ότι φαίνεται.
Vita,
και τα δικά σου έργα είναι μοναδικά. Έκαστος στο είδος του...
Και τα δυο με ξετρέλαναν και το μελιτζανάκι που είναι από τα αγαπημένα μου αλλά και ο δίσκος φανταστικός!!!Γεια στα χέρια σου χρυσοχέρα μου!!!!Φιλάκια και καλό Σαββατοκύριακο!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα. Το μελιτζανάκι είναι το αγαπημένο μου γλυκό του λουταλιού...δεν το έκανα όμως ποτέ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
@
ΑπάντησηΔιαγραφήμπράβο !
μήτε ήξερα πώς γίνεται...
πριν 15 μέρες, στην Κορινθία βρήκα τέλεια μικρά μελιτζανάκια γιά γλυκό, μα δεν ήξερα πώς γίνεται
ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΠΗΡΑ ...
μπράβο σου :)
@
ΑπάντησηΔιαγραφήστο τετράδιο που δείχνεις
(κι αναφέρεις ορθογραφικά λάθη)
ΑΞΙΟΘΑΥΜΑΣΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΛΙΓΡΑΦΙΑ !
Mελιτζανακι αγαπημενο γλυκο!!!!Να εισαι καλα δεν ηξερα πως να το κανω!!!!!Φιλακια!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜμμμμμμμμμμ! Πεθαίνω για μεζιτζανάκι γλυκό! Και ο δίσκος τρέλα δε λέω αλλά αν ήμουν κοντά στα μελιτζανάκια θα τα τσάκιζα! Αχ! Τι μου κάνεις νυχτιάτικα! Φιλιά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχο γλυκό το μελιτζανάκι !!! Καταπληκτική η παρουσίαση αλλά και ο δίσκος πανέμορφος !!!! Σκέτη γλύκα και τα δύο ! Φιλάκια !!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ γλύκα και πολύ ομορφιά έχει (και) αυτή σου η ανάρτηση!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα!!!
Την ομορφια του δισκου και την γλυκα απο το μελιτζανακι να εχει ο μηνας αλλα και η εβδομαδα σου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ γλυκειά ανάρτηση και ο δίσκος μοναδικός...Καλή εβδομάδα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜμμμ... έφτασε στον ουρανίσκο μου η θεϊκή γεύση από το μελιτζανάκι της μαμάς μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΘέλω βοήθειαααααααααααα...........
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγόρασα ένα ξύλινο σεντουκάκι, χαρτοπετσέτες, κόλλα ντεκουπάζ, πινέλο για την κόλλα!
Κοίταζα τα χρώματα, τα ξανακοίταζα και αναρωτιόμουν πια είναι τα ειδικά για το ξύλο...
Επίσης, πρέπει πρώτα να το βάψω και μετά να το ντεκουπάρω ή το ανάποδο; Που μπορώ να βρω πληροφορίες;;; Το youtube δε με φώτισε και πολύ...!
Σκέφτομαι να το βάψω πράσινο έξω και κόκκινο μέσα. Θα το διακοσμήσω με Αη Βασίληδες έξω και δεντράκια μέσα...
ΣΟΣ φιλενάδα!!! Δώσε μου τα φώτα σου ΑΜΕΣΑ γιατί θέλω να το κάνω δώρο στη δασκάλα των γαλλικών μου...!
Δεν ήξερα οτι υπάρχει τέτοιο μελιτζανάκι!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό...και φυσικά θα μας το σερβίρεις κατάλληλα!!!
Πολύ καλό...χιχι!!!!Φιλιά!!!!
Καλό το μελιτζανάκι, ότι φάγατε , φάγατε, περάστε στην επόμενη ανάρτηση να δείτε την πολλά υποσχόμενη ...φωτογράφηση.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε αυτό με πονάς, να το ξέρεις! Λατρεύω το μελιτζανάκι και εδώ δεν φέρνουν!
ΑπάντησηΔιαγραφή