Σήμερα δεν έχει μάθημα γνώσεων.
Σήμερα έχει γλυκό και βραβεία .
Γλυκό έχω καιρό να σας κεράσω.
Βραβείο , σάς έδειξα στην προηγούμενη ανάρτηση , αλλά εν τω μεταξύ , έλαβα και άλλα δυο και είπα να μην τα αφήσω να μπαγιατέψουν .
Ας ξεκινήσω με το κέρασμα .
Ροξάκια μου ζήτησε ο γιος μου . Για να κυριολεκτώ ,δεν τα ζήτησε , απλά μου ανέφερε ότι πηγαίνοντας να ψωνίσει είδε μπροστά του ροξάκια , τα λιγουρεύτηκε , αγόρασε για να του φύγει η λιγούρα , αλλά διαπίστωσε ότι καμιά σχέση δεν είχαν με αυτά της μαμάς .
Και για να του φτιάξω την άσχημη γεύση που του άφησαν τα αγοραστά , έσπευσα να αγοράσω τα υλικά και ........ ιδού τα ροξάκια.
Υλικά για την ζύμη
120γρ. μαγιά νωπή
λίγο αλάτι
1 ποτήρι του νερού σπορέλαιο
1 ποτήρι του νερού γάλα χλιαρό
4 αυγά
ξύσμα από ένα λεμόνι
1 φακελάκι μπέκιν
1/2 φλυτζ. τσαγιού καρύδια χοντροκομμένα
3-4 κουταλιές κακάο
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για το σιρόπι
1 κιλό ζάχαρη
1 λίτρο νερό
2-3 βανίλιες
Σε μια λεκάνη βάζουμε αρκετό από το αλεύρι , κάνουμε μια λακουβίτσα και ρίχνουμε το χλιαρό γάλα , το αλάτι , την μαγιά και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η μαγιά.
Χτυπάμε για λίγο - στο μούλτι - το σπορέλαιο και τα αυγά.
Αδειάζουμε το μείγμα των αυγών στο μείγμα του αλευριού, προσθέτουμε και το ξύσμα λεμονιού.
Αρχίζουμε να ζυμώνουμε προσθέτοντας το μπέκιν και τόσο από το υπόλοιπο αλεύρι , όσο να έχουμε ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια μας.
Χωρίζουμε την ζύμη σε 4 μπάλες.
Στο ένα από τα 4 κομμάτια ζύμης , προσθέτουμε το κακάο και τα καρύδια και αν χρειαστεί και λίγο γάλα . Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε πάλι μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
Χωρίζουμε αυτό το κομμάτι σε 3 μπάλες και έτσι έχουμε
3 μεγάλα κομμάτια άσπρης ζύμης και 3 κομμάτια καφέ ζύμης.
Με την βοήθεια του πλάστη, ανοίγουμε το άσπρο κομμάτι ζύμης , σε χοντρού πάχους παραλληλόγραμμο σχήμα .
Πλάθουμε το καφέ κομμάτι ζύμης σε κορδόνι στο μήκος του παραλληλόγραμμου, το τοποθετούμε στην μια άκρη του και τυλίγουμε σε ρολό , κυλώντας το λίγο , να κλείσει αλλά και να μακρύνει .
Το ίδιο κάνουμε και με τα άλλα κομμάτια της άσπρης και καφέ ζύμης.
Μετά, με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το κάθε ρολό σε φέτες , πάχους - περίπου - ενός δαχτύλου και τις τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα . Αν χρειαστεί, πατάμε λίγο την κάθε φέτα με τα δάχτυλα για να πλατύνει.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς - στις αντιστάσεις - έως ότου ροδίσουν .
Βράζουμε τα υλικά του σιροπιού για 3-4 λεπτά και περιχύνουμε με το καυτό σιρόπι τα κρύα ροξάκια.
Μετά από καμιά ώρα περίπου τα τουμπάρουμε για να "πιει " και η άλλη πλευρά σιρόπι.
Το κάθε ρολό βγάζει περίπου 25 φέτες.
Μην φοβηθείτε ότι είναι μεγάλη δόση και τα κομμάτια πολλά , γιατί αν αρχίσεις να τρως ....ένα δεν σου φτάνει!!!!!
Ήρθε η σειρά των βραβείων.
Από την Μιράντα και τον ....κήπο της
Μια τιιμητική διάκριση για το σπιτάκι μου από την Marilise - Κάτια , ως το βραβείο της εβδομάδας .
Επίσης η Σοφία συμπλήρωσε 100 αναγνώστες και τους χαρίζει αυτό το βραβείο , μαζί ένα "ευχαριστώ" , που όπως λέει και η ίδια : "Ειναι λιγο για να σας εκφρασω τα συναισθηματα που μου γεννηθηκαν μαζι με το blog μου!!!!!!! "
Σοφάκι, σύντομα να τους χιλιάσεις τους αναγνώστες σου .
