Η μαρμελάδα αυτή,διατηρείται αρκετό καιρό στο ψυγείο.
Χα..Χα..Χα..δεν προλαβαίνει να διατηρηθεί, γιατί καταναλώνεται γρήγορα.
Την συνταγή αυτή μου την είχε δώσει πριν από αρκετά χρόνια η Ελβίρα.
Από την Οδησσό η ίδια, παντρεμένη με Αρμένη, έφυγαν από την Αρμενία για τον φόβο του πολέμου.Ηρθαν στην Ελλάδα, αυτή, ο αντρας της, τα δυο τους παιδιά και τα πεθερικά της.
Την ίδια μαρμελάδα- κρέμα την είδα πέρσι στό αλφαβητάρι της Βέφας σαν γέμιση της banoffee-pie(ωραία τάρτα με βάση από μπισκότο, γέμιση μαρμελάδα γάλακτος μπανάνες και σαντιγύ). Η συνταγή είναι Εγγλέζικη και το όνομα, το οφείλει στις μπανάνες (ban-anas) και την μαρμελάδα γάλακτος που την ονομάζει κρέμα-καραμέλα (t-offee). Το ζαχαρούχο στην συγκεκριμένη συνταγή αναφέρεται ως ''suicide can'', δηλαδή, ''κονσέρβα αυτοκτονίας''.
Tips
Μπορούμε να χτυπήσουμε στο μίξερ ένα πακέτο βούτυρο αγελάδος και να του προσθέσουμε κουταλιά- κουταλιά την μαρμελάδα γάλακτος και να έχουμε μια νόστιμη γέμιση τούρτας.
Ή για μια σοκολατένια γέμιση, να προσθέσουμε στην μαρμελάδα γάλακτος, μια κουβερτούρα λιωμένη και μια κούπα σαντιγύ.
Τι μου κάνεις νύχτα ώρα...
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπωθημένο έχω να φτιάξω αυτή την κρέμα γάλακτος
η όπως την λέει ο καθένας.ΑΜΑΡΤΙΑ!!!
Και έχω και μία υπογλυκαιμίαααα!!!
Φιλενάδα δεν σε προλαβαίνουμε!!!Μας ξεσηκώνεις και σε λίγο θα είμαστε συνέχεια με μια κουτάλα στο χέρι , για να δοκιμάσουμε όλες τις γλυκονοστιμιές σου.Ασε που κινδυνεύουμε να σπάσουμε ζυγαριές!Καλέ τι είναι τούτο πάλι????Εθκολότατο και νοστιμότατο!!!!Σκέτη αμαρτία , που λέει και η Χαρά μας!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩ!ω!πρωι πρωι!!!νοστιμιες μπραβο!!! καλημερα και ευχαριστω!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ αυτό το κάνω και φτιάχνω ..τούρτες. όταν γίνει έτσι προσθέτω φυτική κρέμα γάλακτος και καραμελωμένα αμύγδαλα που τα έχω καβουρντίσει πριν και μετά τα κάνω ..σκόνη στο μούλτι.Δοκίμασε το είναι υπεροχη τούρτα. Μπορείς να το κάνεις και με φουντούκια μα εγώ προτιμώ τα αμύγδαλα.Καλό ΣΚ γλυκιά μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήEύκολο και νόστιμο!!!γιαμ γιαμ
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαρά πρέπει να είσαι γλυκατζού ή εχω καταλάβει λάθος;
ΑπάντησηΔιαγραφήlourdi και Maria Z σας άνοιξα την όρεξη. Φτιάξτε την δεν θα χάσετε.
αχτίδα, τι χρησιμοποιεις για βάση της τούρτας; μήπως σαβαγιάρ ή παντεσπάνι;
Τελευταία άφησα την Χρυσάνθη, αν και θα ήθελα να της δώσω απαντήση πρώτη- πρώτη.
Με πιάσαν τα γέλια διαβάζοντας το μήνυμά σου Χρυσάνθη, γιατί αν και κατάλαβα ότι εκείνο το ''θ'' στο ευκολότατο ήταν από βιασύνη,εγώ σύμφωνα και με αυτά που έγραφες, σε φαντάστηκα να έχεις φτιάξει την μαρμελάδα, να κρατάς στο ένα χέρι την κουτάλα -να είσαι μπουκωμένη-και με το άλλο χέρι να γράφεις στον υπολογιστή.
Να είστε καλά όλες και καλό ΣΚ.
Φαίνεται;;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΓιατί να το κρύψωμεν άλλωστε!
Ευτυχώς τώρα με το ντεκουπαζ έχω αφήσει στην άκρη την ζαχαροπλαστική. Μιλάμε τα τρώω ΟΟΟΛΑ, αρκεί να έχουν ζάχαρη!!!
Ακριβώς έτσι είναι όπως τα λές.Απλά ξέχασες το πινέλο , που επειδή δεν εχω διαθέσιμο χέρι το έβαλα στο αυτί μου, όπως το μολυβι οι μαραγκοί!!χαχα
ΑπάντησηΔιαγραφήΑΠΙΘΑΝΟΟΟΟΟΟ!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣΛΟΥΡΠ!!!!!!
ΘΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΩ!!!!