Σήμερα έχει γλυκό και βραβεία .
Γλυκό έχω καιρό να σας κεράσω.
Βραβείο , σάς έδειξα στην προηγούμενη ανάρτηση , αλλά εν τω μεταξύ , έλαβα και άλλα δυο και είπα να μην τα αφήσω να μπαγιατέψουν .
Ας ξεκινήσω με το κέρασμα .
Ροξάκια μου ζήτησε ο γιος μου . Για να κυριολεκτώ ,δεν τα ζήτησε , απλά μου ανέφερε ότι πηγαίνοντας να ψωνίσει είδε μπροστά του ροξάκια , τα λιγουρεύτηκε , αγόρασε για να του φύγει η λιγούρα , αλλά διαπίστωσε ότι καμιά σχέση δεν είχαν με αυτά της μαμάς .
Και για να του φτιάξω την άσχημη γεύση που του άφησαν τα αγοραστά , έσπευσα να αγοράσω τα υλικά και ........ ιδού τα ροξάκια.
Υλικά για την ζύμη
120γρ. μαγιά νωπή
λίγο αλάτι
1 ποτήρι του νερού σπορέλαιο
1 ποτήρι του νερού γάλα χλιαρό
4 αυγά
ξύσμα από ένα λεμόνι
1 φακελάκι μπέκιν
1/2 φλυτζ. τσαγιού καρύδια χοντροκομμένα
3-4 κουταλιές κακάο
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για το σιρόπι
1 κιλό ζάχαρη
1 λίτρο νερό
2-3 βανίλιες
Σε μια λεκάνη βάζουμε αρκετό από το αλεύρι , κάνουμε μια λακουβίτσα και ρίχνουμε το χλιαρό γάλα , το αλάτι , την μαγιά και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η μαγιά.
Χτυπάμε για λίγο - στο μούλτι - το σπορέλαιο και τα αυγά.
Αδειάζουμε το μείγμα των αυγών στο μείγμα του αλευριού, προσθέτουμε και το ξύσμα λεμονιού.
Αρχίζουμε να ζυμώνουμε προσθέτοντας το μπέκιν και τόσο από το υπόλοιπο αλεύρι , όσο να έχουμε ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια μας.
Χωρίζουμε την ζύμη σε 4 μπάλες.
Στο ένα από τα 4 κομμάτια ζύμης , προσθέτουμε το κακάο και τα καρύδια και αν χρειαστεί και λίγο γάλα . Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε πάλι μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
Χωρίζουμε αυτό το κομμάτι σε 3 μπάλες και έτσι έχουμε
3 μεγάλα κομμάτια άσπρης ζύμης και 3 κομμάτια καφέ ζύμης.
Με την βοήθεια του πλάστη, ανοίγουμε το άσπρο κομμάτι ζύμης , σε χοντρού πάχους παραλληλόγραμμο σχήμα .
Πλάθουμε το καφέ κομμάτι ζύμης σε κορδόνι στο μήκος του παραλληλόγραμμου, το τοποθετούμε στην μια άκρη του και τυλίγουμε σε ρολό , κυλώντας το λίγο , να κλείσει αλλά και να μακρύνει .
Το ίδιο κάνουμε και με τα άλλα κομμάτια της άσπρης και καφέ ζύμης.
Μετά, με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το κάθε ρολό σε φέτες , πάχους - περίπου - ενός δαχτύλου και τις τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα . Αν χρειαστεί, πατάμε λίγο την κάθε φέτα με τα δάχτυλα για να πλατύνει.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς - στις αντιστάσεις - έως ότου ροδίσουν .
Βράζουμε τα υλικά του σιροπιού για 3-4 λεπτά και περιχύνουμε με το καυτό σιρόπι τα κρύα ροξάκια.
Μετά από καμιά ώρα περίπου τα τουμπάρουμε για να "πιει " και η άλλη πλευρά σιρόπι.
Το κάθε ρολό βγάζει περίπου 25 φέτες.
Μην φοβηθείτε ότι είναι μεγάλη δόση και τα κομμάτια πολλά , γιατί αν αρχίσεις να τρως ....ένα δεν σου φτάνει!!!!!
Ήρθε η σειρά των βραβείων.
Από την Μιράντα και τον ....κήπο της
Μια τιιμητική διάκριση για το σπιτάκι μου από την Marilise - Κάτια , ως το βραβείο της εβδομάδας .
Επίσης η Σοφία συμπλήρωσε 100 αναγνώστες και τους χαρίζει αυτό το βραβείο , μαζί ένα "ευχαριστώ" , που όπως λέει και η ίδια : "Ειναι λιγο για να σας εκφρασω τα συναισθηματα που μου γεννηθηκαν μαζι με το blog μου!!!!!!! "
Σοφάκι, σύντομα να τους χιλιάσεις τους αναγνώστες σου .
Σωσώ, τι μας κάνεις απόψε με τα ροξάκια σου!! Από τα αγαπημένα σιροπιαστά γλυκάκια. Όταν ανεβαίνουμε στη Θεσσαλονίκη, τα ταράζω στην κυριολεξία. Καλοφάγωτα. Να χαίρεσαι και τα βραβεία σου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ.
Άσε Ειρήνη, να δεις τι έχω πάθει εγώ ,από την ώρα που τα έχω φτιάξει!!!
ΔιαγραφήΚρίμα που δεν θάμαι να δοκιμάσω αύριο.Γιατί μη μου πεις οτι δε θα πας στη γνωστή σύναξη;;;Εκτός και αν λόγω υψηλών αφίξεων έχει και γλυκό έκπληξη...
ΑπάντησηΔιαγραφήΓλυκό βράδυ και αύριο να περάσετε τέλεια!!!
Μου αρέσει που θυμώνεις όταν σε λέω μαρτυριάρα!
ΔιαγραφήΘα τα βάλω Σάββατο πρωί στο ΚΤΕΛ...και μεσημεράκι θα τα'χεις!!!Τι κούριερ είμαστε!!!
ΔιαγραφήΦτιάχνεις και εσύ ροξάκια, Μαρία;
ΔιαγραφήΚαι κάνεις και ....delivery;
Όχι εσύ θα μου φέρεις! Μα τα δικά σου λαχτάρισε!!!
ΔιαγραφήΑΜΑ ΣΟΥ ΞΑΝΑΓΡΑΨΩ...ΓΡΑΨΕ ΜΟΥ... (όχι σε σένα Μαράκι)
ΔιαγραφήΜαρία μου εδω αυτό το λέμε "μνημόσυνο με ξένα κόλυβα"!
ΔιαγραφήΕιπαμε ότι οι καλλιτέχνες πρεπει να ασχολούνται μόνο με την τεχνη τους, αλλά κοιτα τα, στην τελευταία φωτογραφία, σαν έργο τεχνης δεν είναι;
Νίκη μου οι καλλιτέχνες για να μπορούν να εκφραστούν πρέπει να είναι γεμάτοι γενικώς... ε και λίγη χοληστερίνη βοηθάει...χαχα...
ΔιαγραφήΑυτη η θεωρία με βολεύει πολύ κι εμένα! Χα,χα!
ΔιαγραφήΝαι Νικούλα, είναι από τις θεωρίες που κολλάνε με όλους...πασπαρτού ένα πράγμα...
Διαγραφήαααχχχχχχ εμεις δε θα δοκιμασουμε δηλαδη...Ολα για το γιοοοο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαι δεν εχω δοκιμασει ποτεεεε αυτο το γλυκο!!!!
θα με αφησεις με την αποριααααα????
φιλακια Σωσωωωωκα μουυυυυ!θα τα πουμεεεε αυριο!!!!χιχιχιχιι
Εσύ μονιμως ....αδιάβαστη!!!!
ΔιαγραφήΤο αυριο που θα ηταν σήμερα...χι..χι.. σίγουρα θα δοκίμασες τα ροξάκια τυχερή Μισισρλουμισιρλού..χι..χι.. ολί(ετσι γράφεται;) σε μας που ειμαστε μακρυα...σνιφφφφφφφ..
ΔιαγραφήΓια να σου πούμε πως γράφεται πρέπει να καταλάβουμε τι θες να πεις Ρουλίτσα! Αλί αλί!!! Το αύριο που ήταν προχθές, έτσι όπως το λες έγινε!
ΔιαγραφήΠολύ νόστιμο το γλυκό σου και ας μη το δοκίμασα. Διαβάζοντας τις οδηγίες παρασκευής τους φαντάστηκα ότι ήμουν εκεί δίπλα σου και τα δοκίμασα ζεστά ζεστά. Καλοφάγοτα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚάάάποια αναλαμβάνει να κάνει διανομές.
ΔιαγραφήΟυπς...δουλίτσα βλέπω έπεσε!!!
ΔιαγραφήΣιγά μη δε φέρεις!!! Και από το άλλο βρε Σωσώ...πως το λέγανε...ένα έτσι...δεν μπορώ να το θυμηθώ,που δεν πρόλαβα να δοκιμάσω αλλά φαινόταν ονειρεμένο!!! Τώρα εγώ να σου πω την αλήθεια δεν τρελαίνομαι για γλυκά αλλά τα δικά σου είναι αλλιώς!!! Αυτό μη σου πω μέχρι που μου μύρισε όπως διάβαζα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓιατί δεν πρόλαβες Μαρία; Τι έκανες;
ΔιαγραφήΑν σου μύρισαν τα ροξάκια....τα πράγματα είναι σοβαρά!!!
Πόσο σοβαρά γιατρέ μου; Η αλήθεια είναι πως η όσφρησή μου είναι η δυνατή μου αίσθηση...
ΔιαγραφήΜαρία μη ξεχνάς,εχω προτεραιότητα...
ΔιαγραφήΣτην όσφρηση ή στα σοβαρά πράγματα;
ΔιαγραφήΠριν λίγες μέρες είχαν επέτειο (η Βιλλιώτη)και φυσικά το γιόρτασαν..... δεόντως!!!!! σήμερα της μυρίζουν πράγματα...... βαη,βαη,βαη!!!!!
ΔιαγραφήΝα και η Αννούλα...Θα με κάνετε να σκεφτώ άσχημα πράγματα για σας... Στην επέτειο μόνο;
ΔιαγραφήΕ ..όχι μονο στην επέτειο Μαράκι,,;απλώς στις μυρωδιές που θα παει το μυαλό;; στην κοντινότερη ημερομηνία..χι..χι...λες Αννούλα;;; τωρα εμείς εχουμε κανει κι όλας τον λογαριασμό....εσύ Μρακι κανόνισε να μην μας βγάλεις ψεύτρες....χι..χι..
Διαγραφήβρε παιδιά σε πιο μπλοκ είμαστε;;;
Στο ''παιδί και νέοι γονείς''.......χχχχχχααααα....
ΔιαγραφήΠω... πω... πω... σκέτη γλύκα τα ροξάκια!!!!!!! ελπίζω να έχει στην σύναξη... ε μην μείνουμε με την γλύκα!!! και αν δεν θέλεις να το κάνεις για εμάς.... φέρε λίγα μια και θα υπάρχει και υψηλός καλεσμένος στην σύναξη!!!!!!!!!! Γλυκά φιλιά Σωσώκα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΒίκυ, τρώνε και οι .....υψηλοί καλεσμένοι;
ΔιαγραφήΤέλεια τα ροξάκια!...Καλοφάγωτα να είναι!...
ΑπάντησηΔιαγραφήΣωσώ να τα χαίρεσαι τα βραβεία σου!
Καλό ξημέρωμα!
Να είσαι καλά Χρυσούλα.
ΔιαγραφήΚαλό ξημέρωμα και σε σένα.
Καλοφάγωτα Σωσώ μου τα ροξάκια ! Φαίνονται υπέροχα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυγχαρητήρια για το βραβείο της εβδομάδας καθώς και για τα άλλα σου βραβειάκια !
Φιλάκια και καλό ξημέρωμα!
Μαριάννα - ήδη - έχουν αρχίσει και εξαφανίζονται.
ΔιαγραφήΦιλιά
Τώρα για το γιο!...για τους καλεσμένους της σύναξης...δεν ξέρω! πάντως μπράβο και θα κάνω τη συνταγή σου γιατί αυτή που έχω δεν είναι και τίποτα σπουδαίο... χαίρομαι που...τα ξαναλέμε....σε φιλώ...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι ο γιός και οι καλεσμένοι τα ...τίμησαν.
ΔιαγραφήΜμμμ τέλεια φαίνονται τα ροξάκια!!! Ευχαριστούμε για τη συνταγή... και συγχαρητήρια για τα βραβειάκια!!! :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα είσαι καλά Φωτεινή.
ΔιαγραφήΣωσώ, λέω να τα δοκιμάσω το σ/κ που θα έχω και τα παιδιά εδώ. Δε με λες.....120 γραμ. μαγιά δεν είναι πολλή ???....και νωπή ή ξερή ????? φιλιά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ μαγιά είναι 120 γγ. νωπή.Παράλειψή μου.
ΔιαγραφήΚαλή επιτυχία.
Πάντα γεμάτο το σπίτι σου κόσμο και βραβεία, εύχομαι.Λαχταριστά τα ροξάκια σου!Θα δοκιμάσω και τη δική σου συνταγή.Αχ να είχα ένα - δυο,να κοιμηθώ με τη γλύκα τους!Καλό σου ξημέρωμα, αν και μάλλον τέτοια ώρα θα ονειρεύεσαι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚρίμα που είμαστε μακρυά , να ερχόσουν για κέρασμα.
ΔιαγραφήΣωσω εγω και τα ροξακια ειμαστε σε διασταση -δεν τα εχω πετυχει καμια απο τις 3 φορες που τα εφτιαξα -
ΑπάντησηΔιαγραφήθα δοκιμασω και την δικη σου συνταγη
να χαιρεσαι για τα βραβεια σου και να εισαι καλα
Εύχομαι αυτή την φορά να τα πετύχεις.
ΔιαγραφήΤέλεια φαίνονται Σωσώ!!!Δεν τα έχω φτιάξει ποτέ! Αναρωτιέμαι αν μπορεί να αντικατασταθεί το γάλα με νερό..?
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν ξέρω τι επίπτωση θα έχει στην γεύση. Ίσως να γίνεται.
ΔιαγραφήΤελικα αυτα ειναι τα περιφημα ροξακια?
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι εγω που εφαγα ενα κουτι με κατι αλλα γλυκακια,που μου τα παρουσιασαν ως ροξακια..γνωστου ζαχαροπλαστειου??
Τωρα εμαθα..το σωστο ροξακι γινεται με κορδονακι!!
Ξέχασα να γράψω πως η ανάρτηση ήταν αφιερωμένη σε σένα για να γνωρίσεις τα πραγματικά ροξάκια.
ΔιαγραφήΣυγγνώμη.
Aααα! Σωσωκα τετοια κανεις και με συγκινεις! Τηλεφωνησα στο ζαχαροπλαστειο,και τους ειπα..μην ονομαζετε ροξακι οτι ειναι μικρο, στρογγυλο και διχρωμο!!Το ροξακι γινεται με ζυμη,οχι με φυλλλο μπακλαβα!!Μου απαντησαν ε..καλα αυτο ειναι μπακλαβοροξακι!!
ΔιαγραφήΑμάν βρε Σωσώκα τι μούκανες νυχτιάτικα!!Εψαχνα απεγνωσμένα να βρώ γλυκό και κατέληξα να φάω ένα βαζάκι μαρμελάδα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραίο γλυκάκι !!!βγάζει και πολλά κομμάτια!Ιδανικό για συναθροίσεις!!Καλά να περάσετε!!!!Φιλάκια πολλά!!!
Υπογλυκαιμία, Χρυσάνθη;
ΔιαγραφήΚαι μάλιστα μεταμεσονύκτια;
Αυτά τα υπέροχα ροξάκια ανοίγουν ορέξεις .....και είστε τυχεροί (ο γιόκας περισσότερο)όσοι και όσες θα τα δοκιμάζετε....οι υπόλοιποι να αρκεστούμε στις φωτός και στις δοσολογίες...Μπράβο για τα βραβεία και την διάκριση...
ΑπάντησηΔιαγραφήΕ! τ'αξίζεις....Την πρωινή πρωινή μου καλημέρα....
Έφη, μην αρκεστείς μόνο στις φωτος και στην δοσολογία, προχώρα και στην εκτέλεση.
ΔιαγραφήΤι να πω τέτοια ώρα που ήρθα σιγουρα δεν θα έχει μείνει τίποτα!!!!υπέροχα φαίνονται στην φωτογραφία φαντάσου να τα γεύεσαι!!!!πάντα τέτοια με τα βραβεία!!!!το σπιτάκι σου αξίζει τόσα και άλλα τόσα!!!ελπίζω να τα πούμε το βράδυ!!φιλιά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα είπαμε! Τα είπαμε!
ΔιαγραφήΝα μια ξεχασμένη συνταγή!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ γιος σου έχει καλά γούστα! Και μπράβο σου που μπήκες στον κόπο να του κάνεις το χατήρι και τα έφτιαξες!
Φαίνονται πολύ πετυχημένα από τις φωτογραφίες.
Και στις φωτογραφίες αλλά και στην γεύση βγήκαν πετυχημένα.
Διαγραφήκαλημέρα!πάντα ήθελα καλή συνταγή για ροξάκια.! δεν έχω κάνει ποτέ. η δική σου συνταγή φαίνεται τέλεια!(επειδή σε εμπιστεύομαι φυσικά)τα φιλιά μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜάγδα, φιάξτα και δεν θα σε απογοητεύσουν.
ΔιαγραφήΜα τι αναλαμπή είχε ο γιος σου βρε Σωσώ;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι υπέροχο γλυκάκι, δεν θυμάμαι πραγματικά πόσα χρόνια έχω να φάω ροξάκια! Τα έφτιαχνε η θεία μου και ήταν απίθανα έτσι δίχρωμα και σιροπιασμένα!
Καλημέρα και φιλιά!
Σωστά. Εκτος της γεύσης δεν υστερούν και στην εμφάνιση.
ΔιαγραφήΑλοίμονο, θα χαλάσουμε χατίρι στον κανακάρη μας, χαχαχα
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ επιθυμία τους, διαταγή!!!
Και... έχει δίκιο το παιδί μαμά... καμία σχέση τα αγοραστά με τα σπιτικά!
Φιλιά πολλά
Φυσικά και δεν χαλάμε χατίρια.
ΔιαγραφήΦυσικά και τα σπιτικά είναι καλύτερα.
Τα ροξάκια τα έχω συνδέσει με Χριστούγεννα, τα φτιάχνω πάντα εκείνες τις μέρες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγαπημένο γλυκάκι και πολύ καλά έκανες και δεν χάλασες το χατήρι στον κανακάρη σου, ροξάκια από την μανούλα είναι σίγουρα τα καλύτερα!
Φιλιά!
Εγώ τα έχω....παντός καιρού.
ΔιαγραφήΣήμερα θα πάω τρέχοντας στη σύναξη, όοοοοοχι για τα γλυκά της Σωσούς,(που τα είδα και μου έφυγε το σαγόνι!!!!) οοοοοοοοχι!!!!! για το μάθημα θα πάω.χααααα!!!! φιλάκια
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε καταλαβαίνουμε Αννα μου, εμάς ευτυχώς που υπάρχει η απόσταση και σωζει την αξιοπρέπειά μας!
ΔιαγραφήΝίκη δεν έχω άλλο τρόπο να τις στρώνω πια... Βάζω δολώματα.Σήμερα το κίνητρο ήταν τα ροξάκια της Σωσούς. Την άλλη φορά πρέπει να βρω κάτι άλλο...
ΔιαγραφήΠάντως ένα δίκιο το είχε η Αννέτα κορίτσια.
ΔιαγραφήΣαν να της ...είχε φύγει το σαγόνι.χα χα
Το προσέξατε και εσείς;
Ναι!!! Και το φρύδι λίγο...ρε τι σου κάνουν τα ροξάκια...χαχαχα.
Διαγραφήροξακια!!!!!!!μιαμ μιαμ μιαμ!!!!!!ευχαριστουμε για τη συνταγη!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήσυγχαρητηρια για το βραβειο της εβδομαδας...παντα τετοια!!!!!
καλημερα!!
Σοφάκι, φιλιά
ΔιαγραφήΈχω να φάω κάτι χρόνια, ωραία συνταγή!!!! Συγχαρητήρια για το βραβείο!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ΄ευχαριστώ Βάσω.
ΔιαγραφήΤι να κάνουμε που δεν είμαστε κοντά;
Αυτες είναι συνταγες δοκιμασμένες και εγγυημένες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάντα μπαινουν στα υπόψιν με τρια αστερακια από δίπλα!
Πολλά σιροπιαστα φιλάκια!
Τα σιροπιαστά φιλάκια παρελήφθησαν.
ΔιαγραφήΜια πιατελα και για μένα (ναι, ναι, ολόκληρη!!), παρακαλώ! Delivery και μάλιστα ταχέως!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣωσώ, γλυκειά η ανάρτηση! Να'σαι καλά!
Γλυκατζού Πέπη;
ΔιαγραφήΈφτασεεεεεεεεεε η πιατέλα!!!!
Χα χα χα!!! Οι γεύσεις της μανούλας είναι πάντα ξεχωριστές και οι καλύτερες!!! Τα ροξάκια Σωσώκα μου είναι άκρως δελεαστικά σε σημείο που σκέφτομαι να ζητήσω κι εγώ από τη μαμά μου να μου φτιάξει!!! Χα χα χα εγώ δεν επιχειρώ και πολλά πολλά με τα γλυκά...!!! Να έχεις ένα όμορφο και γλυκό Σαββατοκύριακο!!! Σε φιλώωωωωωωω!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν νομίζω η μαμά να σου χαλάσει το χατίρι!!!
ΔιαγραφήΝομίζω πως όλοι όσοι αγαπούν τα σιροπιαστά γλυκά θα λυπηθούν αφάνταστα που δεν σε έχουν μαμά :-))
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ και καλό ΣΚ εύχομαι.
Να τους...υιοθετήσω, για να πάψουν να είναι λυπημένοι;χα χα
ΔιαγραφήΑχ, αχ και γλυκακι και βραβειάκια. Να 'σαι καλά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι εσύ Ευγενία.
ΔιαγραφήΣωσώκα, ούτε εγώ είμαι του γλυκού (όπως και το Villiotάκι), αλλά αυτά τα ροξάκια κι εμένα μου μυρίσανε ! Και όχι δεν είχα επέτειο τώρα κοντά ! Με το καλό να φαγωθούν να μη μείνει ούτε τρίμμα (σιγά μη μείνει δηλαδή) ! Φιλιάααα !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠες τα βρε Φωτεινή...είναι πολύ δυνατό το άρωμα (λίγο πριν τα τσακίσαμε...χαχα). Η Σωσώ σ'ένα συμπέρασμα καταλήγει πάντα... αν είναι ο άνθρωπο πονηρός,τι περιμένεις;
ΔιαγραφήΤυχεράκιεεεες !!! Βρε τί γίνεται στην πρωτεύουσα κι εγώ είμαι στο χωριό !!!
ΔιαγραφήΗ Σωσώ, είπαμε, είναι Σοφή και ξέρει τί λέει ! Κάτι ξέρει, κάτι ξέρει Villiotάκι ! Χεχεχεχε
(ποιός σου ΄πε ότι εγώ δεν είμαι πονηρός άνθρωπος ;;;) Φιλάκια πολλά Villiotάκι μου και πάντα καλά να περνάς !
(μπααα, δεν μπορώ να σταματήσω, λέμε !!!)
Κάθε άνθρωπος που ζει στο ''χωριό'', οφείλει να επισκέπτεται την πρωτεύουσα μερικές φορές το χρόνο...για ετοίμαζε την καρό βαλίτσα!
ΔιαγραφήΚαλέ, εγώ είμαι αρχοντοβλαχάρα ! Θα φέρω μία ωραιότατη κόκκινη κροκό δερμάτινη ! (Ο Θεός να με συγχωρέσει, αλλά τη λατρεύω αυτή τη βαλίτσα !)
ΔιαγραφήΦωτεινή , φρόντισε να μας επισκεφτείς-δεν είσαι και μακρυά- και θα φας και ροξάκια και καρυδάκια.
ΔιαγραφήΈλα Φωτεινή και θα φας...καλά!!!χαχα...
ΔιαγραφήΤι ωραία τα ρωξάκια σου Σωσώκα, καλά που μου τα θύμισες και η συνταγή σου φαίνεται πολύ ωραια. Λεω αύριο που είναι σάββατο να τα τιμήσω. Μόνο που η μαγιά μου φάνηκε πολύ. μήπως έγινε κάποιο λάθος??
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλό βράδυ
Η μαγιά δεν είναι πολύ . Είναι 120γρ νωπή μαγια ,συν ένα φακελάκι μπέκιν.
ΔιαγραφήΟταν κανείς ερχεται καθηστερημενος περιμενει να βρεί ροξακια;;;; αμ δέ;;; θα μείνει με τους σιαλογόνους αδένες να του γεμίζουν το στόμα να μην σου πώ οτι θα τρεχουν και απο εξω....κοινώς να μου τρέχουν τα σάλια..χι..χι...και μου έχει ανεβει το ζάχαρο..αχ!!! άπονη... τωρα θα μου πείς που να το ήξερες τι θύελα θα σηκώσουν τα ροξακια σου ..εσύ Παρακέλσο μου διά τον υόν τα εκανες όχι για μας!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήπου να το φανταστείς...!!!!για αυτό και εισαι ΑΞΙΑ βραβείων..μαζί με τα βραβεία δέξου και τα φιλάκια μου...η συνταγή θα φυλαχτεί για την κατάληλη ώρα..χι..χι..
Βγήκαν κιόλας οι απαντήσεις των πρωινών εξετάσεων;
ΔιαγραφήΖάχαρο ; Ανεβασμένο ; Φυσικό είναι αφού ξεχειλίζεις από ....γλύκα!!!
Αχ αυτά τα ροξάκια, εκτός του ότι τα έφαγα στη σύναξη μας, πήρα και δυο για τον γιο μου τον μικρό, αλλά δυστυχώς δεν φτάσανε στο σπίτι τα έφαγα οδηγώντας προς το σπίτι χιχιχιχι!! Μπράβο Σωσώ και το σταφυλάκι υπέροχο και αυτό το κατέβασα μέχρι τη μέση, τι να κάνω έχω μια μικρή-υπερβολική αδυναμία στα γλυκά και δεν μπορώ να συγκρατηθώ. Φιλιά πολλά!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΆπονη μάνα!!! Δεν άφησες ούτε το ένα ,για το παιδί σου.
Διαγραφήθαυμάσια ανάρτηση!!! μπράβο για τα βραβεία!!... λάικ τα ροξάκια!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ΄ευχαριστώ Παρασκευή , να είσαι καλά.
ΔιαγραφήΉταν καταπληκτικά και γι΄αυτό τα τιμήσαμε όσο τους άξιζε!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια
Μπεττουλίνι, τα φιλιά μου.
ΔιαγραφήΑν δεν τα είχα δοκιμάσει θα έλεγα "φαίνονται" πολύ νόστιμα... Λάθος!!!! Είναι θεσπέσια!!!! Ζουμερά και γλυκύτατα σαν την κατασκευάστρια που γνώρισα και "κόλλησα"! Χρυσοχέρα μου, σ' ευχαριστούμε που μοιράστηκες μαζί μας το μυστικό για τα υπέροχα ροξάκια σου. Άσε το σταφύλι!!!! Με κουτάλι της σούπας το τρώγω το απόγευμα που θέλω "λίγο" (!) γλυκάκι......
ΑπάντησηΔιαγραφήΣωσώ φιλιά............
Το πολύ ....σιρόπι φταίει που "κόλλησες"
ΔιαγραφήΦιλία , φιλιά.
Πώ πω τι μού θύμισες από Θεσσαλονίκη! Να'σαι καλά, θα σε ακολουθήσω βήμα βήμα και θα τα εκτελέσω κατά γράμμα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα τα .....εκτελέσεις!!!!
ΔιαγραφήΤα ροξακια κορίτσι μου τρώγονται δυο δυο,όσα και να φτιάξεις λίγα είναι.Με γεια τα βραβεία σου πάντα τέτοια.Καλή εβδομάδα να έχεις.
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρομαι που συμφωνούμε για τον τρόπο.....φαγώματος.
ΔιαγραφήΑυτό το γλυκάκι, Ζωσώ μου, μου αρέσει αλλά δεν το έχω φτιάξει ποτέ, γιατί το νόμιζα δύσκολο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚρατώ τη συνταγή και μάλλον θα το τολμήσω.
Λες να τα καταφέρω;
Συγχαρητήρια γαι τα βραβεία κι έυχομαι πολύ περισσότερα!
Φιλάκια, καλή εβδομάδα.
Εσύ φτιάχνεις πιο δύσκολα και περίπλοκα από ροξάκια. Γιατί να μην το τολμήσεις;
ΔιαγραφήΑχ τι κάνει μιά μανούλα. Ευτυχώς που εδώ δεν υπάρχουν έτοιμα κι εγώ δεν έχω χρόνο να τα φτιάξω. Αλλά τώρα βλέπω εδώ δεξιά τα καρυδάκια της Ελβίρας κι αυτά μάλλον καποια στιγμή δε θα τ'αποφύγω γιατί κάποτε αγόρασα και τα φορμάκια. Καλημέρα Σωσώκα (ξέρω τι σου χρωστάω, έρχεται long weekend εδώ και θα ολοκληρώσω)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι εγώ ξέρω τι σου χρωστάω. Δεν το ξεχνώ, περιμένω να δροσίσει λίγο.
ΔιαγραφήΑργω μερικες φορες να περασω απο το μπλοκοσπιτο σου αλλα δεν ξεχνω να ερθω για να μαθω νεα σου.Να εισαι παντα καλα και καλο υπολοιπο εβδομαδας!!Παιρνω για το δρομο καμια δεκαρια ροξακια!!!!!!!!!!!!!!!Υπεροχα!!!!!!!!!Συγχαρητυηρια για τα βραβεια σου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΆντε μωρέ πού να κάθομαι να φτιάχνω τώρα. Θα δοκιμάσω από τα δικά σου (φάτε μάτια ψάρια)...
ΑπάντησηΔιαγραφήΑΧ ΜΑΣ ΓΛΥΚΑΝΕΣ!ΑΥΤΑ ΤΟ ΠΕΡΙΦΗΜΑ ΡΟΞΑΚΙΑ ..ΗΡΘΑΝ ΒΟΛΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΜΠΛΟΓΚ...ΓΙΑΤΙ ΤΡΩΓΟΝΤΑΣ ΤΑ ΕΓΡΑΦΕ Η ΒΙΛΛΩΤΗ......ΜΟΥ ΘΥΜΙΣΑΝ ΜΑΝΟΥΛΑΑΑΑΑΑ!ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ Η ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΠΡΙΝ ΚΑΠΟΙΑΑΑΑΑΑΑΑ ΧΡΟΝΙΑ...ΧΑΧΑΧΑ....ΓΕΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΑΚΙΑ ΣΟΥ......ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑΚΑΙ ΣΟΥ....ΜΟΛΙΣ ΕΚΑΤΣΑ...ΠΑΩ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΒΙΛΛΩΤΗ ΤΩΡΑ...ΝΑ ΞΑΝΑ ΘΑΥΜΑΣΩ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ...ΦΙΛΑΚΙΑ ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΑΚΙ!
ΑπάντησηΔιαγραφή